Dodaj do ulubionych

techniczne...

04.09.08, 21:52
Mam techniczne pytania:
Ile razy można podgrzewać i odstawiać do lodówki ściągnięte mleko? (mój szkrab zjada różne ilości mleka)
Czy rozmrożone mleko gorzknieje?
Obserwuj wątek
    • kocica27 Re: techniczne... 04.09.08, 23:04
      Najlepiej podgrzewać tylko raz a jak nie wypije, to wylaćsad Albo nie wstawiać
      do lokówki i nie podgrzewać wcale i podawać w temp. pokojowej.
      Tego się dowiedziałam właśnie z forum. Wcześniej zdarzało mi się podgrzewać
      niedopite mleko - na szczęście małemu się nic od tego nie stało, ale skoro nie
      powinno się tak robić, to teraz w ogóle nie podgrzewam, tylko podaję w temp.
      pokojowej. Staram się odmierzyć tyle, ile wiem, że zje, niedopite resztki
      wylewam i nie łączę niedopitego ze świeżym. A zamrażam tylko nienapoczęte mleko.
      Czy rozmrożone gorzknieje? - nie wiem, może ktoś odpowie, bo sama jestem ciekawa.
    • k-szp Re: techniczne... 05.09.08, 06:50
      1) Po podgrzaniu w ogole nie nalezy juz schladzac. Podgrzewac powinno sie tylko raz.
      2) Rozmrozone mleko nabiera mydlanego posmaku. Jest on nieco mniej intensywny
      jesli mleko rozmraza sie w lodowce, co jednak dosc dlugo trwa.
      • tokarskab Re: techniczne... 05.09.08, 20:49
        Dlaczego nie można schładzać ponownie? Czy coś się wtedy dzieje z tym mlekiem?
        I jak długo po podgrzaniu może stać w temp. pokojowej (18-23st. lub ok. 25st.)?
        • k-szp Re: techniczne... 06.09.08, 09:59
          glowna.bonamater.waw.pl/karmienie/warto#p1
          tu sa wszystkie wazne informacje smile

Ja osobiscie w temp. pokojowej trzymam max 3godziny (jak synek idzie spac to
          mleko wylewam i na kolejne karmienie po drzemce daje swieze).
          Jesli synek nie wypije calej porcji i zostawi sporo, to staram sie go dokarmic
          bez podgrzewania tego mleka w ciagu kolejnej godziny-poltorej.
          pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka