ask-a28 24.04.09, 12:44 Witam Ile soku dajecie swoim pociechą na dzień bo ja 100ml i nie wiem czy to wystarczy czy mu dać jeszcze,młody ma prawie rok. Dzięki i pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karro80 Re: Ile soku ? 24.04.09, 12:54 Norma to chyba 150. To można jeszcze trochę, jak lubi Moje dziecko nie jest dobrym przykładem, bo pije tylko po parę ml. Odpowiedz Link Zgłoś
ask-a28 Re: Ile soku ? 24.04.09, 13:24 A mój właśnie by wypił więcej ale nie wiem czy mogę Miłoszek Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka a co to za normy 24.04.09, 15:39 moj ma 10 mies i wyzpija 2 butle po 260.mylalam ze jak dziecku chce sie pic to sie daje i tyle,a skad wyialzscie jakies normy Odpowiedz Link Zgłoś
ask-a28 Re: Ile soku ? 24.04.09, 20:03 nie mam pojęcia na temat tego że jak wypije 150 to rezygnować z deserku,ja się pytam dziewczyn ile soku dają swoim dzieciaczkom bo ja 100ml a nie wiem ile może wypijać taki szkrab.Moja znajoma dawała dużego kubusia i ja zrąbał lekarz ze dziecko tym utuczyła ale ona jej nie chciała nic innego pić żadnych herbatek i innych soków,ja podaje gerbera i z hippa soczki MIŁOSZEK(10 maj 2008) Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Ile soku ? 24.04.09, 15:41 a pryepraszam,mzslalm ze mowicie ogolnie o napojach,soku to wzpia jeden w buteleczce,a w sumie plynu 2 po 260 Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Ile soku ? 24.04.09, 15:44 wlasnie docyztalam ze w butelce gerbera jest 175 ml ,tzn ze za duzo_bez sensu,mam mu odlewac zeby bylo 150 Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: Ile soku ? 24.04.09, 15:47 a i jeszce cos-czy jak pije te 175 ml soku to zrezygnowac z deserku w postaci sloiczka z owocem?czy dawac mimo soku?bo gdzies slyszalam ze jak dziecko pije 150 ml soku to nie dawac juz nic z owocow? Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 soku wcale wody maks 100ml wypija 24.04.09, 19:55 czasem kompot niesłodzony Odpowiedz Link Zgłoś
ask-a28 Re: soku wcale wody maks 100ml wypija 24.04.09, 20:11 Oj u nas to nie przejdzie musi mieć coś słodkie nie bardzo ale troszku Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Ile soku ? 25.04.09, 10:25 A w tych wszystkich przewonikach żywienia piszą, że ma być nie więcej niż 150 CZYSTEGO soku, duzo tych dzieciowych to nektary, nawet te bezcukrowe, a tam soku mało. A deserki swoją drogą. Chodzi o to żeby dzieć się sokiem nie zapchał, bo soki są w miarę kaloryczne, a miał braki w innych pokarmach. Zdarzaja się dzieciaki pijące dużo soków, na oko dobrze się odżywiające, ale maja niedobory rózne. (np wapnia, białka itd) Więc jak dzieć zjada dużo rożnorodnych posiłków bogatych w co trzeba to pewnie nie ma problemu. Ale jeśli ożłopie się soku zamiast obiadu, nabiału a nawet owoców, które mają błonnik jeszcze np, a sok nie - to wtedy jest problem. Osobiście jakby moje dziecko chciało pic cokolwiek i byłby to sok to podałabym bez ograniczeń, bo lepiej pic sok niż nic. Ale moja woli nic Odpowiedz Link Zgłoś
agg3 Re: Ile soku ? 25.04.09, 14:29 zgadzam sie z powyzszym. w tych wszystkich "sokach", nawet tych dzieciowych jest bardzo malo prawdziwego soku, a za to duzo cukru i innych uleprzaczy. jak dziecku bedzie sie chcialo pic to wypije wode albo herbatke. moja corka w zeszlym roku latem miala 8-11 m-cy i pila bardzo duzo. jednak "soki" dostawala tylko wtedy kiedy bylysmy poza domem i tylko to moglam kupic w sklepie, no albo wode jak nie z lodowki. aha, nie podam jej kubusia jeszcze kilka dobrych lat, przeciez to nic dobrego dla dziecka! aha i jak ktos napisal, soki zapychaja zoladek i zmniejszja apetyt. Odpowiedz Link Zgłoś