Dodaj do ulubionych

gdzie kupujecie wyprawki??

23.05.05, 11:10
Dziewczynki, zastanwaiam się już powoli gdziek upić ubranka, wózek, mebelki
dla mojego synusia i mebelki i wózek na 100% w hurtowni. A ciuszki??
Kosmetyki? Pieluchy?? Bo ja wczoraj przypadkiem znalazłam się w "Smyku" i
doznałam szoku smile) myślałam, że w smyku ciuszki będa drrrrrogie jak jasny
czort a tu.... ceny ok, kompleciki 3-4 częściowe (spodnie, koszula,
podkoszulek i czapeczka - fakt, dla dzieciaka ok 5 miesięcy smile) - ok 50zł,
inne komplety: (dresik i body i czapeczka - 49zł), rampersy po ok 20zł,
spiochym body kaftaniki od 10zł po 18 (chociaż takie po 8zł też były ale
sznurowane na pleckach - chyba mało wygodne wink)
Ostatnio byłam tez w H&M i tam ceny tez w miare... spiochy czy body po
14zł.... a ubranka tak od 30do 60zł... niby dużo niby mało, ale jak poszłam
do zwykłego sklepiku z ubrankami to tam przezyłam szok, nie dość ,ze ubranka
brzydkie, to jeszcze ceny?? okropne!! Spiochy z polaru lub z pluszu po 40zł,
zwykle 35zł, białe body po 25zł.... a o ciuszkach wierzchnich typu dresik czy
spodnie czy koszulka nie wspomne bo tu ceny zaczynały sieod 45zł w góre - a
naprawde jakość fujj...
Ciekawe jak z ciuszkami w hurtowniach, orientowałyście się już??
Obserwuj wątek
    • sylvia_w Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 12:50
      Witam!
      Ja kupuję w Akoplu oraz w "Mama i Ja" no ale tam są różne ceny, body niemowlęce
      są w granicach 10-20zł, zależy od rozmiaru, jak jestem na zakupach w typowym
      markecie to czasami uda mi się też coś ładnego i niedrogiego kupić, nieraz są
      dobre promocje, właściwie to już mam prawie wszystko bo wózek, łóżeczko i
      fotelik samochodowy odkupiłam od znajomej, zostało mi kilka rzeczy.
      Pozdrawiam smile
      Sylwia i 25tyg Krzysiu smile
      • filimoni Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 13:30
        A ja widziałam w auchan i geancie śliczne kaftaniki ,body i śpiochy poniżej 15
        zł i chyba tam wszystko kupię.
        Pozdrawiam-Ania
      • kretoszczurek Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 09.06.05, 10:48
        Ja kupuje w H&M jak się coś ładnego trafi, ale zauważyłam, że jak tylko jest dostawa to po tygodniu wszystko przebrane. Pewnie ze względu na ceny i jakość. Poza tym mam to szczęście, że moja mama mieszka w Niemczech i tam kupuje ciuszki dla naszego bobasa. Wierzcie mi sa dużo tańsze a jakie śliczne. Ja sama mieszkam pod Szczecinem do Niemiec mam godzinke samochodem i pojade w lipcu na ostatnią turę.
        Co do sklepów z dziecięcymi ciuszkami to widzialam ostatniu badziewny brzydki komplecik kaftanik=śpioch z bawełny za 54 zł tragedia ceny z kosmosu.
    • asia9617 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 13:51
      Cześć!
      Ciekawy temat,muszę przyznać,bo już czas powoli kompletować wyprawkę dla
      naszych maleństwsmile ja wózek i łóżeczko kupuję w hurtowni,pieluszki już
      mam,ponieważ była promocja w makro to kiedyś kupiłam i kocyk również na
      promocji dorwałam wieć już też mam,ciuszki to kupuje w markecie lub na allegro
      (ostatnio udało mi się kupić dwa nowe body z dł. rękawem z metkami na allegro
      za całe 4 zł) wiec kupiłam a jeszcze sprzedawca był tak miły,że pomylił się z
      rozmiarem i w ramach rekompensaty dożucił 3 szt. nowych body w rozm.56 i tak
      mam 5 bodziaków nowych za 4 zł smile
      Jeszcze teściowa szaleje po sklepach wiec dziś się dowiedziałam ,że mamy
      następne śpioszki i pościel antyalergicznąsmile wiec już kupno pościeli mi
      odchodzi tylko kupie pare ładnych komp.poszewek i jeden komp. startowy z
      ochraniaczem itd. zastanawiam się tylko kiedy kosmetyki kupić, butelkę,
      czytałam,że lepiej jedną mieć ale to już w sierpniu zakupię .
      Mam teraz remoncik pokoju,muszę meble zmienić bo łóżeczko do pokoju mi się nie
      mieśćismilechciałam w lipcu,ale teraz bardzo się ciesze ,że już będe po remontach
      bo już mi ciężko,dysze jak bym połneła owce ,brzuszek większy,mniej wygodnie co
      kolwiek zdjąć,przenieś, a tak już będe miała to z głowy, i zaczynam buszowanie
      na spokojnie za resztą wyprawkismilemoże zdąże przed teściowawinka z drugiej strony
      każda ilość ciuszków się przyda,więć niech kupuje ile chce ja tylko coś
      konkretnego kupię jeszcze na wyjście ze szpitala,bo we wrzesniu chłodniej
      będzie więc myslałam o jakimś cieplejszym kompleciku dla dzidzi tylko dobrze by
      było gdyby ujawniło czy chłopczyk czy dziewczynkasmile cały czas uparcie się
      zasłaniasmile

Pozdrawiam was gorącosmile
      Asia i 23tyg.brzusio
    • szyman33 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 14:10
      Ja jeszcze wlasciwie za wiele nie kupilam: łóżeczko mam od znajomych, ciuszki
      zbiearam tez od znajomych - narazie, a potem jak juz bede wiedziec co jeszcze
      musze kupic to sie wezme do kupowania, mysle ze to tak kolo konca czerawca juz
      powaznie zaczne za tym chodzic. Narazie kupilam kocyki duzy i maly. A ceny sa
      bardzo rozne w kazdym sklepie. O allegro tez myslalam i przyznam, ze tam pewnie
      tez cos kupie, tylko nie wiem kto jest tam pewny. Mozna prosic o nick kogos
      pewnego i "fajnego.???
    • sdomitrz Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 14:25
      Jeśli chodzi o ciuszki, to narazie poluję na Allegro - ceny tam są o wiele
      niższe, niż w Smyku, a tym bardziej w małych sklepikach. Można znaleźć ciuszki
      bardzo dobrej jakości nowe i uzywane (kto jak woli).
      Później ewentualnie będę dokuywała to, czego nie uda się nabyć w necie.
      Wózek, laktator, butelki i łóżeczko pewnie kupimy w hurtowni jakoś w lipcu.
      Pamiętam że na początku lipca w ostatnich latach były często organizowane
      promocje, także w Smyku i można było nabyć łóżeczka lub wózki ze zniżką ok. 30%
      (lipiec - początek wakacji i w sklepach zaczyna się martwy sezon, więc na pewno
      w jakimś będą te promocje na większe droższe rzeczy).
    • milka1974 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 15:22
      Wklejam ciekawy link o kupowaniu wyprawki w Poznaniu - może którejś z mam się
      przyda smile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=23807527
      • mala67 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 16:23
        Poczułam się jak wyrodna matkasad ja jeszcze nic a nic nie kupiłamsad
        czy są tu takie?
        od czego zaczac?
        ewa(22tydz)
        • lolita27 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 24.05.05, 11:23
          Mala, ja jestem w 25 tyg i nic nie mam , jedyna rzecza jaka kupilam jest stanik
          do karmienia bo byl w sklepie o polowe tanszy... co ja mam powiedziec. Wiesz
          myslalam ze zaczne w sierpniu, ale widze ze wszystkie mamusie zbzikowaly i juz
          duzo maja... My dopiero zaczniemy...
      • mala67 a ja nic:( 23.05.05, 16:23
        Poczułam się jak wyrodna matkasad ja jeszcze nic a nic nie kupiłamsad
        czy są tu takie?
        od czego zaczac?
        ewa(22tydz)
      • milka1974 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 17:52
        Oczywiście link nie był pełny smilesmilesmile
        Poprawiam się smile
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=23807527
        My na razie jeszcze też nic nie kupiliśmy - na razie bardzo serio się
        rozglądamy... Po pierwsze dlatego by mieć rozeznanie, po drugie żeby jakoś
        psychicznie się już przygotowywać, po trzecie w razie gdybym nie daj Boże
        wylądowała w szpitalu (puk, puk) by mąż wiedział co i jak ma kupić...
        Poznań jest na tyle dużym miastem że rozpiętość cenowa tych samych produktów w
        różnych sklepach jest wręcz szokująca... Ciekawe czy w Waszych miejscowościach
        też macie podobne odczucia?
    • patoga Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 23.05.05, 16:23
      Ojej, to ja daleko z tyłu jestem bo się nawet połowicznie nie wzięłam za to uncertain
      Narazie mam ciuszki które dostaję od koleżanki po jej synku, jednak z usg
      wynika że będzie dziewczynka to większość ciuszków pewnie zwrócę (upewnie się
      jeszcze już rodząc smile i trzeba by pomyśleć o dziewczęcych. Kupiłam do tej pory
      z 4 pary body malutkich 56 bo takich nie miałam, kaftaniki, czapeczkę,
      śpioszki. Dwie paczki pampersów i tyla smile Narazie nie kupuję, bo czeka mnie
      przemeblowanie, myślę też nad pomalowaniem ścian jeszcze raz bo wyglądają
      koszmarnie (jednak wolę tapety). No i jak wszystko będę miała poustawiane to
      zabiorę się za zakupy. Niestety w moim mieście niezbyt szeroki asortyment no i
      koszmarnie drogo jest. Dlatego takie okazje w Tesco są dla mnie najlepszym
      wyjściem. Niedługo wybieram się w odwiedziny do rodziny, a tam jest Smyk więc
      przejdę się i może tam coś podłapię. Ahh jakie tam piękne ciuszki są.
    • gdanszczanka2 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 24.05.05, 08:28
      O kurczę, ja też jeszcze niczego nie mam. Zacznę kupować dopiero w wakacje bo
      teraz brak czasu... Najprawdopodobniej zacznę od Allegro bo tam jest najtaniej
      i tylko to czego nie dostanę od moich koleżanek. Kupię próbną partię ocenię
      jakość i wtedy zdecyduję, gdzie kupić resztę. Może któraś z was kupująca na
      Allegro może polecić jakichś dobrych sprzedawców, co mają ciuszki dobrej
      jakości? Jeśli chodzi o większe rzeczy (wózek, łóżeczko itp.) to chyba
      zdecyduję się kupić w hurtowni Akpol.
      Pozdrowienia
      Iza 22 tydz.
    • kika_kika do Poznanianek 24.05.05, 12:06
      dziewczyny, dzwoniłam do hurtowni do komornik pytając o wózek deltim fokus i
      mikrus alu-sprint. Niestety skreślam ją z listy, ponieważ koszt tych wózków
      w "hurtowni" mnie przeraził..... 1180 - mikrus alu-sprint z nosidłem, 1200 -
      deltim fokus z nosidłem. W sklepie w Kupcu Poznańskim chyba wyjdzie taniej - a
      tam dostaje sie jeszcze 5% rabatu big_grin
      poszukiwań c.d.n.
      • sdomitrz Re: deltim fokus 24.05.05, 14:46
        Widziałam nowego Deltima Fokusa na Allegro z fotelikiem za cenę wyjściową 600
        zł (kup teraz 799).
        Fakt, że Sprzedawca nie ma komentarzy, więc nie można mu za bardzo ufać, ale
        kto wie, może to jest uczciwa osoba i warto się pointeresować....
        link do aukcji- www.allegro.pl/show_item.php?item=52248158
        • kika_kika Re: deltim fokus 25.05.05, 10:05
          wielkie dzięki smile ale kolor ... za jasny smile ja polowałam na tego
          www.allegro.pl/show_item.php?item=51950503 i chciałam dać 400 ale więcej
          chyba nie dam, tym bardziej, że jeszcze waham się czy deltim fokus, czy mikrus
          alu-sprint, czy może x-lander 3xl....
          • hanna26 Re: deltim fokus 25.05.05, 21:14
            Ja jednak wolę rzecz obejrzeć, "pomacać", a dopiero potem kupić i zapłacić. Na
            allegro kupiłam za to testy do płynu owodniowego - na szczęście na razie nie
            były potrzebne. I oby nigdy nie były!
    • szyman33 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 24.05.05, 17:53
      dzis kupilam na allegro pieluszki tetrowe 14,50zl za 10 szt - w sklepie w mojej
      miejscowosci sa nawet za 3,50zl/szt. Mysle ze kupilam je tanio.
      • justin301 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 05.06.05, 19:42
        Ja też chyba jestem wyrodna, bo mam tylko 2 paczki pieluch ( promocja w real ),
        proszek do prania ( też była promocja ) i 1 pajacyka w rozmiarze 68 więc się na
        początku nie przyda. Ale zamówiłam wózek Chicco i odnieram go w tym miesiacu
        pod koniec- żeby mi nie biegła gwarancja - wózek byl tez niby w cenie
        promocyjnej. A moja mam i tak się na mnie wydziera, że się jak się urodzi
        kupuje, więc ja się pukam w czoło i mówię jej cały czas, że jest 21 wiek i
        takie tam inne.
        • ela712 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 09.06.05, 15:58
          jezeli chodzi o wozek to najlepiej wybrac model a potem podzwonic gdzie jest
          najtaniej. Niekiedy mozna w sklepie płacac gotowka kupic taniej niz w tzw
          hurtownii nam sie tak udało. Jest nawet kilaset zł roznicy na wozkach.
          Łozeczko mamy od rodziny, wyszorowane, maz pomalował lakierem jak nowesmile
          Posciel polecam warszawiankom kupic na stadionie...kompet z poduszka, kołderka,
          ochraniaczami wokoł całego łozeczka poszewkami ponizej 100zł. Dla porownania
          drewex w swiecie dziecka same poszewki bez wypełnienia i ochrniacz na poł
          łozeczka oferuje za 157zł. Glucka jeszcze drozsze od 230 do 450zł
          Materacyki kokosowe najtaniej w hurtowniach juz od 60zł widziałam
          Ubranka nowe z metkami jeszcze mozna kupic w lumeksach, markowe, dobre
          materiały, firmowe ciuszki 20-40zł za kg duzo bardziej orginalne niz w
          supermarketach...trzeba miec jednak czas aby cos naprawde ładnego wyłuskac.Za
          20zł kupicie juz cała torbe spiszkow, body, kawtanikow, spodenek itp...nowy
          spiowek letni puchowy kupiłam np za 9zł 4 pary slicznych skarpetek dla maluszka
          za 70gr.
          Przewjaki takie na deseczce mozna kupic na alegro albo w swiecie dziecka..w
          hipermarketach jest 10-20zł drozej
          pieluszki chyba na alegro najtaniej...tetrowe na stadionie sa 1.8zł w tesco w
          promocji tez kupowałam za 1,8zł...na alegro taniej
          w Auchan sa teraz sliczne kocyki polarkowe za 8,99zł
          w tesco sa teraz chusteczki nawilzane dzidzidzius za 6gr za szt tj 72szt ponad
          4zł..bardzo tanio...
          beciki maja najtaniej i nawiekszy wybor na stadionie juz od 20zł, kokosowe od
          22zł, polarkowe ok30-35zł...
          pozdrawiamsmile
    • agutek76 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 09.06.05, 22:40
      moje male tez bedzie "metkowcem" bo kupuje mu ciuszki na kg...takich firm jak
      H@M, Mothercare, Mark and Spencer, Prenatal- np kupilam dwa komibinezony na
      zime po 12 zl- firmy H@M-ostatnio upolowalam ochraniacz w kotki i myszki na
      cale lozeczko tj. 360 cm dlugosci za 13 zlsmile)) biore ciuszki tylko w ogole nie
      zniszczone i takie ktore super mi sie podobaja - mam juz ich tyle ze pewnie dla
      kilku maluchow by starczylo- ale 2 mies. po mnie rodzi koleznka wiec sie nie
      zmarnuja- no nie moge sie powstrzymac jak widze firmowe sliczne spioszki co na
      wage wychodza po 2,50 - kupuje ciuszki typu unisex - bo po jednym razie nie
      jestem przekonana ze bedzie na pewno dziewczynka, tez poluje na promocje i
      obnizki- wszystkie gadzety dla dzieci sa takie drogie- laktator i podgrzewacz
      chce kupic na allegro
      • ania_kielce Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 10.06.05, 14:43
        Dla porownania:
        u mnie w hurtowni bawelniane kaftaniki od 5, 60
        10 szt pieluch 11,80
        w sklepie pinokio wozek deltim focus 980 zl z nosidelkiem w hurtowni z wozkami
        1200 - na szczescie kase juz uskladalam
        Trzeba pochodzic i poogladac ceny
      • iw1978 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 14.06.05, 18:09
        A możesz podać namiary na sklepy z ciekawymi ciuszkami, bo ja jakoś nie bardzo mam szczęście, a też chętnie część rzeczy kupiłabym na wagę.
    • kasikk Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 14.06.05, 18:49
      jeśli znacie, podajcie jakieś namiary na taki ciucholand w wa-wie, gdzie warto
      się wybrać. Byłam w kilku i jakoś... nie mogę. Śmierdzi mi sad(
      • zombi_25 Re: gdzie kupujecie wyprawki?? 15.06.05, 17:54
        Ja mam juz prawie wszystko (za wyjatkiem łóżeczka i wózka). Większość ciuszków
        kupiłam na allegro i wszystkie okazały sie prześlicznesmile Sporo ciuszków dostałam
        w spadku, tak więc myśle że moja Mała nawet nie zdąrzy niektórych włożyć. Jak
        tylko jestem w hipermarketach to zawsze wróce z czymś nowym bo promocji jest
        sporo a jakoś nie moge się powstrzymać.
        Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka