Dodaj do ulubionych

jestem zalamana

15.04.05, 11:13
pomimo smarowania sie rozstepy mi sie coraz nowsze pojawiaja sad nie moge nic
na nie poradzic, poza tym od jakichs 3 tygodni na twarzy mam normalnie
kosmos, takiego tradziku to w okresie dojrzewania nie mialam... nic nie
pomaga z takich kosmetycznych sposobow - jest tylko coraz gorzej...
do tego jestem grubasem bo wygladam jak trzydrzwiowa szafa sad wczoraj az sie
poplakalam z tego powodu... boje sie ze po ciazy nie wroce do stanu sprzed...
do tego wczoraj musialam kupic stanik, bo wszystkie moje sprzed ciazy
stracily juz mozliwosc rozciagniecia sie bardziej... rozmiar 90 C sad
przed ciaza 75 B/C mialam, normalnie dramat, wygladam jak potwor i mam juz na
prawde dosyc... jeszcze tylko 2 miesiace...
a na dodatek wczoraj mama kupila mi ciazowe krotkie spodenki i probowala tate
oszukac ze to dla niego i moj ojciec stwierdzil ze tym by sie owinal 4x, a on
wazy 104 kilo sad
ehhh sorry ale musialam sie gdzies wygadac, a wy macie pewnie teraz podobne
problemy co ja wiec napisalam sad
Obserwuj wątek
    • rosanna Re: jestem zalamana 15.04.05, 11:33
      Elza spokojnie, niedlugo bedziesz znow laska.
      Niektore dziewczyny tak maja, moja kolezanka z pracy,
      przytyla w ciazy 30 kg, przy wzroscie 164, w zyciu bys nie uwierzyla,
      bo teraz wyglada swietnie.
      Moja waga na razie stoi w miejscu, niewiele przytylam.
      Rozstepow tez nie mam, ale troche mi sie "odswiezyly" z poprzedniej
      ciazy na biodrach, a juz myslalam, ze ich nie mam.
      Ja stosuje penaten, ale to chyba indywidualna sprawa.
      • elza78 Re: jestem zalamana 15.04.05, 11:35
        ja sie pocieszam moja mama, ona te zmiala rozstepy, ale nic nie widac, to chyba
        dziedziczne bo mam w tych samych miejscach gdzie mama...
    • rene41 Re: jestem zalamana 15.04.05, 11:36
      Niejestes sama tez mam problem z ubiorem wszystkie spodnie sa za male w brzuszku bylam zmuszona kupic spodnie noszone pod brzuchem (czego nie lubie)
      Na tradzik moge zaproponowac ACNOSAN jest to plyn do stosowania na skore skutecznie wspomaga leczenie tradziku ,zapalenie mieszkow wlosowych ,łojo tokowego zapalenia skory.Do kupienia w Aptece koszt ok 10zl Mi pomaga.

Renata Mateuszek (05.11.2001r) Bobasek (21.06.2005r)
    • strzala04 nie łam się:)) 15.04.05, 15:54
      Elza?!
      Czy Twój mąż się z Tobą kocha?
      Czy Cię przytula?
      Czy czujesz się akceptowana?
      Czy stara się Ci pomagać?
      Czy czujesz jego opiekę i ochronę?
      itd. itp.?
      Pewnie tak! Więc swój wygląd potraktuj jako stan zupełnie przejściowy, a tym
      mniej straszny, że pewnie tylko ty robisz histerięsmile)
      Głowa do górysmile) Pewne sukcesy są okupione poświęceniem. Skoro nie masz na to
      wpływu to nie katuj się i nie wyrzucaj sobie, bo to do niczego dobrego nie
      prowadzismile??
      W celu polepszenia sobie sampoczucia proponuję częściej pytać męża Czy cię
      kocha, a za każdym razem jak odpowie, że tak to to powinnien być wystarczający
      polepszacz humorusmile)
      3maj się dzielnie.
    • agablues Re: jestem zalamana 15.04.05, 16:21
      Elzo, czasami są takie i dni i juz. Trzeba się roczulić nad sobą, popłakać,
      pozalić się , to szybciej ten nastrój minie. Ja też czasami mam ochotę usiąść i
      płakać, bo z jednej strony czuję się chwilami bardzo zmęczona, z drugiej -boję
      się, ze jak zacznę marudzić, to stanie się coś złego, "za karę".

jesli chodzi o rozstępy, może oprócz smarowania rób sobie masaże. Szorstką
      rękawicą np. Chodzi o to, by skóra się zaczerwieniła, wtedy jest lepsze
      ukrwienie. Trądzik - minie - zobaczysz.

Ja jak patrzę na moje nogi to mi się robi żal - są cale w pajączkach. Pocieszam
      sie, ze już nie muszę łapać faceta.

Elzo, jestesmy po prostu zmęczone i tyle. A żarty - hm, zwłaszcza mężczyźni
      tego nie rozumieją i myślą, ze to takie smieszne. Chyba żadna kobieta, która
      była w ciązy nie żartuje tak z drugiej.

Po ciąży wszystkie ładnie zrzucimy nadmiar kilogramów. Załozymy forum -
      Odchudzanie po ciąży smile) i bedziemy się wzajemnie motywować. Pora roku nam
      sprzyja, bo bedzie ciepło, więc i łatwiej szczupleć i szybciej, bo się chodzi
      odkrytym i patrzy sie na te krągłości. W zimie ukryłoby się pod grubymi
      ubraniami. Ja po Igusi długo dochodziłam do rozmiaru 38 i ledwo się w niego
      wcisnęłam, zaszłam w obecną ciążę smile)Bedziemy się razem odchudzać, oczywiście
      zdrowo i rozsądnie.

Mam nadzieję, ze humor się poprawia, pozdrawiam serdecznie, aga
      • elza78 Re: jestem zalamana 15.04.05, 16:31
        tez mam nadzieje ze to przejsciowe wszystko jest i niebawem minie smile tak jak
        piszecie bywaja zle i dobre dni, w sumie malo nas jeszcze czeka, a rozwiazanie
        juz niebawem, w koncu to nie nasze dodatkowe kilogramy sa najwazniejsze tylko
        dzidziulki smile
        moj maz jest wspanialy i staje na prawde na wysokosci zadania, tylko ja czasem
        odkrywam, ze jakos mi tak smutno i ze mam dosc i juz bym chciala zeby byl
        lipiec i dzidzia w wozeczku smile
        byle do przodu, juz niedlugo smile
        dzieki dziewczyny za wsparcie smile
        • agablues Re: jestem zalamana 16.04.05, 00:28
          elza78 napisała:

juz bym chciala zeby byl
          > lipiec i dzidzia w wozeczku smile

Jak ostatnio było tak pieknie w Warszawie, miałam fantazje na temat wózka,
          spacerów i maluszka w wózku smile
          Teraz jak zasypiam, myślę tylko o dziecku. A jak patrze na suwaczek,
          przypominam sobie jak zaczynałam od 7 , chyba, tygodnia... smile
          aga
          • elza78 Re: jestem zalamana 16.04.05, 00:36
            ja tez tak patrze ze to juz niedlugo smile i jak coraz ladniej na dworze to nie
            moge uwierzyc ze tak to szybko mija smile
            juz mi sie humor polepszyl bo maz wrocil z pracy i mnie zabral do kina smile
            fajnie bylo, w koncu piatek no nie wink
            i tak mi lepiej jakos hihi smile
    • magdalenka77 Re: jestem zalamana 15.04.05, 22:35
      Elza, jestem z tobą!
      Też mi się na twarzy zrobiło coś takiego dziwnego, że sama siebie nie poznaję:
      mam czerwone plamy i skóra mi się łuszczy.
      Z biustem też szkoda gadać: mam teraz 80F i czuję, że to jeszcze nie koniec.
      Nie wiem, gdzie ja dostanę odpowiedni stanik do karmienia - numeracja się
      skończy sad((
      Trzymaj się!
      Magda
      • elza78 Re: jestem zalamana 16.04.05, 00:34
        ze stanikami nie jest taki dramat, bo te rozmiary co sa do karmienia to one sie
        jeszcze duzo rozciagaja dlatego ja juz zakupilam jeden model a w poniedzialek
        ide po drugi i bede takie teraz nosic bo juz wszystkie fizbiny (nie wiem jak
        sie pisze wiec jak byka postawilam to wybaczcie) i inne takie tam mnie
        uwieraja...
      • romilka Głowa do gory...:-) 16.04.05, 09:43
        Poradzimy sobei ze wszystkim!!
        a prppos staniow to pisalam na innym poscie ze sa na alegro super,tanie staniki
        do karmienia. Podalam strone w poscie "zakupy przez internet"Sama juz kupilam
        dwa i jestem bardzo zadowolona,a juz kilka moich kolezanek tez je
        zakupila.Firma Mizet!!Duze rozmiary tez sa!!
        pozdrawiam!!

Romi-Dzidzia
        • magdalenka77 Re: Głowa do gory...:-) 16.04.05, 09:57
          Wiem, że polecałaś, ale wg. tej oferty "Jedyne ograniczenie to miseczka - nie
          ma biustonoszy dla mam karmiących z miseczkami większymi niż E (czyli DD)."
          Więc z moim 80F to niestety nic tu nie zrobię sad((
          Ale dzięki!
          • romilka Re: Głowa do gory...:-) 16.04.05, 10:04
            Napisz do tego sprzedawcy bo z tego co wiem to moja kolezanka zamawiala F,ale
            nie jestem pewna.Musisz poszukac na alegro bo na pewno widziałam takie duze
            rozmiary miseczek.Powodzenia!!
          • elza78 Re: Głowa do gory...:-) 16.04.05, 12:17
            wiecie co, dlatego ja sobie chwale szkole rodzenia, tam sie dowiedzialam adres
            hurtowni bielizny miedzy innymi dla mam i ide w poniedzialek oblookac smile
            moze warto zakupic jeden model i sie wstrzymac z reszta zeby dobrze wybrac,
            moze na szkole polozna cos doradzi, poza tym z tymi rozmiarami to tak, ze
            jeszcze jesli masz F np 80 to bedzie na ciebie chyba pasowal tez stanik o
            wiekszym obwodzie pod biustem (a to mozna regulowac haftki przeciez zazwyczaj
            sa w trzech rzedach) tylko trzeba sie dowiedziec od sprzedawcy, kiedys F byly,
            ale mi sie wydaje ze niektorzy producenci skrocili rozmiarowke i ratuja sie
            wlasnie haftkami... w kazdym razie one sa bardzo mocno rozciagliwe...
            • noshadow Re: Głowa do gory...:-) 22.04.05, 16:48
              ja tez mam dola, choc u mnie wyglada to zupelnie inaczej.
              Jestem w 31 tygodniu a przytylam w sumie tylko 3,5 kg do tej pory. 7 kg
              wyrzygalam w I-ym trymestrze. Tak wiec teraz wygladam jak chuda szczapa z
              gigantycznym brzuchem na cienkich i krzywych nogach (ktore przed ciaza byly
              piekne i umiesnione i byly moja duma hehe). Moj mąż sie smieje, ze mam nogi
              jak "wykruszone giewonty" (takie fajki tanie z czasow komuny)...
              Cere mam sucha i wygladam jak staruszka. Chocbym smarowala sie łojem to i tak
              nic nie przyjmuje. Zmarszczek i łuszczenia mam dosc. To samo z wlosami - krusza
              sie jak dzikie - skrocily mi sie same chyba o 10 cm.
              I kto ma lepiej?! Mysle, ze to hormony nas tak rozwalaja psychicznie i
              jakkolwiek bysmy nie wygladaly bedziemy sie czuc brzydkie jak potwory i
              niedopieszczone jak sieroty.
              A co do stanika - ja kupilam sobie super staniki do karmienia na bazarze u
              chinczykow. Stosunkowo dobra tkanina, nie drapią i nie uciskaja, rozmiary nawet
              na hipopotama. A koszt - tylko 10 zl. Mam zamiar czesciej je wymieniac - nie
              bedzie zal wyrzucic!
              • ewucha28 Re: Głowa do gory...:-) 22.04.05, 21:15
                Elza trzymaj sie ,dziewczyny Wy tez,sama sobie powtarzam kazdego dnia ze bedzie
                dobrze bo inaczej juz dawno bym ześwirowala,ta ciąza przebiega u mnie inaczej
                niz pierwsza i fizycznie i psychicznie,czasami są dolki,ale widac swiatelko w
                tunelu jeszcze miesiąc z okladzikiem malutkim i juzwink)
                • elza78 Re: Głowa do gory...:-) 22.04.05, 23:07
                  mnie sie wydaje ze to takie zmeczenie wiosenne te depresje nasze tutaj... juz
                  wszyscy maja dosyc chyba, ja juz bym chciala zeby bylo po smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka