Dodaj do ulubionych

Problemy ze snem

30.03.05, 14:33
Macie tez? Bo ja owszem, czasem pol nocy sie przewracam.
Moge spac tylko na boku. Jak sie obudze w nocy na siku,
to pozniej jest problem z ponownym zasnieciem, najgorzej jest
nad ranemsad
Moze znacie jakies naturalne metody? Jakas melisa czy cos?
Obserwuj wątek
    • magdalenka77 Re: Problemy ze snem 30.03.05, 14:37
      Pewnie że tak!
      Ostatnio jest coraz gorzej. Do wyboru jest tylko spanie na prawym lub lewym
      boku. Po godzinie leżenia na jednej stronie mam całe biodro odgniecione, a
      przekręcenie się na drugą stronę też nie jest takie łatwe, bo jakoś brzuszek
      trzeba tez przenieść górą. Przy tej operacji często mały się w środku "budzi" i
      zaczyna harce - i wtedy to juz naprawde trudno zasnąć!
      Marzę o spaniu na brzuchu!!! (Jeszcze niecałe 3 miesiące)
    • koleandra Re: Problemy ze snem 30.03.05, 14:44
      Bezsenności jako takiej nie mam ale to co dzieje się z moim ciałem.... Budzę
      się cała odrętwiała i obolała (kręgosłup, biodra), z ledwością przekręcam się
      na drugi bok i próbuję zasnąć... a tu coś mi kurcze nie tak.... aha, lecę do
      ubikacji. Wracam, kładę się a tu mały zaczyna swoją czkawkę... jakoś to
      przetrzymuję... za chwilę na tym boku mi źle bo mi nogi cały czas podkłada, a
      mi się wydaje, że go może przygniotłam albo coś. Przekręcam się na plecy i....
      się duszę! Potem znów na bok i łapie mnie skurcz w brzuch... zaraz
      zasypiam...to mnie za chwilę w nogę skórcz ściśnie... zdążę zasnąć to znów chce
      mi się siku... i tak wkoło macieju...
      • domii Re: Problemy ze snem 30.03.05, 15:52
        no tak, takie problemy ze spaniem to jeszcze 3 miechy...
        Ja mam co nocy inaczej: nie moge wogole spac, lub dretwieje mi reka, lub noga,
        lub biodro - do wyboru i wlasnie nie skurcze, tylko dretwienie, lub ciagnie
        mnie brzuch, albo obudze sie bo dostane kopniaka w pecherz moczowy i musze
        gonic do lazienki, no a jak mala sie obudzi, to ech...
        No a kazda zmiana boku, to oczywiscie pobudka.
        Ja juz wyprobowalam milion ulozen poduszek: dobra jest malutka miekka pod
        brzuszkiem, drugiego jaska mam albo miedzy kolanami (czasami tak mi wygodniej)
        albo klade na nim obie nogi (na wysokości łydek) - to wtedy gdy mi dretwieje
        noga w okolicach kolana - nogi sa wtedy wyzej od reszty, wiec chyba krew
        powinna lepiej krazyc, hę?
        Byle do lata smile
        D.
        • mama-in-spe Re: Problemy ze snem 30.03.05, 18:06
          Mam to samo, niestety. Po porodzie to chyba z rok nie bede spała na lewym boku,
          bo już po prostu mam tego serdecznie dosyć!!!!!!wink Jak wstane na siku to potem
          nie moge zasnąc, a jak już przysypiam, to mała oczywiscie ma ochote sobie
          poboksowaćbig_grin
          • vikas Re: Problemy ze snem 01.04.05, 15:10
            Dołączam do grona.Dretwieja dłonie,a o uśnięciu moge marzyc
            do wczesnych godzin porannych 3.30 to pora kiedy zasypiam.
            Brzuch jest ogromny(dwójka w środku)wiec przekręcanie to
            koszmar,do tego swedzenie,siusianie 2-3 razy to standard,
            skurcze łydek,ale co tam aby do czerwca i maluchy niech zdrowe bedą!
            Dziewczyny damy radę bo innego wyjścia nie ma!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka