Dodaj do ulubionych

LISTOPAD 2004

13.03.05, 09:56
Zalozylam ten watek i mam nadzieje ze bedziecie sie wpisywac i opisywac wasze
dzieciaczki. Jest juz pazdziernik 2004 to dlaczego nie listopad 2004.
Moj synek wlasnie urodzil sie w listopadzie dokladnie 04.2004 w Szczecinie.
Wazyl 3950 i mial 57 cm. A teraz juz wazy ponad 8 kilo i ma ok 70 cm. Jest
super grzecznym chlopakiem, pieknie sie smieje i ostatnio probuje przekrecic
sie na brzuszek, czasem mu to nawet wychodzi tylko raczka mu zostaje i nie
umie jej wyciagnac. A poza tym je ladnie juz jabluszko, pije soczki
marchewkowe i jablkowe, je tez jablko z marchewka. I uwielbia lezec na macie
i sie bawic.
To by bylo na tyle. Napiszcie jak wasze dzieciatka.

Pozdrawiam
Marta mama Marcelka
GG 6653590
A oto moj Marcelek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=21097075
Obserwuj wątek
    • amaterasu79 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 10:46
      Jest już taki wątek na rówieśnikach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=573&w=17304439
      Oprócz tego jest forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24723
      A i tak wszystkie jesienne mamy przesiadują ostatnio na:
      www.dzieciaczki.xip.pl/forum/
      Zapraszam smile i pozdrawiam
      • agapolo1 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 11:01
        moja córcia ma już cztery miesiące i prawie jeden dzień!a urodziła się
        12.listopada.2004roku w Olsztynie! ważyła 3,5kg , 56cm.i oczywiście jest
        całkowicie zdrowa!tak się cieszę z mężem z naszej małej dzidzi!to jest
        największe szczęście które może spodkać mamusie!
        pozdrawiam cię!!!
        • buzinka1 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 15:06
          Witam!!
          Moja córcia też urodziła się 12 listopada 2004!! Agatka ważyła 3650 i miała 56
          cm. Teraz nie należy do największych dzieci ale to chyba po mamusi smile Waży 6 kg
          ale nie wiem ile ma wzrostu bo jej nie mierzyłam. Jest grzeczniutka, wesoła i w
          ogóle suuuuper!! Je z butelki i zaczęła też pić soczki i wcinać słoiczki,
          bardzo ładnie otwiera buźkę do jedzenia. Poza tym rozwija się podobnie jak inne
          opisane tu maluszki.
          Pozdrawiam!
          Ania
    • olejek1 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 12:52
      witam. moj Krzys ma 3,5 miesiaca. smieje sie głosno, gaworzy, trzyma
      grzechotki, lubi troszke polezec na brzuszku. jeszcze sie nie przekreca na
      boczek. ma chyba jakas alergie, bo mial zielone kupki i czerwone policzki
      jeszcze sa. karmie go piersia i nan 1. zastanawiam sie, kiedy mu zaczac dawac
      np jabluszko, soczki... pozdrawiam, Ola
    • doros1 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 13:32
      Oliwier 16tyg. ur 22.11.Białystok(3300g, 60cm).Teraz waży 6800 mierzy 70
      cm.100 %cyckojad.Uwielbia spać na spacerach,leżeć goły,ogladać "swiat" leżąc na
      brzuszku,tańczyć u mamy na rękach,lubi "gadać " z babcią,przyglądać się
      przelewajacej się wodzie w butelce,śmieje się głosno jak się go łaskocze smilei
      krzyczy na maskotki wiszące mu nad głową.Nienawidzi ubierania po kąpieli i
      wieczornego lulania do spania.
      Pozdrawiam smile
      • zuzanna29 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 14:48
        Nasza Oliwka przyszła na świat 23 listopada 2004 o godz. 16:45 - 3460 g 58 cm -
        teraz waży sporo ponad 6 kg i mierzy ok 70 cm. Jest bardzo pogodnym i grzecznym
        Skarbem. Uwielbia gaworzyć z najbliższymi i śmiać się w głos. Leżenie na
        brzuszku i opieranie się na przedramionach to dla niej pikuś :o) musimy bardzo
        uważać, bo z brzuszka przekręca się szybko na plecki. Ostatnio polubiła zabawę
        mamusi rączką (widać jej własne już się jej znudziły :o). Póki co zna smak
        tylko cycusia i czasami bebiko omneo 1. Z soczkami i jabłuszkiem chyba
        zaczekamy do 6 m-cy....
      • skaferlatine Re: LISTOPAD 2004 08.06.05, 13:29
        Hej!
        My też jesteśmy z Białegostoku smile
        Olunia urodziła się 19XI o 12:20, naturalnie, ale miesiąc za wcześnie...
        Na szczęście wszystko jest już dobrze i lada dzień uda się jej poraczować do
        przodu smile Pozdrawiam listopadowe dzieciaczki i ich mamy wink
    • mamaroksany Re: LISTOPAD 2004-nie załapał się-jest z grudnia 13.03.05, 15:02
      Hej Marta! Mój synek nie załapał się do waszej "paczki". Urodził się 3 grudnia
      o 4.45, ważył (!!!) 4,880 kg i miał 57 cm. Teraz ma ponad 3 m-ce, waży blisko 7
      kg i ma ponad 70 cm. Uśmiech ma od ucha do ucha, przekręca się na boczki
      (jeszcze nie na brzuszek), ślicznie chwyta zabawki i wkłąda je do buźki.
      Uwielbia jabłuszko (jemy od dwóch dni) i herbatkę na trawienie no i oczywiście
      jest wręcz zapatrzony w swoją starszą o dwa latka siostrzyczkę. Pozdrawiam
      mamuśki mające dzieciaczki z grudnia.
      • iwoku Re: LISTOPAD 2004-nie załapał się-jest z grudnia 30.04.05, 14:43
        A moje Maluszki miały być prezentem Mikołajowym... Ale nie chciały czekać i
        pojawiły sie tuż po długim listopadowym weekendzie (15.11). Zajrzyj na wątek
        Grudzień”2004- na pewno zostaniesz miło przyjęta
    • mania81 Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 15:10
      Cześć mamusie!!
      Moj synek Oliwier urodził się 16.XI.2004 ważył 6340 i miał 56cm. Teraz waży
      7,5kg i ma ok68cm. Narazie je tylko cycocha ale już zamierzam mu podawać
      soczki. Jest grzeczniutki tylko teraz ostatnio marudzi bo mu ząbki wychodzą.
      Jednego na dole już ma!!! Ale jestem zadowolona. Jak odkryłam tego zęba to się
      aż ze szczęścia popłakałam. Pozdrawiam i życzę wszystkim waszym maluszkom
      zdrówka. Buziaczki listopadóweczki
    • i.radzisz Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 15:43
      Mój synek urodził się przez cc o poranku 12 listopada. Jego waga urodzeniowa to
      3890 g a dlugość 59 cm. W szpitalu dużo utracił, bo najniższa odnotowana masa
      to było 3460 g, ale teraz waży już około 8 kg. Karmię go wyłącznie piersią i
      tak jeszcze będzie przez najbliższe 2 miesiące.
      Kubuś chwyta grzechotki, bawi się nimi, chociaż woli trzymać je w buzi . Dużo
      się ślini i bawi się śliną. Przekręca się już od prawie 2 tyg. z pleców na
      brzuch i z brzucha na plecy. Od miesiąca próbuje siadać, oczywiście z pozycji
      póleżącej. Uwielbia być noszonym na rękach, pozycja horyzontalna już dawno
      przestała być dla niego atrakcyjna.
      Nie potrafi jeszcze sztywno trzymać główki, ale na brzuszku ładnie ją trzyma i
      unosi klatkę piersiową, chociaż nie powiem, aby przepadał za tą pozycją. Dużo
      się uśmiecha, guga i piszczy, ale niewiele jeszcze śmieje się głośno. Jak go
      łaskoczę po brzuszku to nie bardzo wie jak zareagować. W ciągu dnia niestety
      śpi niewiele, a jego drzemki najczęściej nie przekraczają 40 min.
      Bardzo lubi kąpiele, rozchlapuje nóżkami wodę, odkrył też już stópki-kiedy leży
      na boku sięga do nich rączkami. Od niedawna strasznie się złości przy ubieraniu
      na spacer, no ale niedługo już wiosna.
      Mogłabym jeszcze wiele, wiele pisać na temat mojego synusia, ale tytułem
      przedstawienia chyba wystarczy wink
      Pozdrawiam
      • rogisia Re: LISTOPAD 2004 20.03.05, 20:39
        Witam Nasz synek urodził sie też 12 listopada i w Olsztynie(jak u koleżanki
        agapolowink)jest bardzo pogodnym bobaskiem bardzo lubi zabawy z
        rodzicami,uwielbia kapiele.Nie toleruje smokówwinkPozdrawiamy wszystkie mamusie
        i Maluszki. Magda&Wojtus.
    • lalibela Re: LISTOPAD 2004 13.03.05, 15:45
      Czesc Mamuski,
      Moj skarb jest z 7.11.2004, ma na imie Rita.
      Gdy miala 3 mies zaczela sie przewracac z brzuszka na plecki,
      a 2 tyg pozniej z pleckow na brzuszek.
      Bardzo by chciala sie przemieszczac ale na razie "tylko"
      kreci sie do okola wlasnej osi jak lezy na brzuszku. Teraz ma 4mies i 1tydz.
      Straszna z niej smieszka i "gadula".
      Pozdrowki
    • kkkasiaaa1 Re: LISTOPAD 2004 18.03.05, 16:38
      To i my sie dopiszemy. Kaja wlasnie dzis kończy 4 miesiące, urodzila sie
      18.11.2004. Zaczęla wlasnie pic soczek jablkowy ktory bardzo jej smakuje.
      Probuje sie przekrecac na brzuszek ale jeszcze jej nie wychodzi (z pomoca
      owszem).Pozdrawiam.
    • esseana Re: LISTOPAD 2004 21.03.05, 15:41
      Witam!

Miałam termin na 10 grudnia a mój synek się pośpieszył i urodził się 24.11.2004.
      Już niedługo 4 miesiące stukną.
      Waga 3400 długość 54.
      Miał pełno długich włosów ( teraz większość powycierana )smile
      Śmieje się na głos, dużo guu aa buuuu robi, też dużo płaczesmile!!! Naszczęście w
      nocy ładnie już śpi, okres kolek za nami!! huraaa, Je już owoce ze słoiczka i
      pije soczki, a na noc dostaje kaszkę ryżową, wielbia wszytko gryść ssać, trzyma
      sobie zabaweczki, na brzuszku trzyma głowe jeszcze nie za długo,uwielbia się
      kąpać.
      Jest na mleku sztucznym od urodzenia ( kąplokacje około porodowe 2 tyg był na
      OIOM-ie noworotkowym)

Pozdrawiamy
      esseana i Mikołajek
      • esseana Re: LISTOPAD 2004 21.03.05, 16:18
        pRZEPRASZAM ZA BYKI synek właśnie płakałsmile
    • duramgama Re: LISTOPAD 2004 20.04.05, 17:46
      Hej, dolączamy do listopadowych bobasów. Moja mała urodziła się w Warszawie 17
      listopada 2004. 3220g, 56cm. Teraz waży 6200g - podobno to troszkę za mało, ale
      jest drobna i proporcjonalna więc specjalnie się nie martwię. Okropna
      rozrabiaka. Śmieje się głośno do wszystkich i wszystkiego (nawet do mojej
      stopysmile Uwielbia tańce (głównie w ramionach taty)i wierszyki Brzechwy. Zasypia
      (niestety!!!) tylko przy cycusiu i pojada w nocy co godzinę (mam z tym problem,
      bo przez te pobudki chodzę nieprzytomna) Karmię wyłacznie piersią, ale będę
      wprowadzać niebawem jakies stałe pokarmy. A jak inne listopadowe dzieciaczki?
      Macie juz za sobą jakiś marchewkowy lub jabłkowy debiut?
    • nadka1 Re: LISTOPAD 2004 21.04.05, 09:13
      Witam!
      Natalka urodziła się 16 listopada miała 3870 i 56 cm.Czyli wydawałoby się że
      nawet sporo a teraz za to raczej niewiele-6150 i 63cm.Nie karmię już niestety
      piersią i bardzo tego żałuję.Karmię ją NAN HA 2(bo jest uczulona na mleko)ale
      daję jej już wszystkie zupki od 5 mies.-bardzo lubi,a soczki to najlepiej jakby
      płynęły z kranu!niesamowite ile ona mogłaby pić!Ostatnio kupiłam kaszkę ryżową
      z jabłkami ale z nią już gorzej idzie.
      od jakiegoś tygodnia sama przekręca się na brzuch i spowrotem a od kiedy
      odkryła to śietną"zabawe"to diabeł w nią wstąpił!Rozrabia,w łóżeczku robi
      demolkę,przedwczoraj nawet w tej zabawie usnęła na brzuchu co wcześniej było
      dla niej największą karą.I wszystko byłoby pięknie gdyby nie fakt,że Natalka
      ostatnio chce być tylko ze mną,nawet jak idzie do tatusia na rączki to patrzy
      za mną z podkówką na buzi.
    • nemein Re: LISTOPAD 2004 28.04.05, 19:15
      WItam wszystkie mamusie!

Mój Mateusz urodził się 27 listopada. Ważył 3100 g i miał 53 cm wzrostu. Teraz ma 5 miesięcy i 1 dzień. Od kilku tygodni usilnie próbuje przewrócić się na brzuszek, bo sztukę odwracania się na boczek opanował do perfekcji smile Krórejś nocy przytuliłam go do siebie i próbowałam nakarmić, ale on widocznie nie był wcale głodny. Niewiele myśląc odwrócił się na drugi boczek i przytulił do taty. Strasznie nas rozbawiła ta sytuacja smile)
      Bardzo smakuje mu jabłusko z marchewką i winogronami. A od kilku dni rano i wieczorem Maluszek dostaje kaszkę ryżową na mleczku mamusi.
      A teraz sobie smacznie śpi, czekam aż się obudzi, to go wykąpię. Dziś miał ciężki dzionek, bo miał problem z zaśnięciem. Podejrzewam, że zaczyna coś się dziać z ząbkami.
      Pozdrawim
      Sylwia
      • juskapl Re: LISTOPAD 2004 30.04.05, 06:17
        no to i ja sie przylacze moja Julka skonczyla juz 5 miesiecy urodzila sie
        24listopada w goracej Arizonie smile)Lubi strasznie gaworzyc smieje sie glosno jak
        ja laskoczemy po szyjce,wstydzi sie innych ludzi .Mialysmy problem z jedzeniem
        lyzeczka ale powoli sie przyzwyczajamysmile)Lubi strasznie klawiature od
        komputera ,boi sie odkurzacza i chodzacej plastikowej biedroneczki!?
      • jalawenda 27.11.2004r. 30.04.05, 13:59
        Moj synus tez urodzil sie 27.11.2004r. Wazyl 3630g i mierzyl 56cm. Jest malym
        niejadkiem. W tej chwili wazy 6330g i ma chyba z 70 cm. Od kilku dni probuje
        karmic lyzeczka. Koszmar. Nic nie polyka. Wszystko wypluwa, nawet wode. Jest
        bardzo energicznym dzieckiem i niesamowicie pogodnym. Kopie nozkami tak mocno,
        ze az czasami boje sie, ze zrobi sobie krzywde. Smieje sie w nieboglosy.
        Praktycznie do kazdego. Bardzo latwo go rozsmieszyc.Wszystko bierze do buzi.
        Wszystkim sie interesuje/zeby w koncu zainteresowal sie jedzeniem, ach.../.
        Czasami przewroci sie na brzuszek, czasami na plecki. Nie lubi nudy. trzeba non
        stop nim zajmowac sie. Jest zdrowy i oby tak dalej bylo. serdecznie pozdrawiam
        Ciebie i synka.
        jalawenda
    • kubowa Re: LISTOPAD 2004 07.05.05, 19:24
      Witajcie. Gdybyście miały ochotę przenieść się w całości na forum ukryte to
      zapraszam.
      wejscie na forum
      • mamaciamka Re: LISTOPAD 2004 12.05.05, 17:01
        Witam,
        Moja córcia urodziła się 13.11. Miała 52 cm i 3,25kg. Teraz ma 68cm i ok. 7 kg.
        Siedzi właśnie przy mnie w bujaczku i nadaje swoje ulubione "bła,bła,bła".
        Oprócz gaworzenia świetnie bawi się na macie, potrafi sama naciągnać swoją
        ulubioną pozytywkę, je z łyżeczki (choć woli z butli). Karmię piersią ale
        Malwinka od 4 miesiąca zna się z jabłuszkiem, marchewką, dynią i co tam jeszcze
        jest w soczkach dla takich maluchów. Jeszcze nie przesypia całej nocy
        (lubi "przytulać się" do cycusia około 3:00). Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka