Dodaj do ulubionych

Studiujące mamusie

11.05.05, 13:45
Jestem ciekawa, czy tylko ja zastanawiam się na urlopem dziekańskim.
Właśnie robię drugi fakultet, został mi jeszcze rok do końca.
Może są wśród Was studiujące albo takie mamusie, które rodziły w trakcie studiów?
Czy jest bardzo ciężko? Czy warto brać urlop? Bo ja się waham, chociaż nie
chciałabym robić przerwy.
Obserwuj wątek
    • jasama3 Re: Studiujące mamusie 11.05.05, 19:09
      ja studiuje zaocznie i nie zamierzam przerywać ale nie wiem czy wyrobie
      finansowo chęc stydiowania dalej to niestety nie wszystko
      Pozdrawiam
      Jasama3
    • goshas3 Re: Studiujące mamusie 11.05.05, 20:02
      Hej estelle,
      A w jakim trybie studiujesz? Ja jestem na 5tym roku,planuje sie bronić we
      wrześniu,a w październiku zacząć zaocznie nowe studia, by nie wypaść z rytmusmile
      Nie brałabym urlopu.
      Przecież na piątym roku jest już mało zajęć,tylko pisanie pracy. Jeśli mogę coś
      doradzić,spróbuj znaleźć temat już teraz w miare zebrać materiały jeszcze zanim
      urodzi sie dzidziuś. I tak przez jakiś czas będziesz siedzieć w domu, w wolnych
      chwilach(jak dzidzia będzie spać),możesz pisać. Tak moja mama przygotowywała
      sie do egz.,tak robią koleżanki. Podobno dziecko niesamowicie mobilizuje,
      stajesz sie mistrzynią w organizowaniu czasu, ja w to wierze i życzę powodzenia.
      • estellle Re: Studiujące mamusie 12.05.05, 13:06
        Miła jest świadomość, że nie jest się osmotnionym w takich rozterkach smile

Goshas3, niedawno zdecydowałam się na tryb wieczorowy. Zrobiłam tak, gdyż
        studiowanie dzienne stało się zbyt czasochłonne. Jako że mam stypendium naukowe,
        to studia wieczorowe nie są dla mnie dużym obciążeniem finansowym.
        Mam już jedne studia za sobą i wiem, że im dalej, tym łatwiej. Boję się tylko,
        że może przeceniam swoje siły i porywam się z motyką na słońce. Poza tym, czy
        zostawianie maleństwa w domu od samego początku, nie jest przejawem egoizmu?
        A z drugiej strony żal mi całego roku, bowiem już planuję kolejne studia - chcę
        podnieść kwalifikacje na podyplomowych. Zresztą nie nadaję się do siedzenia w
        domu. Zwyczajnie zgnuśnieję z nudów!
        czekają mnie zatem pracowite wakacje, gdyż zamierzam przygotować się do
        końcowych egzaminów i zdać je jak najprędzej. Oby tylko zdrowie pozwoliło mi na
        zrealizowanie planów.
        Również pozdrawiam i dziękuję za słowa otuchy smile
    • bazylea1 Re: Studiujące mamusie 11.06.05, 16:15
      o, dopiero zauważyłam ten wątek - coś dla mnie. jak tam dziewczyny sesja? ja
      jestem na 4 roku studiów zaocznych - to moje drugie studia. po urodzeniu
      pierwszego dziecka wzięłam 2 lata dziekanki i teraz kończę. niestety u mnie na
      5 roku jest jeszcze mnóstwo egzaminów no i pozostaje napisać pracę magisterską.
      • jolanta8 Re: Studiujące mamusie 11.06.05, 17:54
        witam smile

ja mam termin na październik i od października zaczynam studia dziennikarskie -
        oczywiscie zaoczne ,mam do pomocy teściową i męża który nie pracuje w weekendy
        więc musi się udać-tłumaczę sobie tym,ze robię to dla dziecka aby miało w życiu
        lepiej

wierzę,że się uda
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka