assgmgmg 17.12.04, 11:11 Moja 2-letnia córka ,robi siusiu na nocnik ale kupke dalej robi w majteczki bo nie chce nosić pieluchy.Nie mogę ją nauczyć żadnymi sposobami. Może macie jakieś pomysły .Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia152 Re: Moja 2-latka 18.12.04, 08:28 witaj, moja mała ma teraz 2 latka i 4 mce, na nocnik z siusiu zaczęła siadać mniej więcej jak miała 2 latka, i od razu załapała o co chodzi, ale kupkę to musiałam kilka razy sprzątac z podłogi dywanu czy majtek, ale w końcu sama się nauczyła pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
izabel_73 Re: Moja 2-latka 18.12.04, 22:52 Hej, moja Ania -dwa lata skończone 28 listopada, na 3 tygodnie przed drugimi urodzinami zaczęła robić do ubikacji i to i to- sama od siebie. Były wpadki- raczej z siusianiem- teraz jest juz fajnie. Wiem,że na początku mąż użył sposobu, że ubikacja potrzebuje pic i jeść- niezbyt to brzmi, aczkolwiek skutkowało. Mała robiła, spuszczała wodę i wołała: Ania dała pi, Ania dała je. Potem mycie rąk-sama nad wanną- to była kolejna atrakcja. Zycze wytrwałości, pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Zgłoś