maja11-25 10.03.09, 11:49 dziewczyny ile kupowalyscie spioszkow mam 7 ale czy to nie za malo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patir23 Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 11:57 chyba troszke malo ja mialam a ponad 10 par a potem jeszcze kilka dostalam na poczatku taki malec a to sie mu uleje a to obsika i juz trzeba zmieniac do szpitala wzielam na kazdy dzien inne w sumie ze 4 pary pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
errmaris Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 11:57 my na poczatku mielismy 4 i starczalo spokojnie - misiek sie nie brudzil. Od 3ciego miesiaca mialam juz z 6 i tez bylo ok. Teraz (8 miesiecy) mam 10 i ledwie starcza Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 12:00 musze jeszcze 6 kupic dzieki wielkie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 12:18 Wcale. Śpiochów dostałam 2 pary i nie użyłam ani razu. Jakoś nie wiem do czego ta część garderoby służy. W nocy śpi w bawełnianych pajacach, a w dzień ma normalne ubranie. Odpowiedz Link Zgłoś
bablara Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 13:31 A co to znaczy normalne ubranie? Dla niemowlaka normalne ubranie to wlasnie spiochy albo pajac, gdzie nic go nie uwiera i ma duza swobode ruchow. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 13:35 Spodenki i bluza, czasami welurowy pajac, dres. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 14:30 kupiłam 2 pajace, cala reszte dostałam, obdarowały mnie mamy 5 dzieciubranka małego zajmują wiecej miejsca niz moje. Ale gdybym miala kupowac to pewnie z 6 sztuk (licząc spiochy i pajace razem). I tak piore co 2 dni wiec wiecej bym nie zużyła. Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 14:56 najpierw zobacz, czy wszystkie są tak samo duże - czasami różnią się minimalnie w zależności od firmy, wtedy będzies miała na sam początek i ja bobas nieco podrośnie. u nas taki system sie sprawdza. Osobiście dokupiłabym do 10 - ale nie śpiochy, tylko pajace, o wiele wygodniejsze - tak, aby nie prać co drugi dzień, ale mieć chwilę wytchnienia...no a rzadkie kupska mogą się na początku zdarzyć -- Zdobyliśmy Południe Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 15:19 selekcja zrobiona od razu. Sa ubranka na teraz, na za miesiąc a nawet na za poł roku. Teraz mały ma 3 mce i z czesci juz wyrosł, więc tez odkładam, moze kogos obdaruje. A prac i tak pralka musi, bo duzo idzie tetry, a to do wytarcia buzi, albo do wysuszenia dupki, albo gdzies podłożyc, a potem to takie wymemłane, i biore swieża... Odpowiedz Link Zgłoś
tscina wcale 10.03.09, 15:05 ja zakładałam malcom bluzeczki i półśpiochy Zdecydowanie bardziej praktyczne W przypadku ulania zmieniasz tylko bluzeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: wcale 10.03.09, 15:15 O tak, półśpiochy też zakładam. Wygodne bardzo a nad spodniami maja tę przewagę, że nie ma problemu gubienia skarpetek. Odpowiedz Link Zgłoś
tscina Re: wcale 10.03.09, 15:17 ojjj tak Skarpetki u mnie wróg numer 1 Podobnie jak czapka Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 19:01 wg mnie 7 spiochow wystarczy a raczej ja bym liczyla 7 kompletow ubranek i nie wazne czy to spiochy czy pajace. Wcale wiecej nie potrzeba. Jak sie okaze ze maluch bardzo ulewa to najwyzej dokupisz ale nie warto bo z tych pierwszych ciuszkow to wyrosnie w miesiac, gora dwa. Lepiej uprac niz miec gory ubranek ktore posluza bardzo krotko. Co do przesikiwania - w sumie to kilka razy udalo sie maluchowi przesikac, pampersy dobrze chronia. A jak sie okaze ze maluch nie ulewa to bedziesz i tak czyste wrzucala do pralki. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 19:04 aaa i jeszcze zapomnialam dodac - licz sie z tym, ze po porodzie dostaniesz mnostwo prezentow, spiochow i innych ubranek wiec wcale nie musisz sie tak obkupywac. Kazdy bez wyjatku przyniesie jakis drobiazg, chocby body. Tego sie naprawde duzo uzbiera, ja dostalam duzo rzeczy a rodzine mam bardzo malutka. Dostalam mnostow drobiazgow od kolezanek i innych osob od ktorych nawet nie oczekiwalam prezentow. Tym sposobem mialam naprawde za duzo rzeczy bo sama oczywiscie tez pokupowalam nie spodziewajac sie prezentow. Odpowiedz Link Zgłoś
baetka Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 19:09 mikams ma rację - ja kupiłam za dużo i jeszcze dostałam mnóstwo !!! w dzisiejszych czasach można zawsze dokupić szybko jeśli czegoś brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
black-mama Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 19:48 Wydaje mi sie , że 7 to trochę za mało, u nas Kuba często ulewał na początku i to tak porzadnie i czesto go przebieralismy, poza tym tez często lubł sobie siknąć przy przebieraniu, albo zrobić kupkę czasami to 4 razy go przebierałam.. Poza tym u nas najbardziej sprawdziły sie body, pajace i półśpiochy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ma-gusia Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 20:16 ja miałam ok 2 szt- śpiochów nie lubię - nie zakładam - mała w nocy śpi w pajacach, urodziła się jak było już cieplutko więc w dzień body+skarpetki Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: ile kupowalyscie spioszkow 10.03.09, 22:50 gdybym miala rodzic na wiosne,to kupilabym ze 3 pary.U mnie pomimo,ze corcia z pazdziernika,najlepiej sprawdzaja sie body i skarpetki.Spioszki byly tylko na samym poczatku.Mialam z 5 par.Osobiscie uwazam,ze nie ma potrzeby dokupowac juz teraz wiecej,bo po 1:Nie wiesz jak duze bedzie dziecko i czy te co masz beda dobre,po2:uwierz,ze dziecko szybciutko wyrosnie,a po 3:w dzisiejszych czasach to zaden problem dokupic.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 00:35 wcale. strasznie nie podoba mi sie ta czesc garderoby u dzieci. Mala spala w pajacach/pizamkach, w dzien normalne ubranie. A spiochy jak nazwa wskazuje sluza do spania Odpowiedz Link Zgłoś
angelika1978 Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 08:46 7 to za mało, najlepiej mieć z 10 śpioszków lub pajacyków rozm. 62, lepsze trochę za duże niż za małe Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 09:16 w srode jade na zakupy dzieki jeszcze raz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 10:03 dziewczyny w czym pierzecie spioszki , pajacyki i kaftaniki zeby byly swierze i pachnace Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 12:01 czy lovela plyn moze byc Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 12:23 W vizirze sensitive, płuczę w silanie sensitive. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 13:55 czytse to moze byc... kupa sie nie spierze za chinskiego boga, ja zakupolone ciuszki zapieram mydlem ( na poczatku Bialym Jeleniem), i zostawiam namoczone na pare godzin, inaczej zostaja paskudne plamy. te plyny dla dzieci moim zdaniem sa do d... Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 13:57 Ja namaczam w vanishu, potem piorę w vizirze i jest czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 19:29 Chyba tak. W takim okrągłym plastikowym pudełku, całym różowym. Odpowiedz Link Zgłoś
anew3 Re: ile kupowalyscie spioszkow 11.03.09, 22:22 Jesli moge ci cos doradzic:najlepiej body i polspiochy, body bo zapinane w kroku i nic sie nie podwija, polspiochy praktyczne do czestego przewijania.Body wystarczy z czy 5 sztuk, polspiochy ze 3 cz y4, resazte dostaniesz w prezencie.Nie kupuj niczego zapinanego na plecach i jakis dziwacznych kombinezonow, ktore nie wiadomo jak zalozyc.Niektorzy preferuja spodenki i skarpetki ale co do tych ostanich moja mala juz jako miesieczny dzidzius potrafila je skutecznie skopac. Odpowiedz Link Zgłoś