kika_kika 09.01.05, 11:23 Bo ja pochodzę z Krakowa a mieszkam w Poznaniu Tutaj chodzę do dr Paluch - fajna babeczka Pozdrawiam, KIKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azbestowestringi Re: skąd jesteście?? 09.01.05, 17:56 warszawa chodze na karowa do dr dragowskiej a urodze w anglii Odpowiedz Link Zgłoś
tesska Re: skąd jesteście?? 09.01.05, 21:37 jestem obecnie w Gdansku, chocze narazie do Salwacha na jasieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkaela Re: skąd jesteście?? 09.01.05, 21:54 Mieszkam w Holandii, od prawie 3 lat- ale zaznaczam, ze maz tez jest Polakiem. Azbestowe kiedy wyjezdzasz do Anglii? Nie boisz sie rodzic na obczyznie? Bo mnie ta perspektywa delikatnie mowiac mocno niepokoi- maja tu kompletnie inne podejscie do ciazy niz w Polsce, a porody w domu to standard. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: skąd jesteście?? 11.01.05, 12:50 Mieszkam w Katowicach chodzę do dr. Biniszkiewicz super lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
sabi35 Re: skąd jesteście?? 11.01.05, 14:07 Ja jeszcze nieśmiało, bo test pozytywny, ale byłam dzisiaj u gina una USG nie było widać nic, tylko znacznie pogrubioną śluzówkę i jakąś plamkę, ale nie była specjalnie wyraźna (wyliczyłam sobie koniec 5tc, początek 6tc). Muszę czekać więc do następnego tygodnia. Mieszkam w Niemczech, w Würzburgu. Opieka jest super (lekarz plus położna), już tutaj urodziłam jedno dziecko. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Sabina Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: skąd jesteście?? 11.01.05, 17:15 jestem z Kielc, to moja druga ciąża. pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka8 Re: skąd jesteście?? 11.01.05, 19:15 ja jestem z Warszawy, chodze do dr Nieżurawskiego w LuxMedzie. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
sylwikkk1 Re: skąd jesteście?? 12.01.05, 14:13 witam ja jestem z mazur dokładnie z kętrzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
may2004 Re: skąd jesteście?? 12.01.05, 19:17 ja z Wawki, chodzę do limu, do dr Polakowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
a2jan Re: skąd jesteście?? 13.01.05, 12:54 no wreszice ktoś z Wrocka)) Do jakiego gina chodzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuula Re: skąd jesteście?? 13.01.05, 16:14 Ja, do dr Jarosza w MediConcepcie, cudowna klinika i cudowny lekarz Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: skąd jesteście?? 14.01.05, 11:17 Katowice, do lekarza chodzę w Tychach (od 15 lat ten sam, poza tym taniej) Odpowiedz Link Zgłoś
kaminia76 Re: skąd jesteście?? 14.01.05, 12:22 hej pochodze z Dęblina na Mazowszu a obecnie mieszkam w Inowrocławiu (za mężem tu przyszłam do lekarza jezdze do oddalonego o 35km Torunia do Szpitala Matopat na razie K. Odpowiedz Link Zgłoś
santta Re: skąd jesteście?? 14.01.05, 13:24 Białystok, u mnie to też druga ciąża Jeszcze nie wiem czy sie cieszyć bardzo czy jednak troche mniej Marta Odpowiedz Link Zgłoś
mamahuberta Re: skąd jesteście?? 17.01.05, 09:59 cześć jestem z Krakowa, na razie chyba jedyna(((((((( To moja druga ciąża pozdrawiam kinia Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: skąd jesteście?? 17.01.05, 10:03 no ja na emigracji ale rodowita Krakuska Pozdrawiam, KIKA i Fasolcia Odpowiedz Link Zgłoś
ewabi Re: skąd jesteście?? 17.01.05, 14:56 hej! ja z Wrocławia (choć miałam w życiu epizod związany z Warszawą). nie będe oryginalna jak napiszę, że do lekarza chodze do MediConceptu do dr Jarosza pozdrawiam Ewa, mama dzielnego Jasia i ...? Odpowiedz Link Zgłoś
a2jan Re: skąd jesteście?? 17.01.05, 15:22 no witam przyszłą Mamusię z Wrocka)) Ja zamierzam iść też do Mediconceptu ale do Góreckiej-Balcerek, ponieważ ona pracuje na Kamieńskiego, a tam zamierzam rodzić)\ czy mozesz mi powiedzieć jaki jest koszt badań na samym początku ciąży w Mediconcepcie? Pozdrawiam)) Może kiedyś spotkamy sie w Mediconcepcie)) Odpowiedz Link Zgłoś
ma.dzia Re: skąd jesteście?? 17.01.05, 17:39 Witajcie jestem z Gdyni. Mam corke Inke Odpowiedz Link Zgłoś
ewabi Re: do a2jan :) 18.01.05, 08:48 hej ktoś tu niedawno pisał o kosztach pierwszych wizyt ciążowych w Medi, standartowo wizyta kosztuje ok. 60 zł plus na początku cytologia 20 zł, a te pierwsze badania laboratoryjne pewnie koło 100 zł (nie korzystałam tam poprzednio z laboratorium), potem wizyta może być droższa jeśli robisz USG brzuszne.Ale ogólnie jest bardzo miło, zarówno lekarze sa przyjemni (z panią doktor miałam też przyjemność w lecie, gdy odstawiałam Jaśka od piersi i pojechałam tam po fachową pomoc, a dr Jarosz był na urlopie) jak i położne naprawdę potrafią stworzyć atmosferę "tchnącą spokojem oczekiwania", co akurat uważam jest bardzo ważne. W pierwszej ciąży naprawdę potrafiłam sie zamartwiać wszystkim i snuć różne czarne wizje, ale stamtąd zawsze wychodziłam uspokojona. W każdym razie ja tam z pewnością będę w piątek 28 pozdowienia Ewa, mama dzielnego Jasia i ...? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiuula Dziewczyny z Wrocławia 18.01.05, 09:34 No to jest nas już 3 i to wszystkie z MediConceptu )))))). No i dwie u dr Jarosza. Ja idę na USG zobaczyć serduszka (mam nadzieję, że dwa) 1 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: Dziewczyny z Wrocławia 18.01.05, 21:47 witam, ja jestem z Pruszkowa mam nadzieję ze dotrzymamy sobie nawzajem towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Dziewczyny z Wrocławia 19.01.05, 09:02 rene26 witam ja tez jestem z pruszkowa Odpowiedz Link Zgłoś
agaoswiecim Re: Dziewczyny z Wrocławia 20.01.05, 22:31 Cześć! Ja jestem z Oświęcimia, to moja druga ciąża. Czy jest ktoś z moich okolic? Odpowiedz Link Zgłoś
mag-da Re: Dziewczyny z Wrocławia 21.01.05, 18:50 cześć ja mieszkam w Londynie i będę tu już rodzić drugie dziecko. Dziewczyny na początku tego wątku cos pisały że to strach za granicą i że inaczej. Inaczej, ale to nie znaczy że gorzej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorittak Re: do a2jan :) 26.01.05, 12:04 Witam! Też jestem z Wrocławia. Na pierwszą wizytę próbowałam się zarejestrować do dr Pawluka (chodziłam do niego prywatnie w poprzedniej ciązy), ale już drugi dzień nie udało mi się zarejestrować . A zależy mi na dokładnym USG (właśnie powiedzcie czy to ma być w 12 tyg. ciązy liczonej od począcia, czy od OM??) Ewo możesz zapytać Jarosza jak bedziesz na wizycie w piatek. Do doktor Góreckiej - Balcerek chodziłam na Kasę Chorych jak przyjmowała w Sanusie na Sztabowej, bardzo miła kobieta i chyba dość kompetentna. Odpowiedz Link Zgłoś
anuca Skad jestescie :) 26.01.05, 19:34 Ja tez serdecznie witam, Pochodze z Warszawki ale mieszkam w Kanadzie... tez troszke sie martwie jak to tu bedzie... ale jestem dobrej mysli Goraco pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link Zgłoś
sylwikkk1 Re: skąd jesteście?? 22.01.05, 14:23 ja jestem z warmi i mazur dokładnie z Kętrzyna tutaj też się urodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
smeagoul Re: skąd jesteście?? 08.02.05, 19:44 A ja jestem z Gliwic i jak narazie jestem chyba jedyna. Pozdrawiam wszystkie mamusie a szczególnie te z pobliskich Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
anisa78 Re: skąd jesteście?? 23.01.05, 21:25 Jestem z Lublina mieszkam w Holandi troche sie boje tutejszego podejscia do ciazy i porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjulita Warszawa-Ochota 04.02.05, 18:27 Ja chodzę do dr Szczupackiej, która pracuje w Szpitalu Bielańskim i będzie prowadzić moją drugą ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
mawa73 Re: skąd jesteście?? 04.02.05, 18:29 Czesc, jestem z Sosnowca, pracuję w Katowicach i Rybniku. Pozdrawiam dziewczyny z Wrocławia, gdzie spędziłam 5 cudownych lat studiów! Odpowiedz Link Zgłoś
mloda25 Re: skąd jesteście?? 08.02.05, 19:59 Ja obecnie od 5 lat mieszkam w Londynie.Pochodze z Zamoscia.To moje pierwsze dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
badowimo Re: skąd jesteście?? 12.02.05, 01:43 Ja sercem zwiazana z Krakowem, tam mieszkalam przez ostatnich kilka lat, teraz przygnalo mnie do USA i tutaj rodze. Ale w przeciwienstwie do pan wyzej wystraszonych mysle optymistycznie. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
aneta.d-g Re: skąd jesteście?? 12.02.05, 07:52 Witajcie, Ja jestem z Warszawy. Mieszkam na Kabatach. Chodzę do dr Kucharskiego w Damianie. Pozdrowionka, Aneta aneta.d-g@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś