zoncia11 27.09.08, 19:59 jaka wanienkę polecacie? Zwykłą czy profilowaną? Czy ma to w ogóle jakieś znaczenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 Re: Wanienka dla noworodka 27.09.08, 20:10 polecam najzwykleszą i największą wanienkę jaką dostaniesz w sklepie i do tego najtańszą Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Wanienka dla noworodka 27.09.08, 20:13 to ja dodam, że my mamy zwykłą wanienkę 1 metrową i 2 letnia obecnie córka nadal się w niej kąpie, juz od urodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
id.kulka Re: Wanienka dla noworodka 27.09.08, 20:11 Ja mam najzwyklejszą na świecie, zresztą w spadku po starszym dziecku. U babci maluch kąpie się w wielkiej misce (gabarytowo zbliżona do wanienki). Kąpać się uwielbia. No i niedługo przerowadzka do dużej wanny, bo w swojej przestaje się mieścić. Ma 4 miesiące, ale on dosyć wyrośnięty jest Odpowiedz Link Zgłoś
mamulenka Re: Wanienka dla noworodka 27.09.08, 20:43 Zwykłą! Nie bardzo wiem, czemu maja słuzyć te profilowania... Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: Wanienka dla noworodka 27.09.08, 23:28 Zwykła dla noworodka, do 3 miesięcy, profilowana, np. Onda, powyżej tego czasu; po pierwsze dziecka nie trzeba trzymać, po wannie nie "lata", a jak skończy 10 miesięcy to też rewelka: sadzasz z drugiej strony i jest loooz, ono bawi, a Ty myjesz. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: profilowaną 28.09.08, 00:14 przy zwykłej musiałabym się bardzo schylić,żeby malucha podtrzymywać(nie mam możliwości położenia wanienki wyżej) a tak i ręce wolne i plecy całe. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: profilowaną 28.09.08, 12:13 Do wanienki można kupić stojak / wcale nie taki drogi i się składa/ i nie musisz się schylać i plecy nie bolą/ np. www.allegro.pl/item438537505_nowy_stojak_do_wanienki_100cmm.ht ml Ja miałam taki i sprawdził się rewelacyjnie bo w dowolnym pomieszczeniu możesz ustawić. Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: profilowaną 29.09.08, 07:33 stojak stojakiem, ale ręki dodatkowej sobie nie dokupię Odpowiedz Link Zgłoś
parasolka Re: Wanienka dla noworodka 28.09.08, 00:15 a ja polecam tummy tub czyli " wiaderko" do kapania dziecka, praktycznie od poczatku uzywam tylko wiaderka a mala ma teraz ponad 3 miesiace, kapiel szybko gotowa i dziecko zdowolone! Odpowiedz Link Zgłoś
1beata31 Re: Wanienka dla noworodka 28.09.08, 11:26 a ja kąpie Adasia (3 tygodnie) w dużej wannie na gąbce i na pieluszce. I jest w porządku pomaga mi córka Iza (11 lat).Zdecydowałm tak bo wiem z dośwqiadczenia że Izka po 3 miesiącach już się nie mieściła w wanience niemowlęcej a do tego miałam problem co zrobić póżniej z wanienką no i zajmowane miejsce w łazience(mamy malutkie mieszkanko). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
plusimisi Re: Wanienka dla noworodka 28.09.08, 12:23 My też bardzo szybko przeprowadziliśmy się do dużej wanny. Mały bardzo zadowolony, do woli może machać nóżkami. Kąpię na gąbeczce lub leżaczku, oba sprzęty polecam. Choć przy gąbce mniej problemów, Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: Wanienka dla noworodka 29.09.08, 06:49 Gąbka jest siedliskiem bakretii i nikt jej nie poleca Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Wanienka dla noworodka 28.09.08, 12:58 Nie wiem jakie to moze mieć znaczenie skoro niemowlaczka i tak trzymasz w rękach podczas kąpania, więc lepiej kupić zwykłą tak żeby jak najdłużej służyła a tobie było wygodnie kapać, jak maleństwo podrośnie to najwyżej dokupisz jakieś siedzonko do srodka. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś