remedioslive 01.01.09, 20:52 dziewczyny (i chłopaki też) który z tych proszków polecacie? teściowa zakupiła mi proszek pod nazwą dzidziuś, ale jakoś nie jestem pewna.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agag.2 Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 01.01.09, 20:58 ja uzywam jelp, jest oki choć ze szpitala dostałam probkę płynu lovela i mysle ze jest dobry do delikatniejszych rzeczy np,sukienki jakies delikatniejsze ciuszki Odpowiedz Link Zgłoś
wesola01 dzidzius 01.01.09, 21:00 polecila mi znajoma (jej dziecko jest strasznym alergikiem) i uzywam od początku proszku dzidzius, podoba mi sie zapach ubranek po wypraniu. innych proszkow nie probowalam. Odpowiedz Link Zgłoś
teritom Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 01.01.09, 21:08 Ja używam wszystkich 3 na zmianę. Różnicę zauważam tylko w cenie Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 01.01.09, 21:26 najlepiej zwykły. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 dzidziuś 01.01.09, 21:43 Używałam go przez 12 miesięcy i byłam bardzo zadowolona (potem przeszłam na zwykły).Ale wszystko zależy od maleństwa,tzn od jego skóry.Spróbuj tego dzidziusia-jeśli maleństwu nie spasuje to zmienisz na inny. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Lovela dobrze pierze, ale uczula 01.01.09, 21:44 mojego synka bardzo. Mocno pachnie, tak naprawdę to proszek dla dzieci, ale niekoniecznie niemowląt. Jelp pierze marnie, ale chyba nie uczula (synek ma lekkie azs, nie wiem od czego) Odpowiedz Link Zgłoś
jajki-ewicz dzidziusia polecam! 01.01.09, 22:02 Na początku miałam Lovele, ale ten zapach - nikt go w domu nie znosił. Za to teraz piorę tylkow Dzidziusiu. Jak na razie dopiera wszytsko, a synek nie ma żadnego uczulenia na nioego Odpowiedz Link Zgłoś
karbala Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 02.01.09, 11:49 na poczatku stosowalam jelp, jak sie skonczyl kupilam lovele ale pod koniec tego proszku kupilam persil sensitive i mieszalam oba. i od 6mca do teraz (9mc) uzywam tylko persila bo corka, dzieki bogu, nie ma zadnych alergii. dlaczego stosuje inny niz twoje w pytaniu? bo po wypraniu ich ciuszki sa sztywne, w dotyku jakby takie "burczace", ze az mi ciarki przechodza jak sobie to przypomne. a zreszta uzywam innego bo latwiej jest mi robic pranie w domu tj razem z innymi naszymi ubraniami i przyzwyczajam ja do innych proszkow zeby pozniej nie miec dziwnych akcji. wniosek taki: ja bym od razu uzyla pesila czy vizira bo tamte maja mniej fosforanow to fakt ale i cena jest nieadekwatna jak do takiej jakosci proszku (nie spieraja plam) Odpowiedz Link Zgłoś
titerlitury Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 02.01.09, 12:11 jak dotad uzywam jelpa: plusy: + żadnych uczuleń +kolory nie tracą balsku, hoc kupiłam tę wersję "białą" + 0 fosforanów, czyli ekologiczny minusy: - wszystkie plamy trzeba zapierać ręcznie - choć mam wersję 2w1 i dodatkowo u zywam płynu zmiękczającego tej marki, to nie jest to miękkie, delikatne pranie - cena Odpowiedz Link Zgłoś
yrenka84 Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 02.01.09, 13:41 Tak naprawdę to dziecko samo wybierze sobie proszek (metoda prób i błędów) Chodzi mi o to, że mój mały alergik toleruje tylko 2 proszki-Bobas i Lovela. Po Dzidziusiu moja córa miała straszną wysypkę... Odpowiedz Link Zgłoś
margaritta1502 Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś?BOBAS 02.01.09, 14:01 To ja z innej beczki, bobas jest tani i super dopiera wszystko. I nie uczula. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
remedioslive Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 02.01.09, 14:09 a jeszze jedno, czy płukacie w jakichś płynach do płukania, czy po prostku ze 3 razy nastawiacie samo płukanie w pralce? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 02.01.09, 14:52 A po co aż 3 razy? Ja nastawiam w pralce program "super płukanie" i nic poza tym.Czasem jak mąż robił pranie zapominał włączyć super płukanie ale jakoś małemu nic nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: lovela czy jelp? a może dzidziuś? 02.01.09, 15:06 próbowałam wszystkich i wszystkie ok, ale moja córa żadnych alergii nie wykazuje, jak wyprałam czerwonego pajaca z naszymi ciuchami w persilu to też jej nic nie było (to jedyny czerwony ciuszek córeczki) a dzidziuś ładnie pachnie, tak na marginesie...jelp też... Odpowiedz Link Zgłoś