tokarskab 04.09.08, 21:52 Mam techniczne pytania: Ile razy można podgrzewać i odstawiać do lodówki ściągnięte mleko? (mój szkrab zjada różne ilości mleka) Czy rozmrożone mleko gorzknieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kocica27 Re: techniczne... 04.09.08, 23:04 Najlepiej podgrzewać tylko raz a jak nie wypije, to wylać Albo nie wstawiać do lokówki i nie podgrzewać wcale i podawać w temp. pokojowej. Tego się dowiedziałam właśnie z forum. Wcześniej zdarzało mi się podgrzewać niedopite mleko - na szczęście małemu się nic od tego nie stało, ale skoro nie powinno się tak robić, to teraz w ogóle nie podgrzewam, tylko podaję w temp. pokojowej. Staram się odmierzyć tyle, ile wiem, że zje, niedopite resztki wylewam i nie łączę niedopitego ze świeżym. A zamrażam tylko nienapoczęte mleko. Czy rozmrożone gorzknieje? - nie wiem, może ktoś odpowie, bo sama jestem ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: techniczne... 05.09.08, 06:50 1) Po podgrzaniu w ogole nie nalezy juz schladzac. Podgrzewac powinno sie tylko raz. 2) Rozmrozone mleko nabiera mydlanego posmaku. Jest on nieco mniej intensywny jesli mleko rozmraza sie w lodowce, co jednak dosc dlugo trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
tokarskab Re: techniczne... 05.09.08, 20:49 Dlaczego nie można schładzać ponownie? Czy coś się wtedy dzieje z tym mlekiem? I jak długo po podgrzaniu może stać w temp. pokojowej (18-23st. lub ok. 25st.)? Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: techniczne... 06.09.08, 09:59 glowna.bonamater.waw.pl/karmienie/warto#p1 tu sa wszystkie wazne informacje Ja osobiscie w temp. pokojowej trzymam max 3godziny (jak synek idzie spac to mleko wylewam i na kolejne karmienie po drzemce daje swieze). Jesli synek nie wypije calej porcji i zostawi sporo, to staram sie go dokarmic bez podgrzewania tego mleka w ciagu kolejnej godziny-poltorej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś