yrenka84 09.11.08, 12:57 Czy są jakieś domowe sposoby na zwalczenie trądziku niemowlęcego?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beatazet Re: Trądzik niemowlęcy 09.11.08, 13:38 Smarowałam maścią Bepanthen, ale z tego co wiem musi po prostu minąć. Odpowiedz Link Zgłoś
aniajab24 Re: Trądzik niemowlęcy 09.11.08, 21:48 Ja byłam z tym u lekarza bo miał tego tak dużo na buźce ze szok. kazała przemywać ciepłą wodą, smarować te krostki spirytusem i potem maścią-Baneocin.I powiem ci ze przeszło. Ale od czasu do czasu wyskoczy mojemu synkowi jeszcze jakaś krościara ale po paru godzinach lub na drugi dzień znika. Odpowiedz Link Zgłoś
natamaj1 Re: Trądzik niemowlęcy 09.11.08, 21:44 ja smarowalam kremem balneum. pomagalo Odpowiedz Link Zgłoś
anga30 Re: Trądzik niemowlęcy 10.11.08, 11:02 Mojemu dziecku pediatra polecił myć twarz mydełkiem oilatum i smarować kremem emolium. Wydaje mi się, że pomaga, krostki nie są już czerwone i jest ich mniej, aczkolwiek może już trądzik przechodzi samoistnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gan33 Re: Trądzik niemowlęcy 10.11.08, 16:41 Przemywaj 2 x dziennie przegotowaną wodą, ja smarowałam sudokremem- pomógł ale i wysuszył skórę na buzi. Z kolei na tę wysuszoną skórę pomogło smarowanie raz dziennie bambino. Do tego przemywałam też krochmalem. Problem trwał ok.3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
qqazz Re: Trądzik niemowlęcy 10.11.08, 16:59 Można przemywać krochmalem a słyszałem tez że niezłe efekty daje przemywanie roztworem spirytusu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wonderpig Re: Trądzik niemowlęcy 10.11.08, 20:16 u nas pomogło kąpanie dziecka w rozpuszczonej w wanience mące ziemniaczanej (ok 5 garści mąki na wanienkę wody). rewelacja! wcześniej drwiłam z takich archaicznych metod, ale to naprawdę działa. Oczywiście zero kontaktu skóry z oliwką. Odpowiedz Link Zgłoś