Dodaj do ulubionych

Ćwiczycie??

06.04.05, 17:44
Przygotowujecie swój organizm do porodu od strony kondycji fizycznej? Ja
wcześniej dużo się ruszałam, szybki marsz do pracy i domowe zwyczajne
obowiązki. Teraz wraz ze wzrostem brzuszka czuję się coraz bardziej
słoniowato... Chodzę powoli i boję się czy będę odpowiednio przygotowana i
silna do porodu.
Ćwiczyć bardzo nie lubię, ale skłonna jestem zacząć choć to trudne...
W maju szkoła rodzenia, pewnie coś powiedzą, ale ciekawa jestem czy Wy coś
robicie już teraz??
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: Ćwiczycie?? 06.04.05, 18:14
      Nie,ale mam w domu piłke to sobie na niej zaczynam posiadywac i ćwiczyć będe
      wink)))))))))
      • strzala04 Re: Ćwiczycie?? 06.04.05, 18:45
        Pożyteczny sprzęt taka piłkasmile Nie dość, że sobie człowiek poskacze to poczuje
        się radośnie jak dzidziuś właśniesmile
        • lolo09 Re: Ćwiczycie?? 06.04.05, 19:08
          mi ciagly ruch zapewnia damian, a jak jest w zlobku to pocwiczuje sobie
          cwiczenia oddechowe
          polecam smile))))
          • jola-kropek Re: Ćwiczycie?? 07.04.05, 09:01
            w sumie zawsze bylam bardzo ruchliwa, teraz tez, tyle, ze coraz bardziej mnieto
            meczy... tzn meczy mnie to, ze sie czuje taaaaaaka ciezka i to, ze skurcze i nie
            moge podbiec tak szybko jak bym chciala... ech, juz niedlugo... smile
        • hayet Re: Ćwiczycie?? 11.04.05, 14:36
          mam pytanie dot. tej pileki. Nie wiedzialam jej w zadnym sklepie, gdxie i za
          ile mozna kupic?
          • jancze Re: Ćwiczycie?? 14.04.05, 11:35
            Widziałam dziś przez okno sklepowe dużą piłkę w sklepie ze sprzętem
            rehabilitacyjnym przy AL. Jana Pawła na skrzyżowaniu z Nowolipki (w Warszawie).
            Wejście od ALeji. Na górze jest salon z sukniami ślubnymi , więc łatwo trafić.
            Piłka kosztuje 62 zł. Może są tańsze, al enie wchodizłam do środka, bo bło
            jeszcze zamknięte.
    • magdalenka77 Re: Ćwiczycie?? 08.04.05, 22:00
      Ćwiczę 2 razy w tygodniu (od 5. miesiąca) i jeszcze dodatkowo mam ćwiczenia w
      szkole rodzenia od kilku tygodni. Bez tego chybabym już nie dała rady sama
      podnieść się z kanapy smile))
      Zobaczymy ile jeszcze wytrzymam, bo coraz ciężej robić te wszystkie wygibasy...

Pozdrawiam
      Magda
      • strzala04 Re: Ćwiczycie?? 09.04.05, 12:38
        Magdalenka podziwiam Cię. Robisz jakieś konkretne ćwiczenia? Co polecasz?
        • magdalenka77 Re: Ćwiczycie?? 10.04.05, 12:30
          Wiesz, nawet się zdziwiłam, jak poszłam na te ćwiczenia po raz pierwszy, że
          właściwie ciężarówkom wolno prawie wszystko. Nie można przede wszystkim
          wykonywać ćwiczeń w leżeniu na brzuchu i tych na górne mięśnie brzucha. Ale już
          na dolne mięśnie mięsnie brzucha (np. unoszenie lekko ugiętych nóg do góry w
          leżeniu na plecach) jest dozwolone. Polecane są ćwiczenia rozciągające
          (zwłaszcza wewnętrzne strony ud - do porodu jak znalazł), ćwiczenia mięśni
          Kegla, rozciąganie i wzmacnianie kręgosłupa. Można tez podnosić ciężarki itp.
          Oczywiście wszystko dużo razy wolniej i np.tylko po 2 serie. Generalnie nie
          powinno się przekraczać tętna 120 uderzeń/minutę oraz indywidualnego poczucia
          komfortu.
          Aha - dużo jest ćwiczeń na takiej dużej piłce (głównie krążenia i rozluźnianie
          miednicy oraz różnego rodzaju utrzymywanie równowagi).
          Ja przed ciążą chodziłam dość intensywnie na aerobik i teraz gdyby nie te
          ćwiczenia, to czuję, że przy swoich gabarytach (ok 75 kg/ 162 cm przed ciążą)
          już dawno by mi się kręgosłup rozjechał. Ciekawe jak długo jeszcze wytrzymam?

Polecam stronkę www.aktywne9miesiecy.pl

Ale oczywiście lekarz ma decydujące zdanie w temacie ćwiczeń - w razie jakichś
          problemów lepiej leżeć plackiem, a formę odrabiać dopiero po porodzie.

Pozdrawiam
          Magda
          • jancze Re: Ćwiczycie?? 11.04.05, 12:55
            Czy adres stronki "aktywne 9 miesięcy" jest dobry?
            • magdalenka77 Re: Ćwiczycie?? 11.04.05, 15:58
              Mi www.aktywne9miesiecy.pl otwiera się bez problemu.
              Tylko nie umiem wstawić linka, więc trzeba adres skopiować i wkleić w okno
              przeglądarki ręcznie.
    • mamagocha Re: Ćwiczycie?? 10.04.05, 19:24
      My w czwartek idziemy na pierwsze zajęcia do szkoły rodzenia i dopiero wtedy
      zacznę intensywnie ćwiczyć. Dowiemy się dokładnie jakie ćwiczenia są wskazane.
      A do tej pory? tyle co w pracy i weekendowe spacery po parkusad
      Czuję sie nie jak DUZA SŁONICA smile)

Pozdrawiam
    • hayet Re: Ćwiczycie?? 11.04.05, 14:38

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka