Dodaj do ulubionych

co na kleszcze

28.04.09, 22:01
Zrobiło się już ciepło i chętnie pojechałabym z małą na jakiś czas na działkę ale tam jest zatrzęsienie kleszczy - już z niej zdejmowałam to paskudztwo. Chciałabym ją jakoś zabezpieczyć, zwłaszcza że mamy psa który szlaja się po wszystkich krzakach i zaroślach, więc jest większe prawdopodobieństwo że przyniesie to świństwo do domku. Byłam w kilku aptekach i niestety z każdej wyszłam z niczym, bo najczęściej proponowano mi środki przeciw komarom lub łagodzące odczyny po ukąszeniu - i dlatego mam do was pytanie: Jak zabezpieczacie swoje pociechy przed kleszczami?
Dodam że Wiki ma teraz 8 m-cy a jak to w jednej z aptek pani powiedziała że dla rocznego dziecka to by problemu nie było a tak to nic mi nie może zaproponować ;-( , inna stwierdziła że jak znam taki specyfik i podam jej nazwę to chętnie go sprowadzi - masakra jakaś.
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: co na kleszcze 28.04.09, 22:24
      Z tego, co słyszałam: moustidose, sio, antisol 1, orinoko junior.

Psa tez zabezpiecz, dla niego kleszcze to takze smiertelne zagrożenie.
      • maksik-80 Re: co na kleszcze 28.04.09, 22:36
        Dzięki za odp. Pies zabezpieczony - weterynarz sprawniejszy niż farmaceuci, chyba że powinnam się udać do jakiegoś (tylko jakiego) sklepu a nie do apteki.
        • semi-dolce Re: co na kleszcze 28.04.09, 22:52
          A nie łatwiej tak?
          www.domzdrowia.pl/72268,orinoko-junior-przeciw-komarom-meszkom-oraz-kleszczom-90-ml.html
          www.domzdrowia.pl/59101,antisol-1-plyn-przeciw-owadom-150-ml-atomizer.html
          www.domzdrowia.pl/59344,sio-activ-preparat-przeciw-insektom-w-aerozolu-100-ml.html
          • maksik-80 Re: co na kleszcze 28.04.09, 23:01
            szczerze to nawet nie pomyślałam o aptece internetowej sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka