Dodaj do ulubionych

Na powitanie!

12.03.05, 11:25
Witajcie!
Założyłam to forum, ponieważ wczoraj ujrzałam na teście upragnione DWIE
tłuściutkie kreseczki (28dc). Jestem już mamą trójki chłopców. We wrześniu
2004 miałam "pustaczka" i mocno to przeżyłam. Chcę wierzyć, że teraz będzie
BARDZO DOBRZE!!! Z tego co liczyłam, to właśnie jesienią moja rodzina MUSI
się powiększyć.
Wiem ,to jeszcze baaardzo długo, ale może razem szybciej nam minie czas.
Dodam tylko, że na razie nie mam żadnych objawów ciążowych prócz braku @,
ogromnej. Natomiast targa mną na zmianę radość i niepokój.
Obserwuj wątek
    • sabi35 Witaj! 12.03.05, 12:25
      Witaj,
      ja w środę zobaczyłam dwie kreski (w pracy w ubikacji wink. Trochę się boję, bo
      w styczniu poroniłam. Ale może tym razem będzie lepiej. Tak naprawdę uwierzę
      dopiero po wizycie u gina (po świętach). Jestem trochę zmęcznona i od czasu do
      czasu pobolewa mnie podbrzusze, ale coraz mniej. Reszta bez zmian (no,
      wyostrzyły mi się zmysły) Pozdrawiam.
    • ciapek7 Re: Na powitanie! 12.03.05, 15:50
      hej Rzasiu, już wiesz , że do grupki ciapek dołącza , bo chwaliłam się wczoraj
      o tym , widząc też dwie kreseczki, to moja pierwsza ciąża, nie chce mi się
      wierzyć, bo rok starań przyćmił nadzieję na powodzenie... 24 kwietnia skończę
      już 33 latka... dzisiaj w nocy miałam niestety powody do zmartwienia , ponieważ
      dopadła mnie szalona biegunka, która trwa do teraz, ale kobitki z forów
      uspokoiły mnie radząc , co mam zrobić, skontaktowałam się też z ginem i mam
      nadzieję, że po wtorkowej wizycie będzie ok. A skąd jesteście babki ?
      • estellle Re: Na powitanie! 13.03.05, 10:56
        Witam! ja swoje II zobaczyłam 3 marca, w drugim cyklu starań. Jesteśmy z mężem
        młodzi (24,25), ale bardzo pragnęliśmy dziecka.
        A teraz targają mną dziwne emocje - od euforii, przez smutek aż po strach czy
        damy radę, czy na pewno tego chcemy i czy wszystko będzie dobrze. Czy macie
        podobne odczucia, czy to ze mną coś nie w porządku?
        Pozdrawiam
        • rzasia Re: Na powitanie! 14.03.05, 08:15
          Wszystko w jak najlepszym porządku! Ja pierwsze dziecko urdziłam właśnie mając
          25 lat. Dziś są jego urodziny, o 9.35 skończy 12lat. Ech, piękne czasy, taka
          młodość (Wasza).
          Estellle, Ty chyba zobaczyłaś kreski najwcześniej z nas!
          Kiedy miałaś ostatnią @?
          • sabi35 Re: Na powitanie! 14.03.05, 10:29
            Nie przejmuj się. Ja jestem niewiele młodsza od ciebie. A dziecko w tym roku
            skończy 8 lat. Starszy wiek też ma swoje zalety wink))))))))
          • estellle Re: Na powitanie! 14.03.05, 18:27
            Witam!
            tak już wiem, że takie dziwne zachowanie jest całkiem normalne w ciąży, chociaż
            strasznie mi z tym ciężko.
            rzasia, każdy wiek ma swój urok smile smile
            Ostatnią @ miałam 1 lutego. Zupełnie nie wiem, jak wyliczyć sobie termin, bo
            kilka miesięcy temu odstawiłam pigułki - moje cykle zupełnie się rozregulowały.
            Mój lekarz twierdzi, że jeszcze poczekamy z wyliczaniem terminu.
            Ciąża od dzisiaj naukowo potwierdzona smile))))))))
            Od dwóch dni miewam poranne mdłości. Są koszmarne. A co u Was?
    • ania.de Re: Na powitanie! 14.03.05, 10:21
      Witam i o zdrowie pytam!
      Ja też przyłączam się do tego miłego forum. Jednak na razie tak bardzo
      nieśmiało gdyż nie mam jeszcze 100% pewności co do mojego stanu. @ spóźnia się
      już 2 tyg, test robiłam 1 dzień przed @ i wyszedł negatywny. teraz jeszcze nie
      zrobię drugiegi tylko cierpliwie czekam na wizytę u gina 24.03. Sama
      zastanawiam się czy jestem taka cierpliwa, czy maltretuję się sama. Ale jestem
      bardzo dobrych myśli i przczuć. Z objawów mam bolące pierci i bardzo lekki
      mdłości.
      Jeszcze raz witam.
      • rzasia Re: Na powitanie! 14.03.05, 11:01
        Witaj kochana. To naprawdę bardzo NIEŚMIAŁE forum. Ty myślisz, że ja nie jestem
        niepewna? Boję się, czy nie za prędko ono powstało, ale do odważnych świat
        należy. My jesteśmy OPTYMISTKAMI ! Musimy być!
    • ariana1 Re: Na powitanie! 14.03.05, 17:22
      Dołączam się do was, dziewczynki! W piątek wyszedł mi pozytywny test. Termin
      mam na 12.XI , sama sobie obliczyłam smile, bo u ginki jeszcze nie byłam,
      dzwoniłam do niej tylko, pochwalić się. To będzie moje drugie dziecko, pierwsza
      córeczka ma 3 lata.
      pzdr.
      • bazylea1 Re: Na powitanie! 15.03.05, 12:30
        dołączam się – termin na 18 listopada. na forum ogólnym pisałam pod nickiem
        jajko54 ale mnie denerwuje więc zmieniam smile mam już 2 letniego synka.
        • rzasia Re: Na powitanie! 15.03.05, 13:20
          Witaj!
          Kiedy miałaś @ ?
          Pytam, bo mi też wychodzi z różnych kalkulatorów 16-19 XI. Moja była 12II,
          pozytywny test 10III (po zabiegu we wrześniu cykle mi się skróciły do 25 dni,
          więc owu pewnie była wcześniej niż zwykle).
          Dobrze, że jesteś z nami!
    • patka05 Re: Na powitanie! 14.03.05, 21:54
      Witam smile
      Wreszcie się doczekałam, i ktoś założył forum prywatne wink
      Sama nie miałam odwagi, mam na razie dość przykre doświadczenia na swoim koncie-
      poroniłam w 8 tc w listopadzie 2004.
      O nowej ciąży wiem już od ponad 2 tygodni, termin mam na 5 listopad. A więc jest
      spora szansa, że listopad będzie mi się odtąd tylko dobrze kojarzył smile

Jest nas (listopadówek) już trochę więcej na forum "ciąża" i "w oczekiwaniu".
      Może by zareklamować tam to forum, to szybciej dziewczyny się do nas przeniosą?

pozdrawiam,
      patka & dzidzia
      Zaczeliśmy 7 tydzień!
    • delta.x Re: Na powitanie! 15.03.05, 12:20
      Cześć, w końcu was znalazłam. Ja ostatnią @ miałam 2 lutego a 2 kreseczki
      ujrzałam w Dzień Kobiet smile. Do lekarza wybieram się w poniedziałek za tydzień.
      To moja druga ciąża, mam córeczkę, która jest z października 2001, teraz będzie
      podobnie - tylko miesiąc różnicy smile
      Mam 26 lat (tzn w tym roku skończę 27) i jestem ze Śląska. Witajcie smile
    • budzik11 Re: Na powitanie! 15.03.05, 14:13
      Witajcie!
      Ja mam termin na 02 listopada, chyba najwcześniej, ostatnią @ miałam 25
      stycznia. Test pozytywny miałam 6 marca, a dziś idę do gina po oficjalny
      papierek, żeby mąż w końcu uwierzył wink
      Trzymajmy się razem, szybciej czas upłynie do jesieni smile
    • ariana1 Delta! 15.03.05, 15:25
      Widzę,ze znalałaś już to forum bez mojej pomocy smile Witam cię smile Przepraszam ,ze
      nie podałam linki , ale nie umiem wklejać sad
      pzdr.
      • delta.x Re: Delta! 15.03.05, 16:29
        Dzięki, nie wiem jak to się stało, szukałam od 3 dni i go nie było na liście
        prywatnych, a dzisiaj nagle było, ale co tam - najważniejsze, że w końcu
        trafiłam wink
        Pozdrowionka.
        • rzasia Re: Delta! 15.03.05, 16:43
          Witamy Cię cieplutko!
    • miriamzet Re: Na powitanie! 16.03.05, 08:43
      Cześć dziewczynki! I ja się do Was przyłączam bo właśnie dwa dni temu ujrzałam
      II kreseczki! Nadal jeszcze pozostaję w lekkim szoku, tym bardziej, że 6 marca
      robiłam juz jeden test i wynik był negatywny, chociaż testowanko wcale nie było
      za wcześnie bo ostatnią @ miałam 2 lutego. Z moich obliczeń wynika, że termin
      mam na 9 lis. Ale wszystkiego dowiem się już może w pon. bo wtedy wybieram się
      do gina. Dodam jeszcze, że mam 24 lata, prawie rok po ślubie i o dzidziusiu
      myśleliśmy z mężem już od jakiegoś czasu, ale ciągle odkładaliśmy to na
      potem... a tu taka niespodziankasmile
      • rzasia Re: Na powitanie! 16.03.05, 09:53
        Witaj w naszym gronie.
        • moniqua79 Re: Na powitanie! 16.03.05, 18:57
          Witam Was wszystkie bardzo cieplutko z Krakowa

Ostatnia @ 13.02, pozytywny test 15.03, wg moich obliczen termin na 20
          listopad. Teraz tylko musze dobrego gina w Kraku znalezc i potwierdzic moje
          przypuszczenia.
          Z objawow mam: bolesne piersi, brak @, dziwne uczucie jakbym miala miec okres a
          wciaz go nie mam. cykle zwykle mialam po 28 dni

Nie kryje Kobietki faktu, ze licze bardzo na Wasze rady i opinie. Niestety moja
          mama nie zyje od 12 roku mojego zycia i teraz mi jej bardzo bardzo brakuje

jakos nie moge sobie tego wszystkiego poukladac w glowie smile. Jestemsmy z
          Krzysiem 2,5 roku po slubie i bardzo bym chciala byc mama! mam 26 lat, Krzys 30.

pzdr serdecznie
          monika
    • kathrin78 Re: Na powitanie! 16.03.05, 19:31
      Po pierwsze wszystkim zaciążonym życzę spokojnej ciąży i zdrowych dzieciaczków.
      Po drugie dopisuję się i ja z terminem na 12.11.05 smile
    • joannach1 Re: Na powitanie! 17.03.05, 11:47
      Witajcie, mam na imię Asia, jestem mężatką od prawie dwóch lat i tę
      ciążę "dokładnie sobie zaplanowałam"smile tak naprawdę to w po ostatniej @ (6.02)
      postanowiliśmy popracować nad dzidziusiem .Uprzedziłam męża jednak, że takie
      starania mogą potrwać około pół roku, zakładając oczywiście, że wszystko jest w
      porządku.Okazało się ,że nie dostałam @ w przewidywanym terminie , zrobiłam
      test i słaba kreseczka odmieniła moje życie!!! Zanim lekarz potwierdzi
      ostatecznie ciążę, jestem trochę sceptyczna ale szczęśliwa!!!
      Asia
      • anulla1 Re: Na powitanie! 17.03.05, 11:57
        Witajcie ja też sie dołanczam do was.
        Mam na imię Ania, i dokładnie tydzień temu zrobiłam test i były dwie kreseczki,
        udało się za czwartym razem! To będzie nasz pierwszy maluszek, mamy Ja 24 a
        mąż 26 lat. No i mieszkamy z w Krakowie.
        Pozdrawiam Ania
        • anulla1 Re: Na powitanie! 17.03.05, 12:06
          Słabo wypadło moja autoprezentacja smile, więc postanowiłam ją rozszerzć. W wtorek
          byłam u lekarza żeby potwierdzić ciążę, lekaraka obliczyła mi termin na
          16.listopada, i dała zwolnienie lekarskie na dwa tygodnie, ze względu na to że
          pracuje w przedszkolu \, a teraz panuje epidemia grypy, żebym sie nie zaraziła
          i właśnie sie nudzę więc dobrze że was znalazłam!
          Ania
          P.S. Jestem po ślubie 1,5 roku.
          • gardenia76 Re: Na powitanie! 17.03.05, 14:18
            Witajcie! Cieszę się, że mogę do Was dołączyć! U mnie OM 04.02., toteż termin
            porodu wypada 11.11. W zeszłym tygodniu zrobiłam dwa testy, obydwa mam nadal i
            codziennie oglądam dla potwierdzenia! Swoją drogą, quick vue jest znacznie
            ładniejszy od pretestu wink Jutro wybieram się do lekarza na usg, może już coś
            będzie widać. Chyba zrezygnuję z badania gin, boję się, że może wywołać
            plamienia, jeszcze za wcześnie. Samo usg i tak dostarczy mi wszystkich
            potrzebnych informacji. Macie może jakieś doświadczenia w tym zakresie - bo może
            warto jednak zrobić pełne badanie? Sama nie wiem! Pozdrawiam!
          • ariana1 Anulla 17.03.05, 14:50
            Hej Anulla! Ja też pracuję w przedszkolu smile Ale na razie na zwolnienie się nie
            wybieram, zamierzam pracować do konca roku i nie wrócić po wakacjach. Tak
            powiem swojej dyrekcji. A ty już mowiłaś?
    • bazylea1 Re: Na powitanie! 17.03.05, 14:39
      jak miło że forum się zapełnia smile
      ---------
      tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20604;91/st/20051118/dt/6/k/ffa2/preg.png
      • rzasia Re: Na powitanie! 18.03.05, 16:49
        Bazyleo! Nasze suwaczki "suną" równiuteńko! Widziałaś?
        • bazylea1 Re: Na powitanie! 18.03.05, 16:59
          fajnie smile tylko ja pewnie będę musiała zmodyfikować mój o 2 dni wstecz bo owu
          była później, zrobię to w zależności od tego co pokaże usg.
    • czamon Re: Na powitanie! 17.03.05, 18:24
      Witajcie to i ja się przyłączę.
      Mam już córeczkę 2,5 letnią i teraz jestem w ciąży. Byłam już u lekarza, ale to
      dopiero początek. Następna wizyte mam po świętach i mam nadzieję ze wtedy już
      coś widać na USG.Termin wychodzi na koniec listopadasmile
      pozd.
      Monika
    • tusia115 Re: Na powitanie! 18.03.05, 09:15
      Cześć,
      dzięki za to forum, jestem bardzo zdenerwowana, i nie wiem czy wszstko będzie
      dobrze. Ostatnią @ miałam 14 lutego. 13 marca zrobiłam test, i zobaczyłam dwie
      kreski. Boję się, że poronię, że serduszko nie będzie biło, że... i już nie mam
      siły.
      Staraliśmy się 3 lata. Najpierw leczyliśmy męża, lekarze mi wmawiali, że ze mną
      wszystko ok, w styczniu tego roku okazało się, że nie mam owulacji. Gin
      przepisał mi clostilbegyt od 3 do 5 dc. i duphaston od 16 do 27 dc. Okazało
      się, że dobrze zareagowałam na leki i miałam owu. Teraz biorę duphaston 1x1, i
      chyba zwariuję do czasu aż usłyszę serduszko. Boję sie bardzo, i nie wiem jak
      sobie z tym poradzić. Z jednej strony myśle, że wszystko bedzie dobrze, a z
      drugiej bardzo sie boję, że znowu będę musiała czekać. czy faktycznie będę
      musiała czekać jeszcze 3 tygodnie, żeby wiedzieć??????????
      • rzasia Re: Na powitanie! 18.03.05, 16:47
        Witamy Cię Tusiu serdecznie! Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale my tu wszystkie
        jedziemy na tym samym wózku. Większość zdenerwowana, przed pierwszą wizytą,
        niepwna, co i czy w ogóle będzie coś widać. Ja wyprzedzam Cię w @ i teście o 2
        dni, więc to żadna różnica. Myślę, że 3 to nie, ale 1- 2 tyg. musimy jeszcze
        poczekać. Zeby nam się tak nie dłużyło i nie smuciło bądźmy razem.
      • bazylea1 Re: Na powitanie! 18.03.05, 17:01
        no niestety, serduszko najlepiej widać po skończeniu 7 tygodnia... ja tez nie
        mogę się doczekać!
    • tesia Re: Na powitanie! 20.03.05, 10:58
      To znowu ja. bardzo przepraszam, że zaśmieciłam to miłe forum zakładając nowy
      wątek. nie zauważyłam, że tutaj powinnam się przywitać sad
      Wieć jeszcze raz (bo mam nadzieję, że mimo wsztko mnie przyjmiecie): dzisiaj
      zobaczyłam 2 kreski. ostatnia @ - 17.02.
      I oczywiście również bardzo nioeśmiało podchodzę do całego zagadnienia.
      Zastanawiam się np komu już powiedzieć. chyba padnie, że nikomu... lepiej
      poczekać na potwierdzenie u gina.
      pozdrawiam
      • nusik1 Re: Na powitanie! 20.03.05, 12:55
        Witam, też jeśli będzie wszystko ok zostane mamusią w listopadzie. Mam wg moich
        obliczeń termin na 24 ;o), do lekarza dopiero pójdę, nic wiecej na razie nie
        wiem. Jestem po dwóch poronieniach... Myślę że tym razem będzie ok :o)
        Pozdrawiam wszystkie mamusie listopadowe :o))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka