elk-a30 05.03.09, 15:28 witam, muszę już niedługo podjąć decyzję jaki laktator kupić, na pewno elektryczny, lub na baterie, ponieważ chcę ściągać mleko od samego początku. Myślałam o Aven-cie, ale proszę o Wasze opinie i rady, pozdrawiam EL Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dita74 Re: LAKTATOR - wasze opinie, jaki wybrać 05.03.09, 22:40 Dlaczego nie chcesz karmic piersia?Co do laktatora to napewno elektryczny i od razu sa na baterie [bateryjno sieciowy] polecam medele mini electric sa tez swingi najnowsze albo ale to drozsze [na abaju moze ktos ci kupuc ]mini electric plus na dwie piersi czasu troche zaoszczedziasz .Ale sprobuj moze piersia ...... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_torun_83 Re: LAKTATOR - wasze opinie, jaki wybrać 24.03.09, 09:25 ja spodziewam sie dziecka z rozszczepem wargi i podniebienia, więc nie będę miała innej możliwości niż ściąganie mleka, jeśli będę chciała Małej moje mleko podawać, proszę napiszcie, jaki laktator jest dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
dita74 Re: LAKTATOR - wasze opinie, jaki wybrać 27.03.09, 21:01 Witam uwazam ze laktator medeli mini electric plus jest na dwie piersi zaoszczedzisz wiecej czasu skoro wiesz ze musisz odciagac pokarm .I wiem ze medela ma te butelki habermana ,dla dzieci wlasnie z rozszczepem warg i podniebienia.Mamy kupuja te butelki jak chca jeszcze karmic piersia a dziecko za bardzo nie chce ssac. Zycze powodzenia i zeby z malenstwem wszystko dobrze sie ulozylo pozdro.Acha laktator jest tanszy na ebaju moze masz kogos znajomego kto mogl by ci kupic ale uwazam za warto go kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
anetalewan Re: LAKTATOR - wasze opinie, jaki wybrać 31.03.09, 21:32 Ja też mam córcię z rozszczepem podniebienia. Przez rok odciągałam pokarm i uzywałam elektrycznego laktatora medeli. powodzenia! A Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia spróbuj piersia 11.03.09, 15:46 naprawde nawet najlepszy laktator nie jest tak delikatny i wydajny jak nauczone ssac dziecko. ja uzywam swinga medeli - wracam do pracy i robie corce zapasy. długo to trwa - w 20 minut odciagam 100-120 ml z obu piesi. byłoby moze wiecej tego mleka, ale córka sie niecierpliwi i domaga mojej uwagi po takim czasie Odpowiedz Link Zgłoś
aahajduk Re: spróbuj piersia 27.05.09, 23:57 ciociacesia - a ile wczesniej zaczelas odciagac pokarm? ja wracam do pracy za niecale 2 miesiace i zastanawiam sie kiedy zaczac robic zapasy ... Odpowiedz Link Zgłoś
moonik1 Re: LAKTATOR - wasze opinie, jaki wybrać 27.04.09, 15:53 Hej, Ja tez mam 6tygodniowego szkraba z rozszczepem podniebienia miekkiego. Jak na razie jest na moim pokarmie, odciągam recznym laktatorem Avent Isis. strasznie duzo czasu to zabiera niestety Zastanawiam sie nad kupnem elektrycznej medeli. Mialam w szpitalu lactine i jak dla mnie byla za wolna. nawet jak ustawilam regulacje na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
moonik1 Re: LAKTATOR - wasze opinie, jaki wybrać 27.04.09, 15:54 Aha, od razu kupuj butelke medeli Habermana, na allegro kosztuje ok. 70 zł. Najlepiej kupic co najmniej 2 takie zestawy, bo z jednym to troche kicha. w zestawie jest butelka, 2 smoczki i taki zaworek z zakręcaniem. Odpowiedz Link Zgłoś