paola501 04.11.08, 20:06 Od którego miesiąca można używać krzesełek do karmienia? Czy dziecko musi już dobrze siedzieć samodzielnie, czy wystarczy jak trzyma główkę sztywno. Bo mam problem nie ciężko mi karmić małego jak jestem sama. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zjawa1 Re: Krzesełka 04.11.08, 20:16 Krzeslo sluzy do siedzenia Wiec jesli Twoje malenstwo potrafi samodzielnie siedziec, to mozesz kupic krzeselko. Nie bardzo rozumiem dlaczego jest Ci trudno samej karmic? Ja non stop karmie sama mala, a siedziec nauczyla sie dopiero w 9 miesiacu wie niedawno zamowilam krzeselko do karmienia fisher price! Super sprawa. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
naszaheidi Re: Krzesełka 04.11.08, 20:22 Nie masz fotelika,takiego lezacego?To ulatwia sprawe. Krzeselko do karmienia stosowalam od ok. 6 m-ca przy synu,corka jeszcze za mala.Mam primma-papa,nawet widziala jeszcze sprzedaja takie i maja super tapicerke Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: Krzesełka 04.11.08, 20:24 możez kupić takie krzesełko, które ma regulowany kąt pochylenia siedziska, np. Chicco Polly. W ustawieniu najbardziej "leżącym" krzesełko zastąpi leżaczek - zalecane od 4 m-ca chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1775 Re: Krzesełka 04.11.08, 21:46 polecam Baby Design Bambi. Krzesełko z fajną tapicerką, posiada wkładkę redukcyjną(dla maluchów), regulację oparcia (pełni wtedy funkcję leżaczka)i wysokości, a także ma zdejmowaną tackę z możliwością regulacji jej głębokości. Posiada pasy pięciopunktowe zabezpieczające przed wypadnięciem maluszka. Ja ostatnio zakupiłam takie krzesełko mojemu 5,5 miesięcznemu synkowi. Do jedzenia opuszczam mu oparcie by pełniło funkcję leżaczka, gdyż nie siedzi jeszcze samodzielnie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: Krzesełka 04.11.08, 23:08 Właśnie! Ja takie mam i kupiłam je ze względu na odchylane oparcie prawie do pozycji leżaczkowej - świetna sprawa dla dzieci niesiedzących. Odpowiedz Link Zgłoś
joy76 Re: Krzesełka 04.11.08, 23:12 chicco polly ma klika pozycji oparcia, w tym pół leżące dla dzieciaczków,które nie siedzą. jestem bardzo zadowolona z tego krzesełka. wcześniej używałam fotelika samochodowego-na pierwsze próby jedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Krzesełka 05.11.08, 08:43 nie wolno dziecka samemu sadzać musi zrobic to samow swoim czasie inaczej można mu zrujnowac kręgosłup.krzesełko dopiero gdy naprawdę pewnie siedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Krzesełka 05.11.08, 11:56 ja mam cosatto z funkcja leżaczka, wsadzam tam malą czasem na kilka minut. Lubi to , bo jest wtedy wyzej niż w leżaczku,widzi wszystko, a pozycja i kąt odchylenia taki sam. Odpowiedz Link Zgłoś