nukolada 21.01.05, 23:25 juz n ie wiem co mam robic, mam potworne wzdecia, ktore powoduja straszny bol brzucha. jak Wy sobie z tym radzicie? Wiem, że nic "wzdymającego", ale ja i tak nic prawie nie moge jesc. A moze espumisan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nukolada Re: Pomocy - wzdęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.05, 23:37 znalazłam Gealcid GlaxoSmithKline skład - kwas alginowy, wodorowęglan sodu, wodorotlenek glinu jak działa - zobojętnia treść żołądkową, zabezpiecza błonę śluzową przed podrażnieniem; łagodzi ból brzucha, zgagę, wzdęcia i odbijanie dawkowanie - w razie potrzeby weź 1-2 tabletki uwagi - przed połknięciem tabletkę dokładnie pogryź; mogą go przyjmować kobiety w ciąży i karmiące piersią Espumisan Berlin-Chemie skład - simetikon jak działa - zapobiega gromadzeniu się gazów w jelitach dawkowanie - 2 kapsułki, gdy pojawią się wzdęcia uwagi - można go stosować długo (nawet przez kilka lat), a także w czasie ciąży i karmienia piersią Manti US Pharmacia skład - wodorotlenek magnezu i glinu, simetikon jak działa - zobojętnia nadmiar soków żołądkowych; likwiduje zgagę, ból żołądka i wzdęcia dawkowanie - 1 łyżka stołowa w razie potrzeby uwagi - kobiety w ciąży i karmiące piersią, a także dzieci mogą go używać po konsultacji z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
aniapatryk Re: Pomocy - wzdęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.05, 09:32 Ja mialam w tamtym tygodniu ogromne wzdęcia, koszmarny ból, nie brałam nic samo przeszło. Dzięki za propozycje lekarstw. A czy te wzdecia moga byc od kwasu folioweg? Odpowiedz Link Zgłoś
agadiaz Re: Pomocy - wzdęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 04:48 Z tego co slyszalam, kwas foliowy powoduje zaparcia. A tak apropo zaparc, znacie jakis dobry srodek???? (tylko nie zadne lekarstwa)Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andzia252 Zaparcia w ciąży 24.01.05, 11:59 Witam!Ja codziennie rano na czczo piję wodę z miodem.Pomaga!Trzeba ją przygotować dzień wcześniej wieczorem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
miska28 Re: Pomocy - wzdęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.01.05, 12:33 Duzo drzemu sliwkowego lub suszone sliwki kalifornijskie...i duzo pij wody niegazowanej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki4 Re: Pomocy - wzdęcia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.05, 12:32 Mój gin powiedział abym codziennie wieczorem zjadała przed snem 7 śliwek kalifornijskich. Ale jak dla mnie to coś okropnego.Brzuch bolał mnie prawie przez całą noc a do kibelka i tak nie poszłam. Nie jem białego pieczywa i dużo piję, wcinam jabłka i jakoś sobie radzę. Pozdrawiam Wiki z maleństwem Odpowiedz Link Zgłoś