bietkab 23.02.09, 18:31 Avent czy Tommee Tippee ? Który polecacie? Bo ja już oczopląsów od oglądania i porównywania dostaje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
weviorka Re: laktator 23.02.09, 19:38 Nie polecam Aventa. Czesto się psuje i nie wytwarza się próżnia przez co kiepsko sciąga pokarm. Mi sie takie dwa trefne trafily i zanim jeden a potem drugi wrociły z reklamacji to przestałam karmić piersią Ale pewnie nie wszystkie tak maja Odpowiedz Link Zgłoś
assencja1 Re: laktator 23.02.09, 20:02 miałam i jeden i drugi. lepiej sprawdzał się Tommee Tipee. mam małe brodawki i TT lepiej potrafił uchwycić-zassać Odpowiedz Link Zgłoś
aniaontop Re: laktator 23.02.09, 20:12 Ja osobiście mam Aventa ręczny - jestem zadowolona. Owszem trzeba było kilka razy popróbować zanim poszło jak po maśle Teraz odciągam pokarm tylko jak gdzieś jadę bez dzieciaczka ale mleko odciąga się elegancko - nie narzekam Odpowiedz Link Zgłoś
barbami Re: laktator 23.02.09, 20:19 Zdecydowanie medela mini electric. Sprawdziłam przy córce a teraz korzystam przy synku. żadnych ręcznych, bo się zachlastasz. Chyba, że masz nawał pokarmu.Ja niestety nie należę do takich szczęściar. Muszę się "molestować" i mordować o każdą kroplę. Odpowiedz Link Zgłoś
kawusia111 Re: laktator 23.02.09, 20:39 medela mini electric - niezawodny, a jeszcze lepszy medela swing ( tylko, że droższy). Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: laktator 23.02.09, 21:16 Używałam ręcznego aventu i wydawało mi się, że jest ok. Dopóki nie zaczęłam uzywać medeli swing. Zdecydowanie medela. Odpowiedz Link Zgłoś
igna-sia Re: laktator 25.02.09, 09:59 semi-dolce napisała: > Używałam ręcznego aventu i wydawało mi się, że jest ok. Dopóki nie zaczęłam > uzywać medeli swing. Zdecydowanie medela. Ja też mam te dwa i oba odciągają tak samo (tyle samo i tak samo szybko). Elektryczny wygoniejszy bo nie trzeba pompować, ale ręczny tańszy. Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: laktator 23.02.09, 21:21 Tylko Medela. Nawet wystarczy ręczny za 70zł. U mnie sprawdził się super. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia-ja1974 Re: laktator 23.02.09, 22:40 Też polecam Medele ( mam ręczny Harmony) Odpowiedz Link Zgłoś
marcik-844 Re: laktator 24.02.09, 09:29 Ja miałam najpierw lovi Canpola, z taką długą pompką i na początku ok(jak był nawał pokarmu), teraz już bardzo ciężko szło i jeszcze taka jedna część się zapada, a że potrzebuje czasem wyjść to postanowiłam kupić Avent Isis - używany, takie pozytywne opinie o nim słyszałam. I co? - jak dla mnie jeszcze gorszy niż Lovi, może to wina tego, że jest używany, ale raczej ni. Coś tam leci, ale jeszcze wolniej niż w tym poprzednim - szczerze mówiąc, do tej pory najwiecej udaje mi się ręcznie wycisnąć, choć fakt, można się zajeździć. Teraz już nie będę taka głupia, wypożyczę w szpitalu elektryczną Medelę i jak się okaże dobra to zainwestuje - ale koniecznie najpierw sprawdze, bo ja z tych, co im nie za bardzo leci( Odpowiedz Link Zgłoś
paris_ienne Re: laktator 24.02.09, 16:14 Ja mam Avent i jestem bardzo zadowolona. Tylko pielęgniarka poleciła mi, że przy moich dużych piersiach należy zdjąć ten sylikon co ma niby masować pierś.. Przykładam plastik i idzie jak po maśle. Ale pokarmu nie mam mało, więc może nie jestem obiektywna. 60ml odciągam w 8 minut z jednej piersi. więc jest ok. No i od razu kapie do butelki Avent więc nie ma dodoatkowej roboty, Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
sophy.r Re: laktator 24.02.09, 17:37 medela mini electric - jest super: ma regulację, jest delikatna i w zasadzie nie do zdarcia - ja swoją kupiłam przy pierwszym dziecku - ponad 8 lat temu, potem używała go przyjaciółka, a teraz znowu ja - i działa jak nowa Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: laktator 24.02.09, 17:53 Też polecam medelę mini electric. Kupiłam używaną na allegro, działa jak nowa, bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: laktator 24.02.09, 19:17 uzywam recznego avent isis (zestaw podrózny) i działa. Potrzebuje odciagnac pokarm na jeden cały dzien w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś