kika_kika 06.01.05, 12:38 Cześć część z was będzie z forum dla starających, część z ciązy skoro wrzesień to nasz miesiąc.... to czemu mamy nie trzymać się razem? Zapraszam raz jeszcze KIKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiki4 Re: witam :) 06.01.05, 13:02 Witam kaka.Jak na razie na forum wrześniowym cisza.Ja przeszłam z forum dla starających.Wreszcie coś się u mnie dzieje. Pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: witam :) 06.01.05, 13:07 a co sie dzieje? tzn masz jakieś mocniejsze objawy? bo ja mam mega wielkie bolące cycki i mdli mnie cały dzień, ale... dziś nie piłam juz kawy i jest lepiej , ciągłe sikanie i wieczorem mała kolka... narazie tyle rewelacji KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: witam :) 06.01.05, 18:10 Witam sorki za przekręcenie twojego loginu.Mnie też cycki bolą niemiłosiernie szczególnie rano i wieczorem.Nie mam na nic apetytu i strasznie chce mi się spać.Jaj bym mogła to spałabym cały dzień.Alewalcze z sennością. Odpowiedz Link Zgłoś
star242 Re: witam :) 06.01.05, 17:01 Nio to i ja witam,przeszłam z forum dla starających się.Z objawów mam od niedawna bolące piersi i huuuuuuumory naprawdę jak baba w ciąży.Byłam u lekarza i dostałam duphaston,chyba dlatego że miałam samoporonienie w lipcu i już witaminki mam brac a jutro zobaczę moje słoneczko na monitorku,trochę mam pietra,więc trzymajcie kciuki,aaaaa a z kalenadarza wynika że poród mam ok 1 września.Pozdrawiam i mam nadzieję że do końca będziemy trzymać się razem Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: witam :) 07.01.05, 16:08 cześć dziewczyny ja też bylam na forum dla starających się ale krótko narazie jeszcze nie mam 100% pewności bo dzisiaj dopiero robiłam test i mam II no i czeka mnie wizyta u ginki ale wyliczyłam ze ok. połowy września byłby poród więc się do Was przyłączam, mam nadzieję... Odpowiedz Link Zgłoś
sabi35 Re: witam :) 10.01.05, 08:26 Ja też witam! Jeszcze nigdzie nie przechodzę, bo jutro wizyta u gina, ale to chyba my tak sobie rozmawiałyśmy o owu w 28 dniu? Bo u mnie było tak samo w tym cyklu i chyba się udało (he, he). Ale jeszcze nie chcę zapeszać, w każdym razie gratuluję. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
kaminia76 Re: witam :) 07.01.05, 16:41 hej to jeszcze ja sie niesmialo zapisuje na wrzesien rok temu mialam byc wrzesniowka 2004 ale niestety w lutym poronilam w 8 tygodniu ((( teraz koncze 6 tydzien (42dc) test pozytywny w 34dc, dolegliwosci ciazowe sa wiec mam wielka nadzieje ze wrzesien 2005 bedzie dla mnie szczesliwy!!! na razie beda was czytac bo ciaza nie jest jeszce potwierdzona przez gina i ciagle nie mam odwagi nikomu o niej powiedziec, rok temu powiedzialam wszystkim od razu i potem wspolczucie, plotki i te glupie rady dawane przez osoby ktore nie mialy pojecia jak ja sie czuje po tak bolesnej stracie tym razem zdecydowalismy z mezem ze powiemy dopiero w 3 miesiacu no chyba ze ciaza bedzie przebiegala bez zadnych powiklan co mam nadzieje potwierdzi moj gin po usg w nastepny czwartek bede zagladala tu do Was a na dobre zaczne "dzialac" jak minie okres zagrozenia poronieniem, ja wiem co to znaczy stracic malenstwo wiec wole dmuchac na zimne pozdrawiam wszystkie wrzesniowki 2005 trzymajcie sie K. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Dopisuje sie do listy :-) 08.01.05, 11:25 Czesc dziewczyny, niesamowicie sie ciesze, ze tak szybko udalo mi sie przeniesc z watkow dla starajacych sie Termin mam prawdopodobnie na polowe wrzesnia, ale zobaczymy co powie lekarz, do ktorego ide we wtorek. Objawy narazie leciutkie, ale jest mi ciagle duszno i wietrze bez przerwy caly dom. Pojawily sie oczywiscie tez obawy, chcialabym pochwalisc sie wszystkim, ale z tego co czytam na forum wiele dziewczyn radzi przeczekac pierwszy okres najbardziej narazony na poronienia. Nie chce do siebie dopuszczac mysli ze cos pojdzie nie tak... Ciesze sie niesamowicie na nasze pierwsze malenstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
ewetka Re: witam :) 08.01.05, 14:50 Cześc Dziewczyny! Dzisiaj rano zrobiłam sobie test i zobaczyłam bardzo bladą różową kreseczkę. Jestem w szoku, bo to pierwszy cykl starań. Mam już 14 miesięcznego synka. Chciałabym teraz córeczkę ale tak naprawdę drugą zdrową dzidzię. Nikomu jeszcze nic nie mówię, za dwa tygodnie mam wizytę u gina, jak potwierdzi to wtedy podzielę się radosną nowiną. Według moich wyliczeń od ostatniej miesiączki termin powinnam miec na 12 września. A z dolegliwości poza bólem brzucha totalnie nic nie czuję. Przy pierwszej ciąży cały pierwszy trymestr koszmarnie bolały mnie piersi a teraz ledwie ledwie. tyle, że znowu zaczynają się robić takie jędrne. Na razie też się nie będę zbytnio udzielać. Poczekam do wizyty. Pozdrawiam Ewa i Maciuś (19.11.2003) Nowy portrecik Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: witam :) 08.01.05, 16:31 Witam, Ja jeszcze tesciku nie robilam, bo troche za wczesnie, ale bardzo bym chciala...aby sie udalo, to wtedy bede razem z Wami na wrzesien, koncoweczka. chcialam Was troche podpytac, czy tez tak mialyscie, a moze podobnie, bo ciekawosc mnie rzera, a mianowicie, mam napiete strasznie piersi i sa bardzo wrazliwe na dotyk, a poza tym temperatura rano prawie codziennie od owulacji 37, a w ciagu dnia nawet 37.5, no i bole glowy, juz trzeci dzien. A jestem w 20 dniu cyklu (zazwyczaj mam 26 dniowe). czy to moze byc wlasnie, to na co tak czekam?? To nasze pierwsze starania, wiec jestem troche zielona, ktore sygnaly sa prawdziwe, a ktore nie... Zdaje sobie sprawe, ze troche panikuje, moze za mocno przezywam, ale nic nie poradze na to...moj maz emanuje spokojem...wiec ktos musi troche szalec, nie? Pozdrawiam cieplo i do nastepnego razu. Tesska Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: witam :) 09.01.05, 11:21 podwyższona tempka - ok. 37,00 - nawet jeśli nie ma ciąży - utrzymuje się na tym poziomie przez 12-16 dni po owu, więc.. spokojnie czekaj te 6 dni reszta objawów... no cóż... to objawy i na @ i na fasolkę życzę powodzenia i spokoju KIKA i fasiolka Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: witam :) 09.01.05, 16:35 Serdeczne dzieki za odzew, Tez tak mi sie wydaje, ze tak czy siak musze poczekac te kilka dni, ale jakos nie jestem cierpliwa w tej kwestii... Ahh..bede sie meldowac jak juz sie okaze, chetnie do Was dolacze. Pozdrawiam , papa Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: witam :) 09.01.05, 23:07 zobaczysz, uda się i czekamy z niecierpliwością!! oby było nas jak najwięcej KIKA z Fasolcią Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: witam :) 09.01.05, 17:12 witam; dołączam do Was z forum "w oczekiwaniu". Tutaj jest zdecydowanie więcej miejsca więc zostaję Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
azbestowestringi Re: witam :) 09.01.05, 17:55 ja tez tu bede zagladac chociaz termin mam na 29 sierpnia... ale nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
a2jan Re: witam :) 10.01.05, 09:02 ja również dołączam z forum w oczekiwaniu wizyte u gina mam na 19-ego i juz nie moge sie doczekac na razie główne objawy to bolace piersi i brak apetytu. Wydaje mie się że moje piersi z dnia na dzien sa coraz większe))ale jak na razie nawet mi się to podoba, Mężowi też))) Odpowiedz Link Zgłoś
sabi35 Re: witam :) 10.01.05, 09:18 Ja też mam takie piersi, i mój facet wczoraj całkiem dumny stwierdził, że jak leżę, to stoją do góry bez pomocy silikonu )) Ale wizyta jutro, mam nadzieję, że bez rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuula Re: witam :) 10.01.05, 14:36 Przyłączam się dziewczynki do Was. Po 10 cyklach starań stał się cud. Mam juz 9- cio letniego synka i za soba poronienie. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie OK. Z objawów to tylko częste siusiu i pomału wyostrza mi się węch. Mdłości nie mam i pewnie nie będę mieć, bo wcześniej nie miałam. A tak narazie wszystko super Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: witam :) 11.01.05, 09:08 a ja narazie się muszę wstrzymać, bo miałam plamienia albo @-sama nie wiem już... zajrzę do Was po wizycie u gin i powiem na 100% jak jest trzymajcie się i dbajcie o sibie i Fasolki Renia Odpowiedz Link Zgłoś
ewabi Re: witam :) 17.01.05, 15:18 witam wszystkie wrześniowe Mamusie. jeszcze z pewną dozą nieśmiałości, ale się wpiszę - termin ~ 25.09. Test wyszedł pozytywnie choć dość wcześnie zrobiony,objawy są - te bardziej i te mniej oczywiste. nie wiem czy też tak macie, ale mi w ciąży momentalnie poprawia się stan paznokci, które zwykle są w opłakanej formie, a ciąża działa na nie jak najlepsza odżywka. tak było za pierwszym razem i teraz też się na to zanosi. tymczasem pozdrowienia dla wszystkich oczekujących ewa z Jasiem i ...? Odpowiedz Link Zgłoś
agaoswiecim Re: witam :) 20.01.05, 22:40 Witajcie! Co do paznokci to ja też tak mam. W poprzedniej ciąży były tak twarde że nie było mowy o złamaniu, a zazwyczaj są jak papier. Tym razem też ciżąa działa na moje paznokcie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziki Re: witam :) 21.01.05, 11:55 Witam i ja z pewną taką niepewnością jeszcze. ) Wczoraj zrobiłam test i są dwie krechy. ))))))))))) Szczerze mówiąc jeszcze to do mnie nie dociera. Owszem, bardzo chciałam rodzeństwo dla Lesia w miarę od razu, ale nie myślałam, że uda się tak szybko. Przewidywany termin według ostatniej miesiączki to okolice 28 września. ) Odpowiedz Link Zgłoś