kaskahh 14.05.09, 17:55 oswieccie mnie prosze nie potrafie dziecko ma dostac jablko kawalki w malej ilosci dusic czy jakos to upiec... latwe wiem, ale... dziura w mozgu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
semi-dolce Re: MUS z jablek 14.05.09, 18:07 Wersja najłatwiejsza: kupić w słoiku Wersja trudniejsza: obrać, wyjąć ogryzek, pokroic i udusić w małej ilości wody a następnie zmiksować Wersja dla odwazniejszych: obrać, wykroić ogryzek, zmiksować Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: MUS z jablek 14.05.09, 18:16 dzieki jutro wybiore wersje trudniejsza latwiejsza zostawie na "wychodne dni" Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: MUS z jablek 14.05.09, 18:34 w wersji trudniejszej możesz garnek zastąpić parowarem, jeśli masz. sobie też zrób przy okazji - z cynamonem jest pycha! oczywiście jeśli lubi się cynamon Odpowiedz Link Zgłoś
embeel Re: MUS z jablek 14.05.09, 19:19 semi-dolce napisała: > Z cynamonem i zapakowane w naleśnik oj nie kuś...bo dorzucę roztopioną gorzką czekoladę i pralinkowe ziarenka...mniam Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: MUS z jablek 14.05.09, 21:05 i ta czekolada... kusicie... a zrobie sobie!! Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: MUS z jablek 15.05.09, 00:08 a w wersji dla leniwych- tarte, surowe jablko ( moje dzieci tak dostawaly od poczatku , w wersji hardcore- z dodanym pogniecionym widelcem na papke bananem (dla zlagodzenia smaku). Pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: MUS z jablek 15.05.09, 08:19 mruwa9 napisała: > a w wersji dla leniwych- tarte, surowe jablko ( moje dzieci tak > dostawaly od poczatku , w wersji hardcore- z dodanym pogniecionym > widelcem na papke bananem (dla zlagodzenia smaku). Pycha! moja młoda jabłko z bananem uwielbia, tylko że ja trę go na takiej tarce z pojemnieczkiem i wychodzi idealny przecier. jestem leniwa, ale raz dziennie się poświęcam nigdy nie gotowałam, smażyłam, dusiłam jabłka. nawet nie wiem jak należało by to zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
gigiania Re: MUS z jablek 14.05.09, 19:16 Widzę, że jestem z tych odważnych - mojemu 5.5 miesięcznemu synkowi podaję surowe (o zgrozo!) jabłko Nie używam blendera, po prostu tre na tarce Plastikowej (o zgrozo!) Słoiczkowe jabłuszko było dla Adasia okropne.. wykręcał się na wszystkie strony. Surowe jabłko(ale słodka odmiana.. np. ligole) wcina pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: MUS z jablek 14.05.09, 19:22 A mój lubi każdy surowy (o zgrozo) owoc, oprócz jabłka ;| 'Niepolak' jakś ;p Odpowiedz Link Zgłoś
gigiania Re: MUS z jablek 14.05.09, 19:24 leneczkaz - witam w klubie Odważnych Matek pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: MUS z jablek 14.05.09, 19:36 to ja także się do tego Klubu zapisuję raz tylko dałam ugotowane jak niedawno robiłam ryż z jabłkiem dla Małej a tak od początku surowe wszystkie owoce dostaje Odpowiedz Link Zgłoś
linaki Re: MUS z jablek 14.05.09, 20:58 a ja mojemu synkowi zaczelam jak skonczyl 4miesiac podawac surowe jablkopierwsze tygodnie po troszke skrobalam lyzeczka i podawalam..tak mu posmakowalo ze teraz chce wiecej i wiecej.a duszone lub gotowane traca przeciez troszke swoich witamin Odpowiedz Link Zgłoś
anel_ma Re: MUS z jablek 15.05.09, 13:05 ja też skrobałam łyżką, a młoda się cieszyła ze ze mną takie dorosłe jabłko je (gryzłam z drugiej strony) jak miała 4-5M teraz trę na tarce i dostaje na kolację Odpowiedz Link Zgłoś