aneczka_x0 12.04.09, 17:55 zastanawiam sie czy jak wy czyścicie język niemowlaka? czym to najlepiej robic wystarczy samym gazikiem z woda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: język 12.04.09, 18:11 Domestosem Kura, po co czyścić język niemowlaka? Przeciętne niemowlę w wieku powyżej kilku tygodni samo to świetnie zrobi własnymi palcami, a mając kilka miesięcy użyje do tego własnego rękawa, ucha misia czy innej przyjemnej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta Re: język 12.04.09, 19:24 a po co czyścić język niemowlakowi?? mi to nigdy nie przyszło do głowy... i nie robię tego Odpowiedz Link Zgłoś
marzena19_75 Re: język 14.04.09, 14:21 ja czyszczę buzie w srodku moje córeczce gazikiem i przegotowana wodą i nie widze w tym nic smiesznego. Zwykła higiena buzi dziecka zalecana przez lekarzy, zapobiegajaca między innymi plesniawkom. Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: język 14.04.09, 14:58 A ja sobie przypomniałam, też czyściłam jak mała była w szpitalu i potem po póki inhalowaliśmy pulmikortem. Ale skojarzyło mi się z tymi specjalnymi szczoteczkami, co w tv reklamowali Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: język 12.04.09, 19:54 O w mordkę, to my brudasy Ale fakt, zacznę czyścić bo się zęby pojawiają znienacka to i język można wyczyścić. O ile nie rzygnie... Ale co do pytania to myslę, że gazik z wodą będzie oki, dla maluchów nie ma pasty żadnej Odpowiedz Link Zgłoś
olifra Re: język 14.04.09, 15:04 nie czyscimy. przy córce 7 lat temu połozna uczyła mnie jak to robić, a teraz przy synku lekarka zabroniła. powiedziała, ze więcej brudu i zanieczyszczeń wprowadzasz do jamy ustnej dziecka czyszcząc ją. jak nie ma zębów nie czyścimy bo nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: język 14.04.09, 15:03 my tez brudasy!!! a maly sobie chyba sam "czysci" - pielucha, kaftanem, rekawem, itp itd... nawet brzegiem tapicerki wozka, i jakos ani plesniawek nie ma, i nie wyglada na niezadowolonego. mi wystarczy mycie nosa sprajem z woda morska jako rozrywka ,hahahaha .a pediatra kazal nawet 4 razy dziennie, fijol jeden, chyba bym musial zwiazac malca. Odpowiedz Link Zgłoś