swiezynka79 09.03.09, 09:55 Czy ktoś słyszał o skutkach ubocznych nutritonu ? Mój mały tyje po nutritonie, znaczy przybiera dużo na wadze. Zastanawiam się jak to odbije sie na jego sylwetce w pózniejszym okresie juz jak nie będzie nutriotnu spozywał Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: Nutriton - skutki uboczne 09.03.09, 10:47 Może nie po nutritonie, bo tego dajesz mało i to są malutkie ilości kalorii. U nas mała zaczęła tyć jak sama odstawiła sobie nutriton i weszły kaszki. Natomiast skutkiem ubocznym były zaparcia i leniwa perystaltyka jelit (chyba tak się pisze) czyli rzadko kupsko i takie tam. Do momentu zamiany na kaszki nie moglam zlokalizować przyczyny, bo wszystko pomagało na któtko. Nawet kaszka ryżowa w dużych ilościach tak mi małej nie zapiera. Ale większość dzieci dobrze toleruje mączkę chleba świętojańskiego, choć swoją drogą ohydne to jest, sliskie takie, jak połączysz z wodą. Jak ja wyczuję w serku lub jogurcie to też mi się jeść nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś