pm42827 30.10.08, 19:37 Jestem mamą 6-miesięcznych bliźniaków - chłopca i dziewczynki. Proponuję, aby na tym wątku podzielić się doświadczeniami w opiece nad dwójką dzieci. Zapraszam wszystkie podwójne mamy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monikaa13 rówieśników znajdziecie tutaj 30.10.08, 19:39 Tu jest fajne forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=573 Odpowiedz Link Zgłoś
pm42827 Re: rówieśników znajdziecie tutaj 30.10.08, 19:58 Nie szukam tylko rówieśników, ale ogólnie mam bliźniaków Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: rówieśników znajdziecie tutaj 30.10.08, 20:00 Jest forum dla bliźniaków.Zwie się Bliźniaki i więcej.Zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: mamy bliźniaków 30.10.08, 20:33 prawie 5 miechow tez chlopiec i dziewczynka jest obiektywnie ciezko...ale ciekawie i fajnie. moje sa kompletnie kompletnie roznymi osobowosciami. rozne charakterki, rozne temperamenty, rozne absolutnie wszytsko. jest to fascynujace i meczace zarazem, ale ten bezzebny usmiech rozwiewa wiele problemow. jak jestw 6 miesiacu? lepiej? na razie zajmujemy sie rozszerzaniem diety... tez jest jazda bo jeden toleruje to drugi nie a w innym wypadku na odwort wiec postanowilam walnac te cholerne sloiczki w kat i sama bede im gotowac i metoda prob i bledow jakis to usystematyzuje bo na arzie jest kociol twoje spia w nocy? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pm42827 Re: mamy bliźniaków 31.10.08, 08:24 hej pszczolaasia, cieszę się, że napisałaś. U mnie dzieci też są zupełnie różne. Trudno mi powiedzieć, które spokojniejsze, bo to się co chwilę zmienia. Jeśli chodzi o słoiki, to moje na początku też różnie reagowały, miały swoje smaki... teraz jedzą wszystko oprócz brokułów. Oprócz tego, że wprowadziłam im do diety nowe rzeczy to cały czas karmię też piersią. A jak u Ciebie? Ostatnio przesypiają całe noce. Mniej więcej od 19 maam labę, a budzą się ok. 6.30. Oczywiście bywa, że któreś się w nocy obudzi, ale zje i śpi dalej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: mamy bliźniaków 31.10.08, 09:06 dwóch chłopców - obecnie 1.5 roku. rozszerzanie diety mam juz za sobą. obecnie jedzą prawie wszystko, głównie gotwane, słoiczki sporadycznie. obecnie dokazuja i oczy trzzeba miec wszedzie. zapraszam na forum blizniaki. Odpowiedz Link Zgłoś