korridda 17.07.09, 15:12 Czy ktoś z was ma może zamontowaną karuzelę na łóżeczku turystycznym? Chcę kupić na allegro ale ze zdjęć wygląda to tak jakby montowanie było na szczebelkach łóżeczka (w zasadzie w kazdym modelu). Da się na turystycznym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gajo-ofka Re: montowanie karuzeli 17.07.09, 15:50 teoretycznie się da, ale to jest dość niebezpieczne... ja kupiłam karuzelę (canpol) bez zastanowienia co do sposobu montowania, jakoś udało mi się ją z trudem przykręcić, nawet się trzymała, ale zbladłam jak zobaczyłam jak spada, na szczęście do pustego łóżeczka... chciałam ją wyrzucić ale mój zdolny M zamocował ją na haczyku, na suficie. Także ze względu na mocowanie-nie polecam, chyba, że są takie do turystycznych Odpowiedz Link Zgłoś
korridda Re: montowanie karuzeli 17.07.09, 16:28 hm, dzieki. A może jakis inny model? ktoś ma doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: montowanie karuzeli 17.07.09, 16:49 Miałam ten sam problem, ale mój mąż to zdolniacha i wykombinował coś takiego: 2 płytki drewniane prostokątne, 8 cm x 20cm w obu deseczkach wciał w nich w tym samym miejscu okrągły otwór na bolec od karuzelki. Jedna deseczka jest w wewnątrz łóżeczka a druga z zewnątrz. Jak chcesz wyślę ci zdjęcia jak to wygląda na gazetowy mail? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: montowanie karuzeli 17.07.09, 16:52 wiesz.....nie jest to latwe..ja mialem zamontowana..prezynajmniej moja...trzymala sie dopoki maly plackiem lezal,. ale jak sie zrobil mobilny to trzeba bylo odkrecic... taka mialem: ecx.images-amazon.com/images/I/412SYR9AXTL._SL500_AA240_.jpg ale sa tez specjalne karuzele, dajace sie bez wiekszych problemow zamontowac na lozeczku turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: montowanie karuzeli 17.07.09, 17:14 to u mnie się super trzyma, Zośka takie chołupce wyczynia w łóżeczku a karuzelka nawet nie drgnie. W końcu mój małż to inżynier, powinien chyba opatentować swój wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d taka np.. 17.07.09, 16:53 pan.fotovista.com/dev/2/6/00604062/l_00604062.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
melixsa Re: taka np.. 17.07.09, 20:20 To dziecko wygląda na śmiertelnie wystraszone tą karuzelą Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: taka np.. 17.07.09, 21:55 ja mam zwykłą z canpol babies i bez problemu zamontowałam na turystycznym. przykręcona na maxa i nawet nie drgnie Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: taka np.. 18.07.09, 19:07 też mamy Canpola i bez problemu się bezpiecznie trzyma o taką : www.allegro.pl/item686115213_canpol_karuzelka_pluszowa_super_cena_2_316.html Odpowiedz Link Zgłoś
korridda Re: taka np.. 19.07.09, 16:05 Wielkie dzieki, własnie taka z canpola chciałam kupic więc sie swietnie składa . A jak się jednak nie uda to poproszę ivaz o zdjecia na gazetowego i bedziemy kombinować z patentem inżyniera Odpowiedz Link Zgłoś
monna16 Re: taka np.. 23.07.09, 16:49 Powodzenia przy montażu i daj znać jak poszło a jak możesz to wrzuć fotkę Odpowiedz Link Zgłoś
afrodyta2307 Re: taka np.. 23.07.09, 19:26 my mieliśmy Fisher Price do czasu jak było łóżeczko drewniane, przy turystycznym karuzela nie chciała się trzymać. Teraz mamy tez z Canpola taką : junior.euromall.pl/product-pol-12255-Karuzela-pluszowa-SAFARI-Canpol-babies.html i trzyma się bez problemu Odpowiedz Link Zgłoś