mamuska5.pl 11.08.08, 15:27 Mam pytanko, jak podajecie GRIPE WATER?mam podawac swojemu synkowi 5 mil, to strasznie dużo, probowałam łyżeczką ale połowa ląduje na pieluszce, czy można ją podac np w mleku lub herbatce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmr26 Re: GRIPE WATER 11.08.08, 15:43 Ja podawałam ale 2,5ml, najlepiej robić to strzykawką. Kup 10ml w aptece, wtedy dokładnie odmierzysz ilość leku. U nas nie sprawdził się Gripe water, a wręcz przeciwnie. Pomógł Plantex. Po 3 saszetkach przeszły kolki na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kozak_apj Re: GRIPE WATER 11.08.08, 15:54 ja podawałam córci od 2 mca. Tak średnio łyżeczkę od herbaty, wiadomo że zawsze coś tam sie ulało wtedy jeszcze robiłam dokładki. Dość długo podawałam rozcieńczone ze swoim mlekiem, potem mala juz sie chyba przywyczaiła do smaku i pije juz prosto z łyżeczki, u nas bardzo pomagało. Odpowiedz Link Zgłoś
blanka.g1 Re: GRIPE WATER 11.08.08, 16:23 moża podać zamiast krople espumisan...łatwiej jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
waflinka Re: GRIPE WATER 11.08.08, 16:36 Ja podaję przez smoczek, nabieram pipetą taką do syropków, wkładam smoczek od butelki do buzi i powoli wlewam zawartość. Tak podaję wszystkie lekarstwa, nic się nie wylewa, dziecko szybko pije lekarstwo i jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
eedzia4880 Re: GRIPE WATER 11.08.08, 21:22 również polecam pipetkę do lekarstw, mój synek od początku od 1ms pije bezpośrdnio zpipetki i nie ulewa się ani kropelka ) a czy pomaga - nie wiem... wolałabym się nie przekonywać jak byłoby bez gripe water i sab simplex ... Odpowiedz Link Zgłoś