zmiananadobre 07.08.09, 09:58 ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leneczkaz Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 10:03 dużo.. 10? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka.chili Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 10:07 zeo dupke myje wodą i mydłem ,chusteczki jak jestem poza domem u kogoś np lekarz,rodzina Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia 3-4 07.08.09, 10:16 ale ja jak papryczka - myje tłek pod kranem/prysznicem niania uzywa chusteczek, dziecko chusteczki wyciaga, na wyjsciiach i wyjazdach i jakos tak gina nie wiadomo gdzie te 4 paczki Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: :D 07.08.09, 10:28 hahah u nas to samo.. dałam kiedyś młodemu do zabawy w wózku paczkę Toddisów .. piękna cisza.. jedziemy i naglę widzę jak opakowanie po chusteczkach odleciało. Myśle sobie 'jak to możliwe'? Zaglądam do małego a on caluśki pokryty chsteczkami Taki mega happy bo mu chłodno od wilgoci chusteczek (a był upał) 2 w buzi dla zwilrzenia jamu ustnej Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia nie wiem co te dzieciaki widza w tych chusteczkach 07.08.09, 11:54 jak była malenka to najlepsza zabawa paczka chusteczek wilgotnych. potem przeszła krótka fascynacje zwyklymi higienicznymi - dobrze sie gryzło paczke i fajnie szelesciły, teraz nauczyła sie wyciagac z paczki suche i wilgotne i jest zabawa na całego Odpowiedz Link Zgłoś
karolinamb Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 10:20 Srednio jedna na tydzień, no może 6 dni. Używam przy każdej zmianie pieluszki i do innych rzeczy np. wycierania buzi i rączek. Odpowiedz Link Zgłoś
darolisek Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 10:37 średnio paczka na tydzień Zazwyczaj kupowałam pampers a teraz znalazłam super chusteczki TESCO i kosztują tylko 4,99 Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie 2 07.08.09, 11:17 Ja znalazłam w Carrefourze fajne chusteczki za 3,87zł/72szt - nazywają się Linteo Baby, są dobrze nawilżone i dosyć ładnie pachną. jedyny mankament, że jak się chce wyciągnąć jedną to za nią się ciągnie jeszcze kilka. Ale jakoś to uniedogodnienie potrafię znieść. Chusteczki Pampers przestały mi odpowiadać dość szybko - głównie ich zapach. No po prostu czasy czas czułam w powietrzu te olejki. Nivea są fajne ale szybko się wysuszają - no i kosztują prawie dychę za opakowanie. Huggiesy z kolei się rwą jak papier. Odpowiedz Link Zgłoś
kuksu22 Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 12:28 My od początku mamy Bambino i schodzi nam średnio jedna paczka na tydzień. Chusteczki zużywają się głównie przy kupach i do wyczyszczenia rączek, czy buzi. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 13:29 Jeśli masz na myśli nawilżane chusteczki, to jedną najwyżej półtora. Używam tylko w podróży lub jak się zakupka. W pozostałych sytuacjach przemywam wacikiem zwilżonym naparem z rumianku. Odpowiedz Link Zgłoś
ophelia78 Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 14:07 Jedną. Bo używamy tylko na spacerach, u lekarza, nieraz do wytarcia rąk (często również moich). W domu do mycia pupy używamy wody i płatków higienicznych - też nie są tanie. Przypuszczam, że finansowo to na jedno wychodzi, ale chemii na tyłku mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
malina-pl Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 07.08.09, 14:13 2-3 ale używam ich do wszystkiego, do wycierania dzieci, do odświeżenia siebie np. podczas upałów, do wycierania butów, mebli a ostatnio nawet do zmywania farby olejnej z rąk, schodzi świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
atucapijo 0.25-0.3 07.08.09, 15:28 bo dwupak mam juz ze 3 mce... i jedna paczka dalej nowa uzywam tylko na spacerze, do raczek albo buzi po lodach, w domu tylko wata z bawelny i woda. najwiecej mi zuzyla tesciowa, bo rozciela cale opakowanie na zgrzewie( wie wszystko lepiej, po co pytac, a jakos jej nie przyszlo do glowy, ze taka paczka moze sie dac ponownie zamknac!!!) i w 2 dni wyschly wszystkie... a kiedys mialam specjalne chusteczki do smoka, dezynfekujace, i bez smaku 8 te do pupy chyba srednio smakuja, jakims kremem, czy co ?) ale to ze 4 mce temu. teraz smoka i zabawki oplukuje woda z kranu. ale fakt, ze ja mam w kranie zrodlana. Odpowiedz Link Zgłoś
bamboletta 3-4 07.08.09, 23:15 my używamy Toddies - ok. 3-4 paczki na miesiąc. DO wycierania pupy przy przewijaniu, do przemycia buzi, rączek, zabawek na spacerze, czasem sama użyję do przemycia rąk. Raz użyłam Pampers (doczepionych jako gratis do pieluch) i synek dostał krostek na pupie, więcej nie użyję- do tego nieładnie pachną Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 08.08.09, 15:21 Używam wody i jednorazowych gąbek. I mąki ziemniaczanej. Chusteczki na wyjścia. Tanio wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
antyplemniczka Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 08.08.09, 15:36 u nas paczka starcza na ok 1,5 tygodnia używamy teraz nivea. Na początku używałam pampers ale raz że zapach masakra dwa mała dostała na pupie krostek. Ktoś wspomniał o chusteczkach z tesco za 4,99 też ich używałam jak dla mnie chusteczki rewelacja,ładnie pachną,dobrze nawilżone,cena przystępna co najważniejsze nie powodują podrażnień(które w naszym przypadku powoduje pampers i huggies)W tej chwili nie ma tych chusteczek w tesco po prostu znikły chodzi mi o chusteczki w takim jakby fioletowym opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
martekle jednorazowe gąbki? 08.08.09, 19:56 co to sa jednorazowe gąbki? Ja uzywam chusteczki tylko na wyjscia, w domu mam płatki dzidzius Cleanica i dzbanek z przegotowana wodą i tym wycieram małego Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: jednorazowe gąbki? 08.08.09, 21:59 martekle napisała: > co to sa jednorazowe gąbki? Chyba nie do dostania w Polsce. Są to kwadraty wycięte z białej gąbki,o wymiarach 15x15cm o grubości kilku milimetrów. Można ich używać do mycia ciała (dorosłego,dziecka),czegoś w domu itp.Pakowane są po 50szt i kosztują grosze.Po użyciu najłatwiej je wyrzucić.Jeszcze przyznam,że taką gąbkę po wzięciu prysznica przecieram jeszcze zlew i szybę w kabinie. Odpowiedz Link Zgłoś
martekle Re: jednorazowe gąbki? 09.08.09, 22:47 no szkoda, ach ta Polska wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka.pl Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 08.08.09, 20:54 Ok 8-10 paczek miesięcznie , używam husteczek nivea , ale czasem wydaje mi się że są za suche choć trzymam je w pudełku .Ostatnio kupiłam w biedronce dada , też fajne , takie mokre no i o połowe tańsze Odpowiedz Link Zgłoś
gumi02 Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 08.08.09, 21:45 ja używam dada ,wcześniej 4 na miesiąc a teraz 1 bo w domu przemywam wodą Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: ile paczek chusteczek zużywacie na miesiąc? 09.08.09, 13:11 1 bo po pierwsze zwykle myję młodą pod kranem a po drugie korzysta już z nocnika i nie świni się już tak jak kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś