Dodaj do ulubionych

jak oduczyc ssac smoczka??

08.08.08, 19:42
Może ktoś wie jak to zrobic?Uczyłam zasypiania w/g ksiażki "każde dziecko moze nauczyc się spac" ale jako dobra mama, która nie chce pozbawiac dziecka wszystkiego zrezygnowałam z zabrania małemu smoka, a teraz kilkanaście razy w nocy musze go szukac i podawac dziecku bo płacze.Poradzcie w jaki sposób nauczyc małego spac bez smoczka.
Obserwuj wątek
    • betty842 Re: jak oduczyc ssac smoczka?? 08.08.08, 21:27
      Ponoć dobrym sposobem jest obcinanie smoka-najpierw obcinasz
      nozyczkami tylko koniuszek(tak zeby tylko mała dziurka była),po
      kilku dniach znow kawałek,itd.Ponoc działa i dziecko stopniowo
      oducza sie smoka (bez płaczu).Ale na wszelki wypadek miej w
      pogotowiu drugi jakby dziecko za nic nie chcialo tego z dziurką.
      • nullik Re: jak oduczyc ssac smoczka?? 09.08.08, 21:36
        Mój młody sam to załatwił. Przegryzł swoje wszystkie smoki - a miał
        trzy sztuki. A takie poprzegryzane, dziurawe były feee i nie
        nadawały sie do ssania. Sam je odrzucił. Nowych juz nie kupowalismy.
        • izabeladrozd Re: jak oduczyc ssac smoczka?? 10.08.08, 20:36
          hej moze dobrym sposobem jest to z tym obcieciem smoczka tylko ze jak zobaczy za
          masz drugiego bez dziurki to tamtego nie zechce ja slyszlalam ze najlepiej jest
          calkiem wyrzucic od razu pare dni stresu i zapomni tak jak pisala dziewczyna ze
          jedne poprzegryzal a nowych nie kupowala wiec jak utniesz to juz dobrych nie
          dawaj musisz miec silna wole jesli podejmiesz decyzje ze konczysz z tym jak tak
          mialam ale z cycem mielismy pobodke 10 razy w nicy na cycusia wiec calkiem
          zakonczylismy karmienie mala miala 20 miesiecy bylo ciezko ale sie nie ugielam
          mialam dosc wstawania moja kolerzanka odocza dzieci od smoczkow na urlopach jest
          wtedy maz i mozna zarwac noce a w dzien odespac jak moz posiedzi z dzieckiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka