Dodaj do ulubionych

USG na Bródnie w Warszawie

15.12.04, 14:36
Byłam na usg wczoraj - wcale nie prywatnie. Z mężem. Wzięliśmy kasetę i
płytkę na wszelki wypadek. Było po prostu NIESAMOWICIE. W Bródnowskim
Szpitalu jest jakiś nowy sprzęt i dzidziusia można oglądać w trójwymiarze i
jak się rusza (w kolorach sepii, jak to określiła Pani Doktor). Mąż
powstrzymywał łzy ze wzruszenia. Maluszek kręcił się strasznie. Jest zdrowy,
serduszko ślicznie bije. I machał do nas rączką! Takie mam zdjęcie i nagranie
na video oczywiście. Bałam się tej przezierności, o której tyle piszecie, mam
33 lata i... wszystko jest w porządku. A przeżycie! Wróciłam do domu i wciąż
ogłądałam to nagranie. Bo maluszek (6,5 cm) już jest taki śliczny (trochęe
jak ufoludek) chociaż przecież tak normalnie, to wcale go nie widać. Córeczka
(10 lat) też cieszy się ogromnie.
Z całego serca życzę wszystkim tak radosnych i wzruszających przeżyć.
Obserwuj wątek
    • strzala04 Re: USG na Bródnie w Warszawie 15.12.04, 14:59
      Gratuluję serdecznie.

Jencze, to bardzo interesujące co piszesz. Mieszkam w rejonie szpitala
      Bródnowskiego. Jak tam się dostałaś? Chodziłaś tam wcześniej,dostałaś
      skierowanie z przychodni?napisz mi więcej szczegółów technicznych.
      Przedewszystkim gratuluję wrażeń i dobrych wynikósmile
    • martynka6 Re: USG na Bródnie w Warszawie 15.12.04, 15:43
      Ja tez mieszkam w okolicy. Bylam na pierwszym USG w przychodni na Marywilskiej,
      ale bylo bardzo srednio, kobitka malo kontaktowa, stwierdzila, ze i tak nie
      bede wiedziala o co chodzi, wiec nie bedzie mi tlumaczyc uncertain Wyciagnelam co sie
      dalo i wyszlam ze zdjeciem mojego malenstwa, potem studiowalam co i jak chyba
      ze 2 godziny smile) Nie wiele bylo widac prawda, ale dla mnie to jest wydazenie
      wyjatkowe i ona powinna zrozumiec...
      Napisz jak mozna sie dostac do szpitala na USG, prosze!!
      • strzala04 Re: USG na Bródnie w Warszawie 15.12.04, 15:49
        I jeszcze mam pytanie czy tam są kolejki? Jak długo trzeba czekać? Odpisz
        pliiiiiiiiiissssssssssssssssmile))
    • anulek69 Re: USG na Bródnie w Warszawie 15.12.04, 15:55
      Witajcie dziewczyny. Również jestem z Bródna i bardzo zaciekawiła mnie
      informacja o USG w naszym szpitalu. Jancze, proszę napisz jak się tam dostać,
      czy trzeba mieć skierowanie itd. Chętnie również skorzystam jeśli będzie taka
      możliwość, jestem chyba najstarsza z Was, mam 35 lat i spodziewam się mojego
      pierwszego wyczekiwanego od lat dzidziusia.
      Do tej pory chodziłam na USG wyłącznie prywatnie i nie wiem jak to jest z
      procedurami w państwowej służbie zdrowia.
      Serdecznie pozdrawiam dziewczyny z Bródna oraz wszystkie pozostałe czerwcówki.
      Ania
      • romilka Re: USG na Bródnie w Warszawie 15.12.04, 16:01
        Witam!!Ja lezałam na patologi w brodnowskim i miałam robione usg na tym super
        sprzecie(bajka!!),chodze prywatnie do ordynatora tego szpitala doc Sawickiego i
        umawia sie ze mna na USG w szpitalu ale bierze za to kaske sad,niestety daje sie
        naciagnac na 200 zł za kazdym razem.Ciekaw jestem jak sobie załatwiłas to Usg
        za darmo?Chetnie tez bym tak zrobiła!Pozdrawiam i czekam na wiesci!!

Romi-Dzidzia
        • jancze Re: USG na Bródnie w Warszawie 16.12.04, 10:11
          Odpowiadam wszystkim zainteresowanym. Nie dostałam się na to usg
          żadnym "ząłatwianiem". Chodzę do ginekologa (dr Majnert) do przychodni Zdrowie,
          gdzie jestem zapisana (państwowo) oraz do drugiego, któy przyjmuje w przychodni
          w szpitalu bródnowskim (dr Mołczun), zresztą dr Majnert też przyjmuje w tej
          samej przychodni. Nie wiedzą, że chodzę do ich obu, ale wolę na zimne dmuchać
          po poprzedniej ciąży. I tak w kopńcu jakoś się dowiedzą, przecież razem
          pracują. Obaj przyjmują państwowo. Na usg dostałam skierowanie od dr Mołczuna.
          Na wizycie u dr Majnerta (przych. Zdrowie) też dostałam taką propozycję, ale
          oczywiście z niej zrezygnowałam (miałam już skierowanie), a lekarz nie wysyłał
          mnie na siłę tylko polecał badanie usg. Na badanie musiałam się zapisać i
          czekałam 3 tygodnie. Nic oczywiście nie płaciłam. Badanie usg wykonywała dr
          Beata Osuch. (na liście o dobrych ginekologach są o niej pozytywne wypowiedzi).
          Badanie było przez brzuch (tak wolę), a maluszek ma 12-13 tygodni. Gdybyście
          miały jeszcze jakieś pytania podam mojego maila: j.agata@op.pl.
          Nie wiedziałam , że tyle dziewczyn (na czerwiec) jest z Bródna!
          Pozdrowionka
          • anulek69 Do Jancze 20.12.04, 10:22
            Jancze,
            mam pytanie w sprawie przychodni "Zdrowie". Czy chodzisz do przychodni przy ul.
            Kondratowicza 27? (koło Apteki?) Pisałaś, że chodzisz do dr Majnerta. Czy go
            polecasz? Będę w tej przychodni pierwszy raz i nie znam jeszcze tamtejszych
            lekarzy. Będę się również zapisywać do lekarza rodzinnego, czy Ty też może
            korzystasz z rodzinnego? jeśli tak to kogo mogłabyś polecić? Będę wdzięczna za
            jakieś wskazówki.
            Pzodrawiam,
            Ania
            • jancze Re: Anulek69 20.12.04, 15:21
              Witaj na Bródnie!
              Chodzę do przychodni przy ul.Kondratowicza (Zdrowie), obok apteki. U dr
              Majnerta byłam dopiero raz. I nie chodziłam wcześniej tam do ginekologa. W
              przychodni przyjmuje jeszcze jeden lekarz, ale podobno Majnert jest lepszym
              specjalistą. Nie jest jakimś super przemiłym facetem, ale rzeczowym lekarzem.
              Odpowiadał mi na wszystkie moje pytania i wysłuchał wszystkich moich narzekań.
              Poza tym w tej przychodni są dobre warunki. Jest osobna łazienka z wejściem
              tylko z gabinetu, gdzie można się dodatkowo umyć przed badaniem. Lekarz pobiera
              od razu cytologię. Dał mi skierowanie na nmorfologię i inne badania krwi (w tym
              toksoplazmozę) i chciał mi dać skierowanie na usg (ale już miałam od innego
              lekarza, więc nie wzięłam). Na wizytę trzeba czekać około 2 tygodni, chyba , ze
              może inaczej potraktują pacjentkę, która już jest w 3 miesiącu ciąży - może
              przyjma wcześniej? Nie wiem. Następną wizytę mam 22.12.
              Korzystam tam z lekarza rodzinnego, ale raczej pro forma. Jest młody i byc może
              nie ma wiele doświadczenia (ale tego nie wiem , tylko tak przypuszczam). Jego
              zaletą jest to, że przed postawieniem diagnozy wysyła na badania. Sama go
              zresztą kilka razy prosiłam o jakieś badania czy skierowanie do specjalisty i
              nigdy nie odmówił. Nazywa się Grąbczewski. Kierownikiem przychodni jest dr
              Kalbarczyk - ten za to jest oszczędny w wysyłaniu na badania. Tyle wiem.

Pozdrawiam
              • anulek69 Re: do jancze 20.12.04, 15:53
                Dziekuję bardzo za informacje. Właśnie przepisałam się z Przychodni z
                Łojewskiej do "Zdrowie" bo słyszałam że tu jest trochę lepiej. Najważniejsze,
                że lekarze dają skierowania na badania bo oto mi właśnie chodzi.
                pozdrawiam.
    • strzala04 Re: USG na Bródnie w Warszawie 17.12.04, 10:37
      Cześć Babki!
      Rozpoznałam temat USG na Bródnie. Można się zapisać pod numerem telefonu: 326-
      57-68. Trzeba mieć skierowanie z przychodni, najlepiej z Bródna, podlegającej
      właśnie pod Szpital Bielański. Niestety zapisy są od połowy stycznia, ale chyba
      warto poczekać. Zasięgnęłam języka tu i ówcze i okazuje się, że faktycznie
      sprzęt mają nowoczesny. Tyle wiem. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka