magdalenatrosinska 23.07.08, 12:10 Czym najleppiej myc dzidziusia??moja ma 7 tyg i mylam ja w johnsonie ale dostaje uczulenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcelina4 Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 12:13 spróbuj jakiś emolientów, np. Oilatum, Emolium, Balneum po nich nie trzeba dodatkowo natłuszczać skóry dziecka, są łagodne dla skóry, polecane dla alergików, minus to cena, są dużo droższe niż kosmetyki sklepowe Odpowiedz Link Zgłoś
saralee Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 12:16 Kiedyś przeczytałam, że kosmetyki Johnson's lubią uczulac - cos w tym jest... spróbuj Nivea. Jesli chodzi o Oilatum, balneum itp to pamietaj, że to preparaty dermatologiczne i trochę nie ma sensu ich stosować przez dłuższy czas, gdy uczulenie znika (pod warunkiem, że niema wskazań medycznych, oczywiście). Odpowiedz Link Zgłoś
maminek.stasia Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 13:55 fakt jonson uczula maluszki... my zastosowaliśmy sposób naszych babć i mam-szare mydlo... nigdy nie było problemów ze skórą, nawet jak nie naoliwkowaliśmy (np. bo mały się darł i trzeba bylo się pospieszyć z pielęgnacja teraz-4,5 mies. wrócilismy do jonsona, nic sie nie dizeje POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 14:36 Jest cała masa kosmetyków dla dzieci. U mnie np. doskonale sprawdza się seria Bambino. Odpowiedz Link Zgłoś
ibiza777 Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 15:09 Polecam OILATUM- rewelacja. Moja córeczka od urodzenia jest kąpana w tej emulsji. Żadnego uczulenia, piękna nawilżona skóra. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenatrosinska Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 16:07 a to prawda ze oilatum mozna stosowac tylko do 3 miesiaca?? Odpowiedz Link Zgłoś
kudlataewa Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 16:16 Polecam płyn do kąpieli Nivea z oliwką - ja stosuję dla mojej córci od urodzenia (skończyła teraz 3 miesiące) i nie wywołał żadnych alergii, a dodatkowo nie trzeba po nim stosować żadnych oliwek i kremów (bynajmniej u nas). Odpowiedz Link Zgłoś
e-kasia1 Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 16:28 oliatum, balneum, nivea....po tych nasz niemowlaczek ma śliczna skórę jest tego cała masa proponuje kupowac małe opakowania i "testować"... Odpowiedz Link Zgłoś
martula_gdynia Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 16:30 ja akurat kąpie mopjego synka w johsonie i on nie uczula ale oliwka już tak... co do tego oliatum to można chyba uzywać go ile sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
eedzia4880 Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 16:36 polecam Oilatum- super . Mój synek ma cudowną skóre po tym! Odpowiedz Link Zgłoś
sosena Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 18:15 Oilatum-mojemu synkowi bardzo pomogło i po uczuleniu na oliwke nivea nie ma juz sladu. Odpowiedz Link Zgłoś
yazmine Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 19:00 Polecam Oilatum. Kapiemy nasza 2 tygodniową Maleńka tylko w tym. Nie ma gornej granicy wieku co do uzywania. Mamy tez synka prawie 7-letniego z AZS i on tez kapany jest tylko w Oilatum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
macrybki Re: Czy ktoś pomoże 23.07.08, 23:00 Oilatum jest faktycznie dobre, ale w przypadku mojej małej się nie sprawdził - używam zwykłego krochmalu. Proponuję abyś kąpała w nim małą przez jakieś 5 dni aż wysypka zniknie i spróbowała wtedy Oilatum. Ja krochmal stosuję od 2 tygodnia życia małej do dzisiaj - a ma już 3 miesiące i cudowną, różowiutką skórkę Odpowiedz Link Zgłoś
kamilactk Re: Czy ktoś pomoże 24.07.08, 00:50 Połozna doradziła mi dolewac do wody zwykłą ciekła parafinę - mała strasznie sie darła po kąpieli i nie było mowy o oliwkowaniu Zuza nigdy nie miała problemów ze skóra, skóra jest różowa i mięciutka A dodatkowym pludsem jest koszt - buteleczka starcza na naprawdę długo a kosztuje ok 3 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
m_laczynska Re: Czy ktoś pomoże 24.07.08, 01:20 my kąpiemy w Oilatum, bardzo fajna emulsja. Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaewa Re: Czy ktoś pomoże 24.07.08, 15:59 PENATEN plyn od stóp głów dla niemowląt.HYPOALERGICZNY Myje nim od urodzenia, nieuczula, lekko nawilza. Bardzo fajny. Stosuje do calego cialka. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś