Dodaj do ulubionych

@@Czy to normalne,że....

07.02.05, 20:13
...czuje dzidzie bardzo nisko,nizej niz pempek??Mam uczucie jakby moj brzuch
wazył 10 kg i ciazy mi bardzo,ciagnie mnie w dół!Bardzo dziwne uczucie.Ciezko
mi sie oddycha a przeciez nie przytyłam az tak duzo 4-5 kg!!W czwartek jade
na usg i pewnie dowiem sie czegos konkretnego ale moze wy macie podobne
uczucie.Cy czujecie dzidzie na wysokosci pempka czy moze tez nizej ??
Pozdrawiam serdecznie!!
Obserwuj wątek
    • anna.michal Re: @@Czy to normalne,że.... 07.02.05, 21:18
      Mój maluszek jeśli kopie to poniżej pępka. A jak już zdecyduje się wypiąć
      plecami to w 90% przypadków zaraz nad spojeniem. Na moje oko, to mój jeszcze tak
      wysoko nie sięga (dno maciciy jest chyba poniżej pępka),

Pozdrawiam
      • rosanna Re: @@Czy to normalne,że.... 07.02.05, 21:36
        U mnie tez pod pepkiem i nizej.
        Bryka teraz ciagle, wierciepa z niegosmile
    • koleandra Re: @@Czy to normalne,że.... 07.02.05, 21:49
      Mnie potrafi kopac tuż nad wzgórkiem łonowym ale potrafi też i na wysokości
      pępka.
    • gumecka Re: @@Czy to normalne,że.... 07.02.05, 22:22
      Ja czuje tez nizej zwlaszcza jak kopie to bardzo to odczuwam.
      • lolo09 Re: @@Czy to normalne,że.... 07.02.05, 22:37
        ja tez czuje i nad wzgorkiem i nawet tuz nad pepkiem i po bokach. czucie
        kopania przy wzgorku bedzie az do konca cizay (jak obroci sie glowa w dol to
        beda to raczki smile
        buziaki smile)))))
    • nonu Re: @@Czy to normalne,że.... 08.02.05, 07:57
      Mnie tez głownie kopie w dole brzuszka, ale zdarza sie, ze i na wysokosci pepka.
      W poprzedniej ciąży miałam brzuch bardzo nisko i bardzo wysuniety do przodu,
      prawie jakby mi zwisał. Tuz przed porodem moglam miedzy brzuch a piersi wlozyc
      dwie dłonie. Alicja była maleńka, ale mój brzuch wydawał się wręcz
      przeogromniasty, właśnie przez to, że nie był stojący do góry, tylko taki
      wiszący worek. No i to uczucie podobne do tego, które opisujesz romilko. Nie
      martw sie, dzidzia rosnie i bardziej ją czujesz, ale oczywiście zapytaj lekarza.
      Pozdrawiam.
      • hayet Re: @@Czy to normalne,że.... 08.02.05, 09:59
        U mnie dzidiz jest wlasnie w "dolku" i kopie mnie pod pepkiem. Jakbym teraz
        rodzila to bylby to porod posladkowy.
    • pocahontas_kw Re: @@Czy to normalne,że.... 08.02.05, 12:51
      Romilko, ja mam podobnie, nasze maluch wędrują, pływają i wieżgaja, więc możemy
      czuć je w róznych miejscach, na tym etapie ciązy dno macicy jest tuż tuż pod
      pępkiem więc masz prawo tam tez czuc kopniaki, moja fasola tez lubi kopac w tym
      rejonie, brzusze ci ciązy i ciążył bedzie a uczucie ciążenia i ciągnięcia
      wynika z kilku przyczyn, po pierwsze podobno teraz maluchy rozsą najszybciej,
      więc i nasze ciało musi za nimi nadążyć, pod drugie pod wpływem hormonów kosci
      i ścięgna sie rozciągają, po trzecie macica rośnie, a narządy wewnetrzne muszą
      się usunąć, sa wypychane w górę, i tu wychodzi kwestia cięzkiego poddychania,
      po prostu brzuszek i wszystko co po dwpływem jego rosniecia wypychane jest w
      górę zaczyna ci uciskac przepone, więc twój oddech jest płytszy. To daje efekt
      przyspieszonego, nieregularnego oddechu. Więc romilko, wszytsko w normiesmile,
      ciązenie też, w końcu nie robimy sie lżejszewink

pocahontas
      • romilka Dziekuje dziewczyny,bardzo mnie pocieszyłyscie..:) 08.02.05, 18:40
        Jestescie kochane,dziekuje!!Bardzo sie martwiłam ze cos jest nie tak!W czwartek
        ide na usg polowkowe i zdam relacje co słychac u mojego maluszka i mam nadzieje
        ze poznam płec na 100 %!
        Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziekuje!!
    • romilka Re: @@Czy to normalne,że.... 10.02.05, 16:56
      Wiec jednak moje obawy były słuszne!!Dzidzius lezy bardzo nisko,nawet za bardzo
      głowki nie było widac na usg bo chowała sie za spojeniem łonowymsadPłci tez nie
      widziałam,ogolnie bardzo jestem rozczarowana tym Usg i smutno mi ze znowu musze
      sie martwic o mojego szkrabasad(
      pozdrwaiam!!
      • lolo09 Re: @@Czy to normalne,że.... 10.02.05, 22:50
        romilko wszystko bedzie dobrze. moze po prostu taka twoja uroda ze dzidzia jest
        nisko. skoro szyjak zamknieta i sie nie skraca to nie ma powodu do paniki.
        zreszta caly czas rosnie to moze sie jeszcze podciagnie smile))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka