ziena77 12.10.09, 17:17 czy ktoś ma w domu plastynkę. Czy jest taka jak piszą? allegro.pl/item764278160_at_plastynka_8_kolorow_wielki_hit_tania_wysylka.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minka2403 Re: Plastynka 12.10.09, 22:35 O kurcze, ja niestety nie znam i nie mam, ale wygląda superowo i zachęcająco. My używamy ciastoliny, ale zastrzeżenie jest takie, że bardzo kiepsko klei się poszczególne elementy, a tu piszą coś innego. Może ktoś ma i nam powie? Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiagn Re: Plastynka 22.10.09, 11:56 Ja kupiłam cos takiego i musze powiedzeć, że rzeczywiście jest super, tak jak piszą. Duzo lepsza od plasteliny, bo się tak nie klei do rąk, lepsza od ciastoliny, bo o wiele łatwiej połączyć poszczególne elementy i nie wprasowuje się w dywan. I naprawdę odbija się jak piłka od podłogi Dla mnie ma jeden minus : my z Basia nie lepimy figurek po to, żeby wyschły, tylko po prostu się bawimy, lepimy, zgniatamy znowu i znowu lepimy. PO skończonej zabawie oczywiście chowamy z powrotem do pudełka. No i niestety po 2-3 dniach takiej zabawy ta plastynka straciła dużo ze swojej rozciągliwośći i łatwości łączenia elementów (lepliwość). Ja radzę sobie tak, że zwilżam ją lekko wodą i na krótko pomaga. Także zabawa naprawdę przednia, Basia bardzo to lubi i ciągle lepimy różne stwory, ale nie wiem jak szybko znikną fajne cechy tego produktu Odpowiedz Link Zgłoś
minka2403 Re: Plastynka 23.10.09, 10:41 O, fajnie, ze dalas sygnal po testach praktycznych Kiedys znajomy mi mowil, ze wskrzesza wlasciwosci ciastoliny dodajac troche oleju (takiego spozywczego). Moze nastepnym razem zamiast wody, sprobuj dodac ciut oleju i bedzie lepiej niz z woda? Ja natomiast ostatnio kupilam farby do malowania paluszkami i tez jestem zachwycona. Synek maluje i palcami i pedzelkiem i ma przy tym mnostwo zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiagn Re: Plastynka 23.10.09, 13:09 dzięki za podrzucenie pomysłu z olejem - na pewno spróbuję, bo wydawanie kasy na 2 dniową zabawę jest trochę bez sensu. Ale na początku naprawdę lepi się BOSKO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
ziena77 Re: Plastynka 25.10.09, 10:37 Wynika z tego, że lepsza jest ciastolina niż plastynka. No chyba, że ten olej da rade. Ja chyba zostanę przy ciastolinie. Kusi mnie też masa solna. Nigdy nie robiłam. Ale może jakiegoś popołudnia... Odpowiedz Link Zgłoś
ziemiagn Re: Plastynka 26.10.09, 11:08 postawię kropkę nad i - olej nie pomógł ... ale ja i tak raz na jakiś czas będę to kupowała, bo jeśli chodzi o lepienie, to nie ma porównania między plastynką a ciastoliną, czy plasteliną. No i odbija się prawie jak kauczuk! Zabawa za 6 pln była WYŚMIENITA ( tyle kosztuje w mojej księgarni 1 pudełeczko tego czegoś) Odpowiedz Link Zgłoś