23.12.04, 11:50
Ponieważ piszemy o sobie w różnych wątkach (np. w tym o wadze piszemy od
początku ciąży), to może zgromadzimy tutaj najnowsze wieści. Piszemy w tytule
, który tydzień ciąży, a w treści, co słychać.
U mnie:
Waga: niestety już plus 2 kilo, w brzuchu i w piersiach może z kilogram,
reszta niestety gdzie indziej (a święta przed nami...sad )
Mdłości niestety mam ciągle, ale krótsze.
Bardzo bolą mnie stawy biodrowe.
Nastrój nienajlepszy.
Czasem czuję leciutkie kopniaczki dzidzi.
Cera w normie, włosy w normie, żeby mi jeszcze nie wypadłysmile
Obserwuj wątek
    • lolo09 18 tc 23.12.04, 14:00
      brzusio jak pilka do tenisa
      przybylo 3-3,5 kg , z czego okolo 1,5 w piersiach
      od 3 dni czyje kopniaczki (najwiecej wieczorem)
      energia mnie rozpiera
      cera i wlosy tez w porzadeczku, no moze wlosy troche szybciej mi rosna
      poniewaz za tydzien zaczynam 5 mc spodziweam sie wybrzyszenia (tak bylo za
      piwrszym razem, bo dno macicy siega wysokosci pepka). na raziespodnie cizowe
      wisza w szagfie. jeszce smigam w swoich z okresu karmienia
      czasami bola mnie plecy i pachwiny, ale to rzecz normalna

pozdrawiamsmile))))))
      • romilka 14 tc :) 23.12.04, 15:59
        Mdłosci niestety nadal mam choc troszke mniej mi dokuczaja,kilogramow narazie
        mi nie przybyło wrecz odwrotnie schudłam jakies 1,5 kg, z cera znowu mam
        problemy,włosy bez zmian,a najbardziej teraz dokucza mi bol stawow,szczegolnie
        biodrowych...
        Pozdrawiam serdecznie w ten przedswiateczny wieczor...!!!

Romi-Dzidzia
    • nonu 16 tc 23.12.04, 16:07
      U nie właśnie zaczął się 16 tc. Już nie wymiotuję, aktualnie mam 1 kg na plusie
      od pierwszego wpisu w karcie ciążowej, ale czuję że przytyłam więcej, a
      szczególnie w obwodzie pasa. Czuję się bardzo dobrze, wręcz tryskam energią.
      Czasami tylko bolą mnie plecy i pośladki.
      • ewucha28 Re: w trakcie 17 tc 24.12.04, 13:42
        Czuje sie o wiele lepiej,czasami dopada mnie bol głowy,plecków i pośladka,bole
        brzuszka przeszły,plamienia ustąpiływink),cera sie poprawiła,włosy i paznokcie
        bardzo sie wzmocniływink biust wazy z 1,5 kg. więcej (roz.75E),brzusio juz
        wychodzi (chodze jeszcze w swoich "nieciążowych" dzinsach i sie
        dopinam,ale ....lada dzieńwink3,5 kg. na plusie.Kopniaki to moja radość
        ostatnich dni,wczoraj juz solidnie poczułam,jest pięknie wink))))))))))))))
    • nioniak 17 tc 27.12.04, 10:13
      Wszyskiego dobrego na Nowy Rok. To będą piękne miesiącesmile

Termin mam na 14 czerwca, chociac wg USG Maluch jest o tydzień starszy. U mnie
      3 kilo do przodu i rozlalo mi sie po boczkach. Brzusia jako takiego nie widać.
      Uwidaczniają mi się tylko napchane jelitasad Ciągnie mie w pachwinach, ale ból
      do wytrzymania. Cera piękna (trochę wysuszona, ale to dla mnie zabawienne, bo
      wcześniej nie mogłam sobie dać rady z przetłuszczaniem), włosy błyszczą - i to
      mi się podoba najbardziejsmile)))

Brzuchol płaski, ale talia zanikła. Troszkę mi się przytyło i nie mieszczę się
      już w żadne spodnie. Czuję się świetnie. Kopniaczków jeszcze nie czuję, tylko
      takie kłucia - raz z lewej, raz z prawej strony - i mówię sobie, że to Mały sie
      rozpychasmile

A poza tym samopoczucie i morale poszło w górę. W pracy się tylko pochrzaniłosad
      Od dwóch miesięcy jestem na zwolnieniu. Ostatnio szef mnie wezwał na rozmowę i
      oznajmił, że znalazł na moje miejsce "świetne" zastępstwo i dał mi do
      zrozumienia, że mam sobie zostać w domu i nie mam po co wracaćsad( No cóż! Byłam
      egoistką myśląc że nie ma ludzi niezastąpionych. Ale szczerze mówiąc są teraz
      dla mnie ważniejsze sprawysmile

love

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka