Dodaj do ulubionych

Luteina ...

01.02.05, 12:44
Dziewczyny, poradźcie.
Biorę od 3 tygodni luteinę - dopochwowo. Jednak jest to dla mnie męczarnia
ponieważ po zaaplikowaniu jej sobie na wieczór w nocy mam uczucie mokrości a
rano wręcz plamy na prześcieradle - białe zacieki uncertain gdy aplikuje sobie
rano... mimo że poleże jeszcze godzinke - cieknie ze mnie przez cały dzień -
bez wkładek sie nie obejdzie sad
Czy to normalne?? Czy to chodzi o wchłanianie/niewchłanianie?? Na
prześcieradle widać kruszynki tabletki - nie wiem czy to całość sie nie
wchłania czy tylko ten talk zostaje i te substancje pomocnicze.....
Makabra....
Na początku brałam podjęzykową - ale ona czasem nawet 1 godzinę sie
rozpuszczała i było to dla mnie koszmarem. Teraz nie jest lepiej...
Co o tym sądzicie, a może też tak macie??
Obserwuj wątek
    • kaminia76 Re: Luteina ... 01.02.05, 13:45
      hej
      wiem cos o luteinie i o duphastonie...bralam jedno i drugie... obecnie
      profilaktycznie zupelnie biore duphaston i nie ma z nim problemu bo te tabletki
      sie lyka i rozpuszczaja sie w zoladku, na samm poczatku bralam luteine
      podjezykowo i rzeczywiscie dosc dlugo sie rozpuszcza w slinie od 30min do 40
      ale tak ma byc dawki ida do krwi stopniowo, czasami aplikowalam sobie luteine
      dopochwowo i z tego co pamietam rozpuszczala sie rewelacyjnie nic ze mnie nie
      wyplywalo, nie mwiac juz o kawalkach tabletki! moze po prostu za plytko ja
      sobie umieszczasz.. po nocnym prawidlowym zalozeniu chyba nie ma prawa wyplynac
      no chyba ze mylisz te wydzieliny z uplawami bialymi normalna sprawa w ciazysmile
      tak wiec radzilabym lepsze umiejscowienie tabletki na dolnej sciance gleboko
      lub pod jezyk ale rzeczywiscie licz sie z dlugim czasem rozpuszczania i niezbyt
      przyjemnym smakiem smile albo przejdz na duphaston bedzie najwygodniej to
      syntetyczna forma progesteronu tyle ze opakowanie kosztuje ok 40zl no ale czego
      sie nie robi dla dzidzi smile)))
      pozdrawiam paaa trzymajcie sie cieplo
      K.
      • kika_kika Re: Luteina ... 01.02.05, 13:49
        40zł a ile tabletek?
        No... ale upławy byłyby az takie?? bo fakt, są białe.
        A tabletke wtykam głęboko głeboko na długośc palca i jeszcze lekko na wcisk wink
        • kaminia76 Re: Luteina ... 01.02.05, 14:03
          40zl za 20 tabletek, biore rano i wieczorem wiec starcza tego na 10 dni
          a uplawow chwilami sama mam sporo smile wkladeczka mokra i czuc jak sie wylewa smile
          sorki za doslownosc ale moze ten opis cie uspokoi ze jest tak jak trzebasmile
          o ile wydzieliny nie sa zielonkawe, brazowawe, rozowe czy nie daj Boze czerwone
          to jest ok, wazne jest tez kazde swedzenie , pieczenie i rozne inne
          nieprzyjemne zapachy mogace wskazywac na infekcje, grzyby, drozdze itp jesli
          tego nie masz to nie przejmowalabym sie tym zbytnio smile ciesz sie ciazasmile ani
          sie nie obejrzymy bedzie wrzesien smile
          pozdrawiam
          Kama
          • kika_kika Re: Luteina ... 01.02.05, 14:05
            no to dzięki, bo ta mokrość mnie przeraziła - własnie wycieki są białe, nie
            pachną brzydko, tylko jest ich strrrraszna ilość...
            Super, że mnie uspokoiłaś smile ja to chyba codziennie coś sobie musze ubzdurać i
            sie tym martwic (chociaż złe sny już minęły)
            • kaminia76 Re: Luteina ... 01.02.05, 14:13
              no wlasnie dziwi mnie troche to ze tak sie zamartwiasz, bo na poczatku jawilas
              mi sie jako preznie dzialajaca mloda ciezarowkasmilez pewnoscia i spokojem
              patrzaca na swoja ciazesmile ale hormony daja znac, kazda z nas to przezywa bo
              zadna nie chce stracic dzieciatka, ja o dziwo juz jestem spokojna choc myslalam
              ze ta druga ciaza po poronieniu bedzie jednym wielkim stresem a ja panikara ale
              intuicja mowi mi, ze wszystko z juniorem w porzadku o czym sie upewnie juz 10
              lutego na drugim usg, nie moge sie juz doczekac co tez na nim ujrzesmile i chociaz
              lekkie obawy pozostaja wierze mocno, ze tym razem sie uda i we wrzesniu moja
              rodzina sie powiekszysmile
              zycze wszystkim jak najmniej lekow i radosnego przezywania okresu ciazysmile
              pozdrowionka z Inowrocławia na Kujawach
              Kamila
              • kika_kika Re: Luteina ... 01.02.05, 14:42
                hihi ja pręzna mamuśka smile cykor do kwadratu i tyle smile
                ale i tak jestem juz milion razy bardziej spokojna niżna pczątku.
                I USG też mam 10 lub 11 tak więc zobaczymy co tam widać smile wtedy to będzie
                mój....hmmm koniec 10tc smile
            • zuzanna35 Re: Luteina ... 01.02.05, 14:15
              Hej kika-kika!
              Ja też biore luteinę dopochwowo od dwóch tygodni i mam podobne objawy. Mówiłam
              o nich lekarzowi i mówił że to normalne. Też czasami mam wrażenie ze cała
              tabletka po rozpuszczeniu mi wypływa. Ale skoro tak ma byc to chyba wszystko ok!
              Pozdrawiam
              • kika_kika Re: Luteina ... 01.02.05, 14:40
                dzięki wielkie uspokoiłaś mnie na 1000% smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka