Dodaj do ulubionych

no-spa !!!!

13.04.05, 11:49
czy w 6 tygodniu ciąży brałyście no-spę?? czy lekarz pozwala brać nospę w
pierwszym trymestrze z powodu wzdęć ?? Ja wzięłam ostatnio bez konsultacji z
lekarzem a chyba nie można powiedzcie czy wasz lekarz pozwalał brać no-spę ??
jasama3
Obserwuj wątek
    • kklementynka Re: no-spa !!!! 13.04.05, 12:06
      podobno można wziąć do 9 nosp dziennie ????
      ja jednak staram sie ograniczać i tylko jak mnie bardzo ciągnie brzuch, góra
      dwie sztuki dziennie, chociaż mój lekarz mówi że jest bezpieczna. na ulotce
      piszą że w okresie ciąży w ogóle nie mozna smile
    • patrysia55 Re: no-spa !!!! 13.04.05, 12:09
      ja w pierwszej (donoszonej )ciąży brałam no-spę od samego początku 3 razy
      dziennie. Teraz w drugiej ciąży też biorę -tak samo żeby unkinąć skurczy, także
      widzisz- nie jest to na pewno lek zakazany, ale trzeba mieć podstawy, żeby go
      przyjmować, pozdrawiam i zdrówka zyczęsmile
    • rzasia Re: no-spa !!!! 13.04.05, 12:38
      Brałam nospę przez tydzień, potem wpadłam na lepszy pomysł (dziewczynki mi
      pradziły) - spróbuj wziąć "espumisan", małe kuliste drażetki spcjalne na
      wzdęcia dla ciężarnych i niemowląt. Można brać 3x2 bez obawy. Jeden listek
      kosztuje 4 zł i jest na nim 25 tabl. U mnie poskutkowało, bo momentami mialam
      brzuch jak w 5 miesiącu.
      • jasama3 Re: no-spa !!!! 13.04.05, 12:53
        no mój brzuch też wygląda czasem jak 5 miesiąc tongue_out czyli można brać i to juz od
        pierwszego trymestru jestem już spokojniejsza ja mam wizytę dopiero 28 kwietnia
        może wkońcu dostanę skierowanie na usg bo u mojego lekarza w gabiniecie nie ma
        usgsad a ja jestem juz taka niecierpliwa... czas jak na złość sie dłóży...
        Pozdrawiam
        Jasama3
    • michalina761 Re: no-spa !!!! 13.04.05, 13:17
      Cześć jasama. Piszę, żeby Cie uspokoić. No-spa nie szkodzi fasolce. Można ją
      stosować, a czasem nawet trzeba. Bezpieczna dawka to 3 razy dziennie po 40mg.
      Wszystkiego dobrego.
      • madziagirl Re: no-spa !!!! 13.04.05, 13:52
        hmm troszkę mnie zmartwiłaś ja na początku ciąży brałam NOSPĘ FORTĘ 3 razy
        dziennie ale dawkę 80 mg - ale tak mi przepisał lekarz
    • madziagirl Re: no-spa !!!! 13.04.05, 13:50
      biorę nospę od kiedy się dowiedzialam że jestem w ciąży czyli od 5 tygodnia na
      początku brałam ją trzy razy dziennie a teraz tylko doraźnie jak mam skurcze -
      bo właśnie pani doktor kazała ją brać ze względu na skurcze macicy - na
      początku brałam NOSPE FORTE ( ona jest na receptę) a teraz przeszłam na zwykłą
      nospę ( połowa dawki tej większej) - pytałam innego lekarza powiedział że
      czasami kobiety nawet całą ciążę nospę biorą
      • emania29 Re: no-spa !!!! 13.04.05, 17:48
        Mnie lekarz też przepisał no-spe 3xdziennie ze względu na mikro skurcze które
        czasem możemy nawet nie odczuwać a są one niebezpieczne dla naszych maleństw
        także chyba lepiej brać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka