papryczka.chili 19.06.09, 09:55 co odstraszy krwiopijców?nie chcę dziecka smarować chemią ale mam dość jej widoku pokąsanych rączek i buzi.Dzis zabiłam owada gazetą ożłopanego krwią zostawił super ślad na ścianie Jakieś odstraszacze elektroniczne?Polećcie coś Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linkap_wawa Re: specyfik na komary? 19.06.09, 10:24 ja kupilam zel na komary s- specjalnie dla dzieci firmy Chicco, maja tez spray i specyfik po ukaszeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili Re: specyfik na komary? 19.06.09, 10:29 o super a cena mniej więcej?.. skuteczne to coś? Odpowiedz Link Zgłoś
aniasa1 Re: specyfik na komary? 19.06.09, 10:48 a dziala? sprawdzalas? napisz prosze czy ma jakies ograniczenia wiekowe? Odpowiedz Link Zgłoś
carolinecat Re: specyfik na komary? 19.06.09, 15:20 chicco można używać od urodzenia (Off i Ziaja są po 12 miesiącu), cena koło 25 zeta, nie pamiętam dokładnie, kupowałam w rossmanie. jeszcze nie wypróbowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka20001 Re: specyfik na komary? 19.06.09, 11:24 Mi Pani w aptece poleciła takie plasterki które można przylepić np do wózka albo przy oknie, byle nie zbyt blisko malucha tzn nie na unranku np, mogą być stosowane po 1 miesiącu, 6 plastrów ok 13zł. Ale niestety nie wiem czy są rzeczywiście skuteczne bo choć mam je od miesiąca to jakoś jeszcze się nie przydały. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smolkowicz_a Re: specyfik na komary? 19.06.09, 13:18 Jakaś mama pisała, że dobre: www.skarbymalucha.pl/index.php?main_page=product_info&products_id=1436 Odpowiedz Link Zgłoś
titamax Re: specyfik na komary? 20.06.09, 22:16 ja tez zakupilam chicco spray ( zaplacilam 24 zł). Wyprobowalam , dziala , bardzo dobry i ma mily zapach. Chicco maja tez wklady do urzadzen do kontaktu ale samo urzadzenie kosztuje ponad 60 zł a wklady tez nie sa tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: specyfik na komary? 21.06.09, 12:27 Chicco ma też takie urządzenie odstraszające ultradźwiękami, na baterie. Wydatek dość spory ale sprawdza się u nas idealnie, no i nie trzeba się martwić chemią. Odpowiedz Link Zgłoś
lempka Chicco przeciw komaro - gdzie kupic? 21.06.09, 12:43 a gdzie te produkty Chicco mozna zakupic? w sklepach dla dzieci czy raczej w aptece? Odpowiedz Link Zgłoś
jasmin30 Re: Chicco przeciw komaro - gdzie kupic? 21.06.09, 19:57 Ja je kupiłam na allegro 2 lata temu. To jest to Odpowiedz Link Zgłoś
potrojna_mama Re: specyfik na komary? 21.06.09, 14:40 Ja kupiłam taka opaskę, opaska koleżanka mi poleciła, ale jeszcze nie stosowałam. Podobno działa i jest na naturalnych składnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi papryczka.chili 21.06.09, 22:04 Zmniejsz, proszę sygnaturkę - nie powinna orzekraczać wysokości ok. czterech wersów. W temacie - zamieśćcie siatki w oknach. Odpowiedz Link Zgłoś
glagonia Re: specyfik na komary? 21.06.09, 22:08 pomarańczowy aromat: posmarować dziecko zwykłym pomarańcz. olejkiem do ciasta (spacery) bądź skórki od cytryn/pomaranczy na parapetach. Nie ma chemii, prądu nie zżera Odpowiedz Link Zgłoś