mabena1 06.03.09, 09:24 niekapek-jakiej firmy polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lillaj Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 06.03.09, 09:44 Napiszę jakiego nie polecam: Tommee Tippee. Mam ich butelkę, która jest świetna, ale niekapek to porażka. Kapie niestety wbrew nazwie Używamy niekapka polskiej firmy, niestety nie pamiętam nazwy, a nie mogę w tej chwili sprawdzić, bo jestem poza domem. Jest świetny, a był o połowę tańszy od Tommee. Odpowiedz Link Zgłoś
lavia78 Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 06.03.09, 12:19 canpol niebieski-balonik taki mam dostałam w prezencie...na razie synek się nim bawi i trochę mymla..wiec nie wiem czy się sprawdzi ale wygląda ok..dobrze go chwyta, ma miękki ustnik..i jest tani Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 06.03.09, 12:51 Avent. Dla mnie idealny. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiola Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 06.03.09, 13:33 a ja wlasnie polecam tommee tippee, jest rewelacyjny, Moje dziecko pije w nim od 3 miesiaca zycia i nie chce innego Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuchna_symphonica Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 06.03.09, 16:19 avent- pije w nim od 4 mies i jest wspaniały Odpowiedz Link Zgłoś
monpaj77 Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 07.03.09, 00:32 Na forum eksperckim "Opieka i pielęgnacja a rozwój dziecka" fizjoterapeuta Zawitkowski nie poleca kubków-niekapków. Kubek niekapek - używać czy nie? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=1017&w=71674692&a=76979475 Mówię NIE 1/ chodzikom 2/ nosidełkom 3/ kubkom niekapkom 4/ hustawkom do 2 roku życia 5/ bucikom, dopóki dziecko nie zacznie chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie1981 Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 07.03.09, 22:12 Zgadzam się z Tobą. Niekapkom mówimy stanowcze nie. Moja córka nie używa butelki (9 miesięcy. Próbowałam ją nauczyć picia z butelki, ale bezskutecznie. Jeśli chcę jej podać coś do picia, to robię to albo z kubeczka albo używam bidonu przeznaczonego dla dzieci. Zresztą pan Zawitkowski również preferuje taką metodę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elzbieta_1983 takasobie1981 07.03.09, 22:50 oo, i wlasnie poszukuję odpowiedzi czy na bidon nie za wczesnie, bo mala ma 8 miesięcy jak wcześnie maluch Ci zaczaił jak tą rurką pociągnąć picie?? Bo na bidonach informacja, że stosować po 1 r.ż i miałam dylemat. A no i napisz jakiej firmy masz, bo wiem, że niektóre bokami ciekną Odpowiedz Link Zgłoś
monpaj77 Re: takasobie1981 - NIE dla niekapków 10.03.09, 01:20 Systematyczne uzywanie kubka niekapka wpływa niekorzytnie na zgryz i rozwój mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
takasobie1981 Re: takasobie1981 09.03.09, 20:52 Myślę, że możesz spróbować. Moja Ola za nic nie chciała przekonać się do butelki. Próbowałam kilka razy i echo. Moja sąsiadka podawała picie synkowi (1,5 roku) przez bidon, więc stwierdziłam że i ja spróbuję. Nio i Małej się to spodobało. Więm, że na etykietach piszą że bidony sa od roku, ale nie kierowałam się tym. Ważne, że problem z podawaniem picia jest już załatwiony. Spróbuj, może Twojemu Maluchowi to się spodoba ) Ja mam bidon z aventu. Wystarczy, że wpiszesz na allegro "bidon" i zaraz znajdziesz ich mnóstwo. Powodzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
black-mama Re: niekapek-jakiej firmy polecacie? 09.03.09, 13:31 My wszystkiego uzywamy tomee tipee, butelki, kubki, smoczki, ostatnio kubek ze słomka- jestem zadowolona z tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś