Dodaj do ulubionych

tanie pieluchy

26.09.03, 10:13
Do tej pory uzywalismy pampersow ktore wychodza jakies 55gr za sztuke.
niestety rodzac dziecko stracilam prace i z finansami zrobilo ie krucho.
Chcialabym mniej wydawac na pieluchy, ale nie chce eksperymentowac sama, bo
boje sie wyrzucania pieniedzy, no i wydaje mi sie ze jak bede musiala
zmieniac je czesciej niz pampersy to wyjdzie na to samo.
Obserwuj wątek
    • youst Re: tanie pieluchy 26.09.03, 10:31
      Kupiłam parę dni temu pieluchy Tesco w fioletowej paczce (zachwalane przez
      wiele dziewczyn na forum jako alternatywa dla Pampersów) i jestem naprawdę
      zadowolona.
      Kosztowały jakieś 30 zł za paczkę 60 szt. Są tak samo chłonne jak Pampersy
      (Huggiesy np. to moim zdaniem nieporozumienie - robiły się mokre na zewnątrz
      już po 2 godzinach, a co dopiero po nocy), paski z klejem dobrze się trzymają,
      mają całkiem ładne obrazki, na wszystkich pieluszkach takie same (to szczegół,
      aczkolwiek istotny dla niektórych smile)). Jedyna różnica w porównaniu z
      Pampersami to to, że robią się dosyć sztywne, kiedy są już pełne. Myślę jednak,
      że dopóki dziecko nie chodzi to mu to specjalnie nie przeszkadza.
      No i najważniejsze - przez tych kilka dni używania nie ma najmniejszego
      odparzenia na pupci.
      Nie zużywam ich więcej w ciągu dnia niż Pampersów, a różnica w cenie jest
      naprawdę duża. Na pewno kupię je następnym razem.

Pozdrawiam,
      Justyna mama Michasia (30.04.03.)
      • umasumak Re: tanie pieluchy 26.09.03, 22:51
        Witam. Z tego co piszesz pieluchy tescowe wychodzą po 50 gr za sztukę. Przy
        obecnych promocjach Pampersy wychodzą taniej. Niecałe 40 zł za 80 sztuk.
        Pozadrawiam.
        • dosiamamafilipa Re: tanie pieluchy 29.09.03, 16:47
          hej a gdzie jest taka promocja ?????????????
          • umasumak Re: tanie pieluchy 02.10.03, 21:10
            Obecnie w tesco i hypernovej wszystkie duże paczki pampersów kosztują niecałe
            40 zł. Huggisy 96 szt ( 4-9 kg ) kosztują 50 zł.
            • agnes.en Re: tanie pieluchy 03.10.03, 00:14
              Ok, ale zalezy ILE SZTUK jest tych pampersow!!! Rozumiem,ze autorka postu ma
              malenkie jeszcze dzieciatko, wiec jeszcze moze zdobyc wielkie paki pampersow w
              promocji. Mnie osobiscie b.denerwuje fakt, ze z kazdym rozmiarem pampersow jest
              coraz mniej. Newborn mial 80, nr 2-74, nr.3 68, a teraz przyjdzie mi na
              czworeczke - 54 lu 52 sztuki!!! Sama przelicz, co to za 'oszczednosc' nawet w
              promocji Tesco...
              • umasumak Re: tanie pieluchy 03.10.03, 22:00
                Jesteśmy teraz na nr 2 ( 3-6 kg ), w których jest dokładnie 80 szt ( kiedyś
                było 84 ). Odpowiednie rozmiarowo Tescowe pieluszki kosztują 36 zł za paczkę, a
                jest tam tylko 68 pieluszek. Dla nas bardziej opłacalne są pampersy.
            • hesed2 Re: tanie pieluchy 11.10.03, 16:49
              Własnie kupiłam te paczke huggisów i niestety przemakają, jak tu napisała jedna
              z mam. W nocy musiałam synka 3 razy przebierac.
          • kangureq Re: tanie pieluchy 05.10.03, 22:28
            W Legnicy w REAL'u Pampers Total Care kosztuje 39.95(chyba), ale napewno mniej
            niż 40 zł. A pieluchy, te fioletowe Tesco - 36.90 więc różnica naprawdę
            niewielka. Próbowałam pieluch Rossman - niezłe, 35 sztuk za 21 zł, no ale znów
            cenowo wychodzi mniej więcej jak pampers - znaczy oczywiście w supermarkecie,
            bo tak są duzo droższe.
    • mamaoscara Re: tanie pieluchy 26.09.03, 10:32
      My używamy zamiennie Pampersów i pieluch TIP (w sklepach Real). I muszę
      przyznać, że w niczym nie ustępują tym droższym, a kosztują mniej więcej 0,38
      PLN za sztukę. Nie polecam za to Happy Bella, choc ich cena też jest dosyc
      niska.
      • kangureq Re: tanie pieluchy 05.10.03, 22:31
        Pieluchy Tip - niestety mają ceratę na zewnątrz i maluchowi odparzała pupę. Po
        za tym są na taśmy a nie rzepy i wystarczy odrobina oliwki lub pudru i juz się
        nie kleją sad
        anita
    • yola66 Re: tanie pieluchy 26.09.03, 10:47
      Ja polecam Huggies Soft&Dry. Uważam, że są lepsze niż Pampersy, a dużo tańsze.
      Pampersy po nocy były wilgotne na zewnątrz do tego stopnia, że mój maluch miał
      wilgotne śpiochy. Zaczęłam więc szukać jakiejś innej alternatywy. Wypróbowałam
      Bella i Huggies Freedom, no i Huggies Soft&Dry (granatowo-czerwona paczka). I
      uważam, że te ostatnie są najlepsze, a kosztuja 34 PLN za paczkę.
    • renia.k Re: tanie pieluchy 26.09.03, 21:56
      My też już od dłuższego czasu używamy pieluszki TIP (REAL) i uważam, że że są
      ok. Pampersy zakładamy tylko na noc bo mam wrażenie że są bardziej chłonne.
      • 11ulla Re: tanie pieluchy 26.09.03, 22:06
        a ja testowałam różzne, niestety nie ma u mnie ani Tesco ani Reala...najgorsze
        sa libero a później hugisy - są nierównomiernie mokre, niezłe były bella...ale
        dwa razy częsciej musiałam je zmieniac
        zazwyczaj uzywam pampersów...bo tylko te pieluszki są suche i malutkiemu nie
        zaczerwnienia sie pupa
        ale ciągle szukam tanszego zamiennika

