Dodaj do ulubionych

katar,zabkowanie i spadek wagi?

04.05.09, 11:20
synek wazony na poczatku kwietnia wazyl 7670, tydzien temu 7760, dzis 7570 uncertain
koszmar jakis...od kilku dni synek ma katar i wydaje mi sie ze ida mu zabki bo
zaczal sie slinic-czy katar i/lub zabkowanie moga byc przyczyna utraty wagi?
zapisalam sie do lekarza bo martwi mnie to ze wogole nie przybral na wadze
przez m-c sad zadnych innych zmian nie zaobserwowalam, synek tak samo je, i
ogolnie tak samo sie zachowuje..
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 11:25
      no jam my mamy katar i bolalyby nas dziasla to tej jemy mniej i nie mamy ochoty
      na nic..
      a jak je?

a moze on stracil wage bo sie wiecej rusza?
      • mama_nikodemka Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 11:28
        je tak samo jak zawsze, od zawsze jest ruchliwym dzieckiem,pelzal juz od
        dluzszego czasu, od niedawno raczkuje na czworaka i zaczal stawac samodzielnie -
        ale to nic a nic by nie przytyl? to normalne?
        • camel_3d Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 21:54

> ale to nic a nic by nie przytyl? to normalne?

ja bym si enie przejmowal. wiesz ile wysilku kosztuja takie cwiczenia. Miesinie
          nie powstaja z niczego. Buduja mu si emiesnie, a nie tkanka tluszczowa. Maluchy
          maja slabiutkie miesnie i dla nich te 2 godziny pelzania to jak dla nas 3-4
          godziny na fitnesie.
    • malwisul Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 11:29
      moja mała też tak miała że przez miesiąc nic nie przybrała a nawet trochę spadła
      z wagi i lekarz sam nie wiedział od czego (też jadła tyle co zawsze) ale to był
      tylko miesiąc i na całe szczęście miała tak tylko raz wink ale u mojej to napewno
      ząbki nie były, bo nie ma do teraz ani jednego, katar też odpada bo go nie miała
      jak będziesz u lekarza to pochwal się co ci powiedział bo sama jestem ciekawa smile
      • mama_nikodemka Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 11:31
        malwisul dam znac...u nas z tymi przyrostami to nigdy nie bylo zbyt pieknie ale
        w przedostatnim m-cu przytyl 800gram a teraz taki klops...
    • mama_nikodemka do malwisul 04.05.09, 15:30
      jestesmy juz po wizycie, lekarz zbadal synka, obejrzal no i podobnie jak u
      ciebie nie wiedzial dlaczego maly na wadze nie przybiera, maly rozwija sie
      dobrze, siedzi, wstaje, jest zywy, ruchliwy, ma zabki, poznaje osoby, wyglada
      dobrze i zdrowo takze pod tym wzgledem jest ok, synek jest caly czas na piersi,
      je do 10 razy na dobe wiec wprowadzanie dodatkowego mleka jest zbedne, juz
      zaczelam myslec ze moze z moim pokarmem cos nie tak ale lekarz utwierdzil mnie w
      przekonaniu ze moje mleko NA PEWNO jest dla synka dobre smile synek do tej pory
      jadl kaszke ryzowa i kleik kukurydziany na wodzie bo ma uczulenie na mleko wiec
      z tych posilkow zgodnie zrezygnowalismy na rzecz robionych przeze mnie potraw -
      ryz, ziemniaczki, miesko, warzywa itd, jestem na 99% przekonana ze wlasnie w
      jedzeniu tkwi problem- synek 9 m-cy a jadl kasze i kleik na wodzie, dodatkowo
      oczywiscie zupke, deserek, jakis owoc, chrupki kukurydziane, piers do woli wiec
      malo nie jadl ale mysle ze nie bylo to zbyt odzywcze i wartosciowe, podejrzewam
      ze po odstawieniu posilkow na wodzie a po wprowadzeniu swoich bedzie ok, mamy
      zwazyc synka za 2 tyg i zobaczyc czy cos drgnelo, dodatkowo lekarz polecil
      umowic sie na wizyte w instytucie matki i dziecka w poradni jedego dnia i tam
      omowic problem ale jeszcze nie dzwonilam
    • mewa416 Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 18:48
      Moja córcia ma podobne objawy... Wyszły już dwa ząbki, ale chyba następne idą bo
      się ślini. Spadła na wadze - chociaż ostatnio więcej się rusza więc myślę że to
      przez to. Niby kataru nie ma tylko jak gaworzy to tak jakby nos miała zapchany
      czasem. I zastanawiam się czy to przez ząbkowanie
      • malwisul Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 21:47
        dzięki za odzew wink jak byś była w tym instytucie to też mi napisz smile a tego
        kleiku to na mleku nie da rady? ja mojej robie na bebilonie pepti bo też jest
        uczulona na mleko
        • szkrabek_marcelek Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 04.05.09, 22:12
          u nas tez pdobnie...maly przez meisiac nie przybral nic a wczensiej bardzo ładnie,... zlecono nam badnaie krwi i moczu... lekarka stwierdzila ze ma za niska hemoglobine (12 na norme do maksymalnie 12,9 chyba....poszlam do innej stwierdzila ze bardzo dobre i nie wie czemu tamta sie czepia i zelazo zapisuje,, kazala wprowadzic jedynie dodatkowo porcje miesa do zupki.. a maly pierwszego zrba mial jak mial 3 miesiace - trojke, jak mial 5 wyszly dwie jedynki, teraz ida gorne jedynki, i trojka dolna... wczoraj budzil sie z 12 razy w nocy... maly ma dodatkowo rehabilitacje...wiec moze wszystko sie zbiega i powoduje ze nic nie przybiera...a maly skonczyl 6 miesiecy
        • mama_nikodemka Re: katar,zabkowanie i spadek wagi? 05.05.09, 08:40
          malwisul napisała:

> dzięki za odzew wink jak byś była w tym instytucie to też mi napisz smile a tego
          > kleiku to na mleku nie da rady? ja mojej robie na bebilonie pepti bo też jest
          > uczulona na mleko

do tej poradni zapisze sie tak na za 2 tyg bo wtedy mam zwazyc synka i zobacze
          jak nic sie nie zmieni to pojade a jak zacznie tyc to moze sobie daruje...tez
          myslalam zeby wprowadzic malemu mleko np sojowe ale na forum karmienie piersia
          p.Monika napisala mi ze jak karmie przynajmniej 4 razy na dobe to wprowadzanie
          dodatkowego mleka nie jest potrzebne, to samo powiedzial wczoraj lekarz, ja
          karmie synka do 10 razy,czasem wiecej czasem mniej, roznie.. dzieki za wszystkie
          wypowiedzi, uspokoiliscie mnie smile pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka