maja11-25 15.04.09, 10:06 witam ile kupowalyscie pajacow i spioszkow ja ma w sumie 21 sztu ale czy starczy tyle na poczatek poradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 10:11 Dużo masz Poza tym idzie lato, wtedy lepiej bodziak z krotkim się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
mysia1807 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 10:12 zdecydowanie starczy ja mialam chyba z 8 pajacykow i 7 spiochow i starczylo na poczatek nie ma co szalec dzieciaki szybko rosna. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 10:20 Moim zdaniem powinno starczyć . Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 10:29 O matko!!! Tyle to nie miałam na cały pierwszy rok życia dziecka. Oczywiście w różnych rozmiarach, od 56 do 80. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak1004 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 11:16 tyle ci na pewno starczy a na lato tak jak poprzedniczka polecam body z krotkim i spodenki Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 12:23 Śpiochów wcale. Pajacyków i body tak po 10 w rozmiarach 56 i 62 na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
aszatan Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 12:53 Mnie się śpioszki w ogóle nie przydały Wbrew nazwie mój Mały spał (I śpi do tej pory!) w pajacyku I rzeczywiście strasznie dużo tego masz Odpowiedz Link Zgłoś
figa33 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 13:06 Dziewczyny, może to jest bardzo głupie pytanie, ale czym właściwie różnią się śpiochy od pajacyków ? Pytam, bo na niektórych jakie posiadam aktualnie w komodzie, na metce raz było napisane że śpiochy, a innym razem że pajacyk. A ciuszek wyglądał generalnie identycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak1004 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 13:13 mi jak sie w sklepie pytala co potrzebuje to pajacyk to bylo to jednoczesciowe znaczy sie zapinane od szyi do stopek a spiochy to spiochy, musisz ubireac do nich bluzeczke to te jakby spodnie z zapieciem na ramionach bez rekawow pewnie troche niezbyt jasno wytlumaczylam ale ja tak rozumiem ten podzial pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 13:15 a czapeczki ile kupowalyscie Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 13:59 Czapkę taką cienka bawełniana jedną - młody miał ją na sobie tylko pierwszą dobe po porodzie w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
anaveronika Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 14:37 pajacyk to taki kombinezonik, z dlugim rekawem, rozpinany od szyi do krocza i rozpinane nogawki, W wersji mniej wygodnej jest na suwak i rozsuwana jedna nogawka. A spiochy to kombinezonik na zapinane ramiączka, bez rekawa. Rozpinane ma tylko nogawki. Ewentualnie moze byc wogole nie rozpinany, wtedy do zmiany pieluchy trzeba zdejmowac. Na poczatku mialam tego razem z 10 sztuk. A teraz gdy maly ma 4 mce to mam ze 20 i uwazam, ze to jest za duzo. No chyba, ze sie pierze bardzo zadko. U mnie wyszło, ze niektorych nie załozyłam mu wcale, bo po praniu ciągle te same były w uzyciu. A pozniej tamte okazaly sie za male. Gdybym miala kupowac to bym nie kupiła, ale dostalam wszystko po innych dzieciaczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo Re: ile spioszkow a ile pajacow 15.04.09, 14:29 Lo matko,strasznie duzo tego masz! ja mialam 1 komplet spiochy + bluzeczka na 56 cm ( po tygodniu maly sie nie miescil), 2-3 komplety na 62 cm, i ze 4 pajacyki, ktore byly na tyle duze, ze nosilismy je do 2,5 mca - ale na poczatku maly w nich plywal. Mi sie bardziej przydawaly koszulki i kaftaniki, bo mi bylo szkoda dzieciaka zeby mu pchac body przez glowe. a jak mial z poltora miesiaca, to kupa zaczela wylatywac do lopatek po kazdym karmieniu, i koszulka+kaftan czasami sie uchowaly,ale jak mial body to sie przebieralismy do rosolu 5 razy dziennie ... czapek uzywalam 3 szt, i zwroc uwage, ze dziecko jest listopadowe. mialam 2 bawelniane i 1 polarowa na spacery, w szpitalu i w dmu bez czapki, tylko moment po apieli, zanim wloski nie wyschly. na lato kupuj czapki a la czepek, z plocienka, zeby mu sie glowka bardziej nei grzala od elastycznej dzianiny bawelnianej. Odpowiedz Link Zgłoś