• henia.k Re: tanie pieluchy 28.09.03, 22:07
      Witaj!
      jeśli chodzi o tanie pieluszki to polecam TIP z Reala, ewentualnie pieluchy z
      Lider Price lub LIDI są tanie 6,40 za 16 sztuk. Z pampersów byłam zadowolona na
      początku rozmiar 1 dla noworodka potem było już tylko rozczarowanie..... co
      drogie nie zawsze musi być dobre.
      Pozdrawiam
      Renia
    • e_madziq Re: tanie pieluchy 29.09.03, 08:44
      Ja również szukałam tanszej alternatywy, ale jednego z pewnością nie zmienię -
      Pampersów będę używać na noc, jeszcze nigdy mi nie przemokły i w 100% jestem z
      nich zadowolona. Ze względu jednak na koszty próbowałam też innych. Ostatnio
      kupiłam Huggisy Soft&Dry, bo w paczce 96 sztuk 40% było gratis. Nie sa złe ale
      kilka razy mi przemokły bokiem. Próbowałam tez Tescowych tych w różowym
      opakowaniu,zgadzam się z w/w opinią ,że nie są złe i jedyny ich minus to to ,
      że są sztywne. Moja szwagierka ostatnio kupiła też Tescowe ale w białym
      opakowaniu i jest z nich b. zadowolona. Jeszcze ich nie używałam (zamierzam jak
      skonczą mi się zapasy), ale ich dotykałam - są zdecydowanie milsze ( czyt.
      bardziej miękkie ) od tych w różowym no i cena - wychodzą ok. 23 gr. za
      sztukę.Minusem mogłoby się wydawać to , że mają z wierzchu coś jakby ceratkę,
      no ale nigdy pielucha ściśle do ciałka nie przylega i powietrze
      dochodzi "nogawkami". Szwagierka już je stosuje od dłuższego czasu i zero
      odparzeń itp.
      Pozdrawiam. Magda
      • anna.michal Re: tanie pieluchy 29.09.03, 11:18
        Już od jakiegoś czasu używam pieluch Tesco (produkowane przez czeski Ontex) - i
        fioletowych i białych.
        Z obydwu jestem zadowolona - nie ma odparzeń, nie przemokły ani razu (w nocy
        pielucha ok. 10h) a cena dużo niższa od Pampersów.
        Cena za sztukę zależy od rozmiaru, bo jak zawsze im większy rozmiar tym mniej
        pieluch i koszt jednostkowy wyższy.
        Pozdrawiam

Ania
        • lidqa Re: tanie pieluchy 29.09.03, 12:20
          wielkie dzieki. tez uwazam ze z pampersow najlepsze sa 1. moze po to zby mamy
          sie przyzwyczaily do marki. a co z pieluchami rossmana?
          • kini_franio Re: tanie pieluchy 30.09.03, 10:05
            Też doszliśmy do wniosku z mężem ze pampersy sie popsuły, uzywamy 4+ i kiepsko
            sie je zakłada, na dodatek w kilku ostatnich nie działaja przylepce, a cena
            same wiecie, plus jest taki że nie przemakają wiec stosujemy na noc. W dzień
            obecnie używamy Lider Price, maja fajne gumki z tyłu przez co dobrze je
            ubierac, minus - trzeba je częściej zmieniać bo robią sie watowate i pupa
            wilgotna! Używaliśmy też tip z reala i to długo, ale ich jakość znacznie sie
            pogorszyła - co trzecia pielucha szła do kosza, bo przylepce były kiepskie,
            albo sie rwały.Zacheciłyście mnie ds spróbowania tesco, ano zobaczymy...(aha
            jeszcze Bella - bez rewelacji, jakieś takie wielkie i nigdy nie wiedziałam czy
            już są pelne czy nie)
          • 11ulla Re: tanie pieluchy 05.10.03, 20:11
            rossman...średnie, szybko były mokre, a za taką "jakość" powinny być tańsze
            nie polecam
    • fille Re: tanie pieluchy 01.10.03, 15:39
      Mam małe pytanko do mam, które używały Huggies Soft&Dry czy są one bawełniane czy mają na wierzchu ceratkę?

pozdrawiam Małgosia
      • yola66 Re: tanie pieluchy 02.10.03, 08:12
        Huggies soft&dry sa bawełniane, nie maja na wierzchu żadnej ceraty.
        • dorotadu Re: tanie pieluchy 02.10.03, 08:55
          My także używamu soft&dry i sobie chwalimy smile
        • ogrodniczka1 Re: tanie pieluchy 08.10.03, 21:55
          Ale mają na pleckach gumkę , która mi się na początku podobała, ale jednak nie posłużyła dobrze mojemu synkowi (odparzenie + potówki).
    • kingus27 Re: tanie pieluchy 02.10.03, 09:50
      Olik ostatnio ćwiczy pieluchy wrocławskiej firmy MEDcom. Nazywa się tot LOVE
      soft&dry. Cena niecałe 24 zł za opakowanie (tych najmniejszych było 60 szt. my
      używamy już maxi od 8 do 18 kg-50 sztuk). Są takie "zwykłe"-niczym nie pachną,
      niczym nie nasączane-dla alergika całkiem Ok. Nocne przerwy wytrzymują bez
      problemu. Niestety, z wierzchu mają jakby ceratę-z mięciutką powłoczką trafiłam
      tylko 2 razy... może miałam pecha. Bardzo mocno trzymające przylepce-nie rzepy,
      jeśli są suche to spokojnie dają się przykleić kilkakrotnie (ja notorycznie
      przypinam krzywo i muszę poprawiać). W porównaniu do np. Leader Price dla mnie
      wypadają lepiej-nie robią się takie sztywne po zmoczeniu.
      Pozdrawiam
      Kinga z Konradem i Olgierdem
      • nicol-e Re: tanie pieluchy 02.10.03, 22:02
        Ja kupuje teraz pieluchy DIT- w sklepach, supermarketach Albert- dawny mAX i
        centrum. $0 szt . kosztuje ok. 15 zł/ 4-9 kg i wieksze/ , wychodzi, 0,38 zł za
        sztukę. Synek ani raz się nie odparzył, przyklejają sie po odklejeniu z
        powrotem, mają "falbanke" przy udzie, nigdy mi nie przemokły.
        pozdrawiam- Aurelia
    • cheerio Re: tanie pieluchy 04.10.03, 16:01
      polecam pieluchy pod własną marką hypernova lub albert - tylko w sklepach pod
      tą nazwą, nie odbiegaja jakoscia od pampersow a cenowo zdecydowanie tak.
      no moze są troche mniej chlonne, ale przy normalnym uzytkowaniu nie robi to
      roznicy. Ja zauwazylam ja kiedy dzidzia zrobila kupke po 5 dniach i nie
      zmiescila sie do pieluchy, a do pmapersa takie sie mieszcZa wink
      cheerio
    • agnes.en Re: tanie pieluchy 05.10.03, 22:49
      Ciesze sie z tego watku, bo wlasnie mam problem z odparzona - po raz pierwszy
      tak mocno - pupcia mego Dzieciatka sad((
      Uzywamy pampersow, teraz nowa wersja Total Care (starej chyba juz nie ma?) i
      mam wrazenie, ze ...moze sie myle, ale moze ta odparzona pupa to uczulenie na
      nie??? W kazdym pzrypadku teraz, gdy musimy juz przjsc na 4 (powyzej 8kg,bo
      corcia tyle wazy) to przestalo sie oplacac przy 52 sztukach za pake!

Mam pytanie do mam uzywajacych Huggisow SOFT&DRY: ile kosztuja i jak duze sa
      paczki? Gdie mozna je kupic (Tesco? Rossmann? chyba ich jeszcze nie widzialam,
      tylko te zwykle, wsciekle drogie Huggisy)

A takze co do pieluch Tesco: czy maja ceratke czy bawelne na wierchu???
      POzdrawiam i niech firma pampers spusci z tonu!!!
      wink))
      • e_madziq Re: tanie pieluchy 06.10.03, 11:04
        Ja Huggisy soft&dry kupiłam w Tesco, w Leclercu a także w sklepach z
        artykulami dla dzieci. Średnio jestem z nich zadowolona bo b. czesto mi
        przemakały. Kupowałam je bo były w promocji - za 48 zł 96 sztuk.
        Jeżeli chodzi o tescowe pieluchy to te w białym , tańszym opakowaniu mają
        ceratkę a te w fioletowym nie, ale czy to jest bawełna?
        • mamaoscara Re: tanie pieluchy 06.10.03, 12:18
          Jestem załamana jakością pieluch Rossmanna - przylepce nie kleją, a mały miał
          mokrą pupę nawet po małym siusiu. Zauważcie, że ceny tych lepszych pieluch są
          na tym samym poziomie: Pampers w promocji,Huggies, fioletowe Tesco
          (przeliczcie-nie wychodzi taniej!) +/- 0,50 PLN za sztukę i nikt na pewno nie
          będzie obniżał.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=8141666&v=2&s=0
          • mamamamamama Re: tanie pieluchy 08.10.03, 10:15
            A u mnie na targu facet handluje pieluszkami Tesco (fioletowe) 25 gr. za
            sztuke!!!

Ostatnio kupilam 20 sztuk na probe i jestem baardzooo zadowolona.

Jest to dla mnie baaardzooo oplacalne poniewaz za 68 pampersow place prawie 50
            zl. , a tych Tescowych kupie za te sume 200 szt.!!!!
            • kopytko1 Re: tanie pieluchy 08.10.03, 12:35
              gdzie ten targ? w jakim mieście?
              ja też tak bym chciała...
              Ewa i Adaś(07,05,2003)
              • mamamamamama Re: tanie pieluchy 08.10.03, 17:09
                Witam!!!

Ja mieszkam w Lecznej (25 km od Lublina) i ten targ jest wlasnie u mnie w
                Lecznej , ale ten facet z pieluchami jest tylko w poniedzialki.
                • irszka Re: tanie pieluchy 09.10.03, 22:21
                  Ja uwazam ze pampers i haggis nie maja rownych..
                  Uzywamy juz 5 ,tzn.od 11-22kg,za 50 szt ostatnio w tesco płaciłam
                  39.90,totalcare.
                  Natomiast całkiem całkiem były bella happy,czesciej sie je zmienia co prawda i
                  cena zupełnie podobna do pampers a jakosc niestety odbiega...
                  Rossman to tragedia,Tomi sie mi potwornie odparzył w nich a nigdy sie nie
                  odparza..
                  Przestałam eksperymentowac albo pampers total care albo haggis fridoom.
                  Pozdrawiam.
          • kangureq Re: tanie pieluchy 10.10.03, 11:07
            Mówisz o żółtych czy fioletowych opakowaniach pieluch Rossmana? ja uzywałam
            tych fioletowych (Premium) i byłam zadowolana. Cena jednak porównywlna do
            pampersów
            Anita
    • hesed2 Re: tanie pieluchy 11.10.03, 16:51
      Ja kupiłam w tesco ich pieluchy i nawet nie te w fioletowej paczce, ale w
      białej. Za 72 szt. 24 zł. Produkowane są w Czechach i maja pozytywna opinie
      Instytutu Matki iDziecka. Jestem bardzo z nich zadowolona.
    • fuerza Re: tanie pieluchy 11.10.03, 18:47
      dla nas: DADA z Biedronki 40 sztuk za 17 zł: jakość zadawalająca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka