Dodaj do ulubionych

Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapraszam

• monia853 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 11.11.08, 01:44
      monikapolatynska@wp.pl z góry dzięki za ankietęsmile Wypełnię z przyjemnościąsmile
      Pozdrawiam cieplutkokiss
      • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 11.11.08, 15:31
        monia853 napisała:

> monikapolatynska@wp.pl z góry dzięki za ankietęsmile Wypełnię z przyjemnościąsmile
        > Pozdrawiam cieplutkokiss

To ja bardzo dziekuje za zgloszenie smile Caly czas czekam na kolejne, bo nie wszystkie mamy niestety odsylaja wypelnione (wiem, wiem - czasu malo)
        • padthai Padthai@gazeta.pl 11.11.08, 22:46

• lazyhour Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 10:39
      hej, chętnie się podzielę swoim doświadczeniem i spojrzeniem na karmienie
      piersią. Dzidziuś 6-tygodniowy, więc jak najbardziej nadaje się na materiał
      badawczy wink

Na jaki adres do Ciebie napisać?
      • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 17:48
        landri83@gazeta.pl smile
    • kasiach_2008 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 12:15
      kasiachodacka@o2.pl
      mama 4 miesięcznej majki smile pozdrawiam
    • hubiczka Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 14:43
      selket@o2.pl
    • gusia_30 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 17:06
      Jeśli jeszcze aktualne to zgłaszam sie do badania, kontakt na meila
      a_szulc30@o2.pl lub gazetowy.
    • memphis90 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 18:54
      Poproszę o ankietę na gazetowego smile
      • penelopa1 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 12.11.08, 23:24
        Hej chętnie wypełnię twoją ankietę. Mam 4 miesięcznego synka. Bardzo bardzo
        chciałam go karmić piersią - nie to,ze ktoś naciskał - miałam takie wewnętrzne
        przekonanie i ogromną własną chęć i potrzebę. Przeżyłam podobne doświadczenia co
        pianet. Mój synek od narodzin miał silną potrzebę ssania ale w pewnym momencie
        coś się podziało i przestał się najadać -ciągle krzyczał. Walczyłam o to by móc
        karmić piersią naprawdę do upadłego. Miałam nawet osobiste konsultacje z panią
        Moniką Staszewską. Byłam u kilku doradców laktacyjnych - co sądzę o ich wiedzy i
        poradach - są nic nie warte i były to pieniądze wyrzucone w błoto. Pani Monika
        Staszewska bardzo dobry specjalista i wogóle dusza człowiek. Tak więc walczyłam
        ostro o karmienie piersią bo było ważne dla mnie samej. Niestety w końcu
        poddałam się. Miałam ogromne problemy z zastojami wynikające chyba z nerwów i
        psychiki bardziej niż ze złej techniki ssania mojego synka. Aczkolwiek technikę
        ssania też zepsułam podając mu smoczka uspokajającego w dniu wyjścia ze
        szpitala, a więc stanowczo za wcześnie. Teraz od ponad miesiąca karmię już tylko
        butelką i mlekiem modyfikowanym. Ostatnią kroplą, która przelała szalę na rzecz
        karmienia butelką było to,że przekonałam się na własne oczy,że mały jest głodny
        i nie dojada na piersi -ważyłam go przed i po jedzeniu i widziałam,ze przez 2,5
        godz wiszenia na cycu zjadł tylko 30gram. Po dziś dzień nie mam pewności czy
        nasze problemy z karmieniem piersią wynikały z jego złej techniki ssania, czy
        faktycznie zepsułam mu ją podając tak wcześnie smoczek, czy moze to przez stres.
        Pewnie wszystkie te rzeczy naraz. W czasie moich zmagań i walki o karmienie
        piersią doswiadczyłam raczej terroru butelkowego - każdy kto słyszał o tym jakie
        mam problemy z piersiami, jak mały krzyczy non stop to od razu polecał mi karmić
        go butlą bo wtedy się naje, nie będzie tak krzyczał a mnie nie będą bolał piersi
        i będę mogła normalnie funkcjonować a nie tylko siedzieć non stop niemal 24h z
        cycem w jego buzi. W końcu się złamałam i podałam butlę i przeszłam na karmienie
        butelką. Nie chciałam żeby dziecko było ciągle głodne a on faktycznie nie mógł
        się z tych piersi najeść. Chociaż przez pierwszy miesiąc najadał się i
        przybierał na wadze pięknie, ale potem coś się stało i już było tylko gorzej.
        Cała ta historia i walka o karmienie piersią kosztowały mnie dużo stresu i
        niemalże wpadłabym w depresję poporodową bo wsparcia w mężu ani w mamie nie
        miałam -oboje w końcu coraz bardziej naciskali na karmienie butelką i wogóle
        rodzina dalsza i znajome też - słysząc o moich problemach z piersiami,
        boleściach i krzykach synka. Owszem odkąd karmię butelką mały nie krzyczy -czyli
        faktycznie był niedojedzony i ciągle głodny. Ale ciężko mi było podjąć decyzję o
        odstawieniu go od piersi, płakałam dużo przez to, naprawdę byłam w złym stanie
        psychicznym. Teraz mając te doświadczenia w wielu sytuacjach postąpiłabym
        inaczej i myślę,że karmiłabym piersią nadal z powodzeniem bo na początku dobrze
        mi i synkowi szło.
        Chętnie wypełnię twoją ankietę. Pisz na mail gazetowy: penelopa1@gazeta.pl
        Pozdrawiam i powodzenia w pisaniu pracy. Wiem jak ciężko się do tego zebrać bo
        też długo to zajęło a nie miałam jeszcze wtedy dziecka.
        • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 13.11.08, 18:54
          Penelopa - szukajac materialow do pracy czytalam wiele watkow o wyrzutach sumienia, nie jestes odosobniona w swoich odczuciach! Tam dziewczyny znalazly pocieszenie wsrod innych, moze Tobie tez pomoze. Zycze Ci tego! Mysle, ze nie ma co juz myslec czy moglas karmic czy nie, tylko cieszyc sie macierzynstwem takim, jakie jest, a nie jakie mialo byc. Troche tu pasuje powiedzenie, ze nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem smile
    • iza.jastrzebowska chętnie wypełnię ankietę - mail gazetowy 13.11.08, 09:54
    • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 15.11.08, 11:26
      Podbijam watek i nadal zapraszam do wypelnienia ankiety smile
      • celice73 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 17.11.08, 17:02
        Ja od początku karmię butelką ( z różnych powodów) i spotkałam się z
        terrorem z szpitalu, np. po cesarce bardzo źle się czułam i nie
        mogłam wstać z łóżka, a co dopiero przygotować butelkę, poprosiłam
        położną o nakarmienie dziecka, na co mi odpowiedziała, że ją
        kręgosłup boli. Było wiele podobnych przykładów. Był to szpital
        przyjazny dziecku, w którym owszem pokazywano jak karmić dziecko
        piersią, ale jak karmić butelką był to temat wstydliwy,do którego
        się lepiej nie przyznawać, zwłaszcza,że szpital miał kontrolę
        laktacyjną i chciał dobrze wypaść w statystykach.
        Chętnie wypełnię ankietę, jeżeli to jescze aktualne
        puszkoa@poczta.onet.pl
        • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 17.11.08, 17:33
          Jak najbardziej aktualne - ankieta wyslana smile
    • olla_1985 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 15.11.08, 11:30
      oluczkow@gmail.com
    • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 17.11.08, 13:45
      Może jeszcze jakieś mamy chętne do pomocy? smile
      • jvstys Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 17.11.08, 17:43
        bardzo chętnie jvstys@wp.pl
        • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 18.11.08, 12:05
          Wyslane. Ogloszernie nadal aktualne smile
    • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 19.11.08, 14:12
      A moze jeszcze jakas mama sie zglosi? smile
    • joanna3107 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 19.11.08, 17:43
      Witam,
      jeżeli ogłoszenie jest nadal aktualne, to proszę o ankietę na adres
      janooo@wp.pl.

• landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 19.11.08, 23:00
        Tak, tak! Brakuje mi doslownie kilkunastu ankiet do 100, na ktorych chce zakonczyc na te chwile. I cenna jest dla mnie kazda kolejna smile
    • kasteja Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 20.11.08, 13:10
      chętnie wezmę udział w ankiecie. pozdrawiam!
      • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 20.11.08, 13:56
        Napisalam na gazetowy smile
    • wulab Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 20.11.08, 14:19
      urszula_b@bialan.pl
      • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 20.11.08, 19:02
        Wyslane smile
    • dagis.1 dagis1@qp.pl 20.11.08, 19:06

• dagis.1 Re: dagis1@wp.pl 20.11.08, 19:07

• landri83 Re: dagis1@wp.pl 21.11.08, 08:29
          Wylalam na wp smile
          • letizia2 Re: dagis1@wp.pl 21.11.08, 08:54
            maja411@op.pl
            • landri83 Re: dagis1@wp.pl 21.11.08, 15:06
              letizia2 napisała:

> maja411@op.pl

Wysłana smile
    • landri83 Re: Praca dyplomowa o karmieniu - badania - zapra 25.11.08, 17:00
      Odświeżam wątek - a nuż się jeszcze jakaś chętna mama trafi smile Zapraszam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka