anialol6 10.08.09, 10:21 Moja córcia skończyła 3 miesiące,karmiona jest mlekiem modyfikowanym. Od kiedy podaje się dzieciaczkom słoiczki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
camel_3d Re: Słoiczki 10.08.09, 11:34 min za miesiac...ale lepiej za 2 ..bezpieczniej Odpowiedz Link Zgłoś
tusie-czek Re: Słoiczki 10.08.09, 11:43 ja zaczelam dawac po skonczonym 4 miesiacu. Ale tak na sprobowanie: jablko, banan jogurcik dla niemowlat. I tak jedna lyzeczke na kilka dni. Jak nie chciala to czekalam kilka dni i probowalam inny owowc. Natomiast obiadki to po 6 miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Słoiczki 10.08.09, 11:53 spytaj lekarki która prowadzi Twojego dziecia. ja w 3 m-ce dawałam już kaszki bo mały ulewał. obyło się bez chemii, a że był chudy to nawet wyszło lepiej.. potem marchewa i jabłko. po 5-tym m-cu się posypało.. Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: Słoiczki 10.08.09, 11:58 jak skończy 4 miesiące można rozszerzać dietę- i to niekoniecznie słoiczkami Odpowiedz Link Zgłoś
desse_o Re: Słoiczki 10.08.09, 13:06 Najwcześniej po 4 miesiącu, ja czekałam do skończonych 6, ale dziecko tylko piersiowe. Najlepiej jak porozmawiasz z lekarzem prowadzącym. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Słoiczki 10.08.09, 13:22 Po ukończeniu 4 miesiaca czyli na początku 5 Jeśli masz jakieś pytania albo wątpliwości to zapytaj przy najbliższej wizycie u pediatry(przed szczepieniem). I najpierw jabłuszko czy marchewkę.Obiadki jak skończy 6 miesięcy. Oczywiście nie musisz pilnować co do dnia "o dziś ma równe 6 miesiecy dawaj schabowe ". Pomału po jednej łyżeczce dla spróbowania i przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama23.23 Re: Słoiczki 10.08.09, 16:54 najwcześniejsze słoiczki są po 4 tym miesiącu. ja tak zaczęłam rozszerzać małemu diete. te po 4tym są z samymi warzywami, po 5 tym już z dodatkiem mięska. po 4tym miesiącu są też deserki i kaszki. Odpowiedz Link Zgłoś