asikol 19.10.08, 22:00 Od ktorego miesiąca Wasze bobasy przespiały cała noc? Moj synek ma 6 miesiacy i budzi sie na jedzenie co 2-3 godziny, za 2 tygodnie wracam do pracy i zastanawiam sie jak sobie dam rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emigrantka34 Re: Przesypianie calej nocy 19.10.08, 22:07 Moja zaczela przesypiac jak miala 6 tygodni. Do konca czwartego miesiaca jadla ostatni raz o 19.00, a potem dopiero o 7 rano. Od poczatku piatego miesiaca zaczela sie budzic co cztery godziny i wtedy zaczelam ja dokarmiac w ciagu dnia (wprowadzilam warzywo i owoc), bo cycek przestal jej wystarczac. Nietety od poczatku szostego miesiaca przez jakis miesiac byl okres, ze budzila sie co dwie godziny, a nawet i czesciej, prawdopodobnie przez zeby, choc to cholera wie, bo bylo to prawie dwa miesiace temu, a zebow dalej jak nie ma tak nie ma. Od trzech tygodni znowu zaczela przesypiac noce - tzn budzi sie na mleczko ok 23, ale potem spi do 7-8 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Przesypianie calej nocy 19.10.08, 22:17 moj ma 4 mies do 3 mies budzil sie w nocy dwa razy a teeraz co 2 godziny.Nie wiem z czego to wynika,ale mam nadzieje ze to minie i zacznie przesypiac troche dluzej Odpowiedz Link Zgłoś
majula79 Re: Przesypianie calej nocy 20.10.08, 09:09 Moja córcia jak miała 2 m-ce zaczęła przesypiać cale noce, tzn- od 21-ej do 8 rano, a teraz ma 4,5 m-ca i od dwóch tygodni budzi się dwa, trzy razy w nocy i wstaje już o 6 rano. Za miesiąc też wracam do pracy i też sobie nie wyobrażam jak to będzie. Mam nadzieję, że jej to minie. Myślę sobie, że może to zęby?? Każde dziecko jest inne i ma swój rytm, trzeba to przeczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
de_sathe Re: Przesypianie calej nocy 20.10.08, 12:13 U mnie podobna sytuacja. Odkąd mała skończyła tydzień, potrafiła w nocy przespać nawet 9 godzin bez przerw na jedzenie. Teraz ma 5,5 miesiąca i budzi się kilka razy w nocy. Czasem co 2 godziny, czasem prześpi 4, zje coś, potem 2,5, potem znowu je. Niedawno wyszły jej dolne jedynki. Myślałam, że to było powodem i teraz będzie lepiej spała, ale jak było, tak jest - mała budzi się i budzi też mnie Czasem pomaga Viburcol na stany niepokoju u niemowląt. Odpowiedz Link Zgłoś
alix1 Re: Przesypianie calej nocy 20.10.08, 12:22 Moim bliźniaczkom już w drugim się zdarzało, a tak na poważnie to w 5-tym, jak zaczęłam podawać butlę na noc zagęszczaną kleikiem. Teraz mają prawie 5 miesięcy i śpią bez żadnych przerw od 7:30 do 6:30. Odpowiedz Link Zgłoś
anuska72 Re: Przesypianie calej nocy 20.10.08, 13:21 A moj ma 11 miesiecy i ciagle budzi sie w nocy co 3 godziny do jedzenia. Wypisje mleko i spi dalej Niestety tez chodze do pracy, czasem jest ciezko Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś