gabi071984 02.10.08, 20:06 dziewczyny powiedzcie jaki jest najwcześniejszy termin ząbkowania u dzieciaczka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agatar-m Re: ząbkowanie a niemowlę 02.10.08, 21:27 to zależy, ja miałam juz ząbki pierwsze w wieku 4 miesiecy, a mój drugi synek dopiero w wieku 8 miesiecy... Odpowiedz Link Zgłoś
redmiss Re: ząbkowanie a niemowlę 02.10.08, 21:34 coś koło 3 miesiąca się zaczyna wykluwać, chyba Odpowiedz Link Zgłoś
paola501 Re: ząbkowanie a niemowlę 07.10.08, 18:06 Czy koniecznie musza pierwsz zabki wyjsc jedynki czy moga tez np te po bokach? bo mam wrazenie ze moj 4 miesieczny synek ma troche spuchniete i biale dziaselka po bokach Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: ząbkowanie a niemowlę 02.10.08, 22:27 podobno zdarza się, że dziecię z zębolem w gębie się urodzi! nie widziałam osobiście, ale mój ginekolog widział ) Odpowiedz Link Zgłoś
gabi071984 Re: ząbkowanie a niemowlę 03.10.08, 10:17 tak ale pytam dlatego że moja córeczka ma 6 tygodni i właśnie zachowuje się jakby ją dziąsełka bolały: Mimo że dopiero zje to wkłada rączke do buzi, robi coś języczkiem ,jest nie spokojna, trochę ślini i puszcza bańki to może coś się zaczyna jak myślicie? robi tak od dwóch dni Odpowiedz Link Zgłoś
sebaga Re: ząbkowanie a niemowlę 03.10.08, 10:29 to co piszesz oznacza, ze masz w domu standardowego niemowlaka, który wpycha do buzi łapki(zdrowe i normalne jest to), ślini się i jeszcze długo będzie itd. A czy to zęby? Okaze się, na pewno nie powód do zmartwienia. Mój zachowywał się tak jak Twój ood urodzenia, a pierwszy ząb pojawił się koło 5-6miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
super-jolcia Re: ząbkowanie a niemowlę 06.10.08, 16:23 Moja córcia zaczęła sie mocno ślinić w trzecim miesiącu ,też wkładała rączki do buzi.Myślałam że idą zęby ale ma już pół roku i zębów jeszcze nie widać. Chociaż teraz ma napuchnięte dziąsełka i bardziej marudzi. Koleżanki syn choć młodszy ma już 2 zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka28035 Re: ząbkowanie a niemowlę 06.10.08, 18:53 to tak jak mój aniołek slini się od 3 m-ca a ma juz prawie7m-cy i zabków niema teraz ma strasznie podpuchniete dziąsełka to chyba normalne że dziecko wkłada wszystko do buzi a raczki są pierwsza rzecza jaką dziecko odkrywa ze ma Odpowiedz Link Zgłoś
alioszka1 Re: ząbkowanie a niemowlę 07.10.08, 10:25 moja 4 miesieczna coreczka ma juz dwa zabki a zaczely wychodzic jak miala 3 miesiace wiec to zalezy od dziecka teraz staram sie jej czyscic zabki ale nie zabardzo to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
mamamartinka Re: ząbkowanie a niemowlę 07.10.08, 17:38 moja kuzynka urodzila sie zdwoma jedynkami dolnymi...ma teraz 7lat a w wieku 4lat jej wypadly Odpowiedz Link Zgłoś