Dodaj do ulubionych

A ja maa plamienia

31.03.05, 12:28
Witam wszystkie mamy.
Jestem w 8 tc. W 5tc, w 7 no i dzis znowu mam plamienia brazowe.
W tamtym tyg. bylam u gina. Wszystko jest dobrze.
Serduszko dzidzi bije 140/min. Wiec skad te plamienia?
Dostalam Luteine pod jezyk, ale zaczelam strasznie wymiotowac
i lekarz kazal mi brac dopochwowo.
Boze, powiedzcie, ze takie plamienia sie zdarzaja i mijaja.
Co ja mam robic?
Obserwuj wątek
    • nusik1 Re: A ja maa plamienia 31.03.05, 13:17
      Monika zdarzają się i najczęściej mijają :o)Być może to niedobór progesteronu i
      dlatego lekarz zalecił luteinę. Dopochwowa lepsza, lepiej się wchłania. Leż i
      odpoczywaj, będzie dobrze :o) Pozdrawiam Nusia
      • 1monika Re: A ja maa plamienia 31.03.05, 13:21
        Dziekuje nusik ze napisalas. Trudno jest mi odpoczywac, bo mam w domu 3 letnia
        coreczke. Teraz jak juz widzialam serduszko to nie wyobrazam sobie, ze moglabym
        to dziecko stracic. Jakos to bedzie...
        • nusik1 Re: A ja maa plamienia 31.03.05, 13:33
          To postaraj się córci nie nosić przynajmniej... Pozdrawiam
    • bazylea1 Re: A ja maa plamienia 31.03.05, 15:13
      w poprzedniej ciąży plamiłam od 6 do 11 tygodnia. ciąża szczęśliwie
      donoszona smile teraz miałam plamienie w 5 tc, trwało 3 dni i przeszło a nie
      prowadzę oszczędnego trybu życia. czytałam gdzieś że jak widać bijące serduszko
      na usg to jest >90% szans na donoszenie. na pewno będzie dobrze!
      • 1monika Re: A ja maa plamienia 31.03.05, 15:27
        Dziekuje bazylea. Ja tez w poprzedniej ciazy plamilam i nawet nie polecialam
        z tym do lekarza. Potem mialam krwawienie-tez nie poszlam z tym do lekarza.
        Poplakalam sobie i pomyslalam, ze natura wie co robi. Urodzilam zdrowa
        coreczke. A teraz naczytalam sie na roznych forach roznych rzeczy i poprostu
        sie boje o to dziecko. W kazdym razie bardzo dziekuje za slowa otuchy..
        Pozdrawiam.
        • izutek Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 08:34
          dziwczynki - pomocy... dzisiaj nad ranem zaczelam plamic. ale nie na brazowo -
          to sa normalnie plamienia krwia sad((( tkie delikatne - wyglada jak by sie @
          zaczynala... Boze tak sie boje - ide na 10:00 do lekarza... nie iem co mam ze
          soba zrobic sad(
          • 1monika Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 08:48
            Ja tak mialam w pierwszej ciazy. Krew lala mi sie po nogach.
            Wszystko skonczylo sie dobrze, nawet lekow zadnych nie bralam. Czasami to
            krwiak sie odkleja, daj znac koniecznie co lekarz powiedzial. Trzymam kciuki.
            • natka40 Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 09:14
              Ja bym nie czekala do 10 tylko juz pognala do szpitala.Osobiscie mam bardzo
              niemile doswiadczenia, ale pamietac trzeba NIE MA ZADNEJ REGULY!!! Trzeba myslec
              optymistycznie!!
    • izutek Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 12:07
      niestety - nie wyglada to dobrze sad(( zaczelam na dobre taka akcje jak @ sad
      brzuch mnie b boli - tak jak w czasie @...
      lekarz zrobil mi usg - nie widzi pcherzyka, no moze jest taki malutenki, ale ne
      jest pewny czy to to.. jest to pradwopodobne, bo to ok 2,5 tygodnia zycia
      zrodka, ale szanse sa male sad
      wyslal mnie na beta-hcg, zeby ustalic poziom. zrobilam badanie- wynik bedzie ok
      16:00, wiec odbiore go kolo 17 jak przyjedzie moj maz, bo sama juz sie tam ie
      doczolgam.. jutro na 8:00 znowu ide do tego lekarza z wynikiem. jezeli bedzie
      wysoki poziom, to bedzi podejrzenie ciazy pozamacicznej i wtedy do szpitala, a
      jezeli niski, to czekamy na rozwuj wydarzen, ale prawdopodobnie moja kropeczka
      bedzie chciala ucikać.. nie wiem czy czegos nie pokrecilam, bo juz mi sie to
      wszystko miesza... caly czas rycze - u lekarza tez plakalam... nie mam juz
      sily sad(( Boże...
      • faaza Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 12:25
        Izutek kochana, nie zamartwiaj sie za wczesnie, odpoczywaj i sprobuj sie
        odstresowac, choc to nei latwe - mnie tez to spotkalo przed swietami, i u mnie
        tez sytuacja jest niewyjasniona - jutro ide do lekarza i w koncu sie czegos
        dowiem - mam wielka nadzieje i wieze, ze bedzie ok kiss* nie martw sie, wiem jak
        to jest z tym czekaniem - nie ma nic najgorszego - ale wiez !! ja trzymam za
        Ciebie i Twojego dzieciaczka kciuki kiss
      • kathrin78 Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 13:40
        Izutek, myślami jestem z Wami i wierzę, że wszystko dobrze się potoczy.
    • faaza Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 12:51
      1monika, Ty tez sie nie zamartwiaj, plamienia mogą być z różnych powodów,
      napisz co Ciebie !!
      • nusik1 Re: A ja maa plamienia 04.04.05, 13:04
        Dziewczyny trzymam mocno za Was kciuki. Pozdrawiam Nusia
      • 1monika Re: Do faaza 04.04.05, 15:12
        Niby wiem, ze plamienia sie zdarzaja, ale jakos panikuje.
        To bylo jednodniowe plamienie, juz minelo. Profilaktycznie biore Luteine
        i staram sie nie denerwowac. Bylam u lekarza 2 tyg. temu i wszystko bylo
        dobrze. Zarodek jest, serduszko tez-to najwazniejsze. W poprzedniej ciazy
        tez plamilam i krwawilam. Wierze, ze bedzie dobrze.
        Tobie tez zycze wszystkiego najlepszego i pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka