alicja0000 16.01.09, 14:23 Witam, czy wasze 7 tygodniowe dzieci unoszą/ unosiły już główkę z pozycji na brzuszku? Dziękuję za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
novinka1 Re: unoszenie główki 16.01.09, 14:42 Moj absolutnie nie chcial lezec na brzuchu, glowki tez nie podnosil. Spokojnie, przyjdzie czas to podniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
errmaris Re: unoszenie główki 16.01.09, 14:45 moj nie przepada za lezeniem na brzuchu, ale glowke unosil juz w jakies 3 tygodnie. na krotko - 10-15 sekund, ale jednak Odpowiedz Link Zgłoś
alicja0000 Re: unoszenie główki 16.01.09, 14:52 no właśnie, martwie się bo pediatra mówi , ze już powinień, neurolog, że ma jeszcze czas-bądź tu mądry. Kładę go kilka razy dziennie na brzuszku ale on bardzo tego nie lubi, zaraz ssie rączkę i płacze. Potrafi tylko przekręcić głowę na bok ale nie próbuje jej unosić, za to nie raz z pozycji na pleckach ją unosi. Chyba powinno być na odwrót. Ciekawe kiedy zacznie unosić z brzucha... Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: unoszenie główki 16.01.09, 15:34 moj ma 7.5 tyg i juz ze 2 tyg temu podnosil lepek. teraz podnosi glowke i trzyma ja uniesioa przez pare minut, krecac na boki. ale zeby podniesc musi miec jakas atrakcje przed soba, bo jak nie ma na co patrzec to po co sie meczyc on leniuch jest , wczoraj sie gapil i gapil, przez caly czas brania prysznica przez tate - to bedzie z 10 min, ale mial przed soba poduszke w wyrazne wzory grantowe na bialym tle. umie tez podniesc sie na przedramionach i tak lezec, kopiac nogmi ile sie da, albo rpzekrecic sie z brzuszka na plecy. to mu lepiej szlo z tydzien temu, teraz woli trzymac glowe wysoko, albo lezec plackiem, i obgryzac lapki, mruczac sobie pzy tym. codziennie go klade na brzuchu zeby nabral wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: unoszenie główki 16.01.09, 17:10 moja trzytygodniowa już uniesie. ćwiczymy z nią codziennie, choć wcale się jej to nie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
niecierpliwa3 Re: unoszenie główki 16.01.09, 19:14 Spróbuj położyć sobie synka na piersi, unieś głowę i mów do niego, może to go zachęci? Mój mały tak się przekonał do pozycji na brzuszku, opiera się na rączkach i śmieje się do mnie od ucha do ucha Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: unoszenie główki 16.01.09, 18:06 Moja kilka dni po urodzeniu jeszcze w szpitalu jak ją położyli na brzuszku to dźwigała głowę (przez chwilkę, ale zawsze). Ale ona ma bardzo mocne mięśnie grzbietu, za to słaby brzuszek i podnoszona do siadu głowy nie dźwiga (już powinna bo skończyła 4 m-ce). na razie ćwiczymy ten brzuch. Odpowiedz Link Zgłoś