el.dorotka 22.01.09, 19:54 Witam moja 3 m-ce córka wygina sie do tyłu tak jakby stawała na głowie leżąc na pleckach , wygina klatkę piersiowa do góry . robi to non stop czy ktos tak miał ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yrenka84 Re: wygina sie do tyłu. 22.01.09, 20:05 Jasne Niemowlaczki w ten sposób ćwiczą mięśnie i kręgosłup, żeby przygotować się do pełzania itd. Odpowiedz Link Zgłoś
el.dorotka Re: wygina sie do tyłu. 22.01.09, 20:17 yrenka84 napisała: > Jasne Niemowlaczki w ten sposób ćwiczą mięśnie i kręgosłup, żeby przygotować > się do pełzania ale ja mam wrażenie że sie złamie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaamelka Re: wygina sie do tyłu. 22.01.09, 23:32 Córka robiła to samo. Okazało się że ma wzmożone napięcie mięśniowe i chodzimy na rehabilitację. Lepiej to sprawdzić u neurologa Odpowiedz Link Zgłoś
marzenciaf Re: wygina sie do tyłu. 22.01.09, 23:36 Mój synek też tak robił wyginał się czyli robił mostek, neurolog zaleciła ćwiczenia rozluźniające, w końcu kiedyś przeszło. Jak będziesz z najbliższa wizytą u lekarza to poinformuj go o tym że dzieciak tak robi. Odpowiedz Link Zgłoś
kjarosz82 Re: wygina sie do tyłu. 23.01.09, 09:23 Mój synek (6 m-cy) też tak czasami robi.Lekarka powiedziała,że to jeszcze słaby układ neurologiczny,ale jeśli nie robi mostka przez cały czas to nie patologia.Więc jeśli twoja mała robi tak non-stop to lepiej się wybierz po skierowanie do neurologa,bo może być potrzebna rehabilitacja malutkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stephka polecam wątek: 23.01.09, 10:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=90092584 Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: wygina sie do tyłu. 23.01.09, 10:06 u mnie identycznie, nie mogę na to patrzeć, bo wydaje mi się, że jej kark pęknie. Nie robi tego na szczęście zbyt często, ale zastanawiam się czy nie pójść do neurologa. Niedługo mam wizytę u pediatry więc spytam go o zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikamika Re: wygina sie do tyłu. 23.01.09, 12:09 moje dziecko mialo to samo popros o skierowanie do poradni rehabilitacyjnej mozna tez zrobic usg przeciemiaczkowe ale to moze byc wlasnie zmozone napiecie miesniowe lub jak mial moj synek - Odpowiedz Link Zgłoś