mala67 09.06.05, 12:32 jaki kolor bedzie mial pokoik waszego dzidziula?bo ja wlasnie mylse nad tym ewa25t Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miodzio_k Re: kolor w pokoiku? 09.06.05, 12:50 ja też intensywnie nad tym myślę nawet poruszałam ta sprawę na tym formu. Nie wiem jeszcze czy to chłopiec czy dziewczynka. Przewąnie jednak chyba robi się pokoik w kolarach błękit i żółcie ale ja mam taką sypialnie. Przedpokój mam fioletowo beżowy (a teraz podobałoby mi się to zestawienie w pokoiku u dziecka ale pzrepadło). No wiec zastanawiam sie nad odcieniami zieleni, w połączeniu z fioletem (widziałam i muszę przyznać ze bardzo ładnie). Byłam nawet w sklepie Dulux i wziełam palete kolorów. Wciąż jednak nie wiemy tak na 100% jakie kolory. Więc stoimy tez z zakupem pościeli. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: kolor w pokoiku? 09.06.05, 12:56 ja wlasciwie to stoje przed wieelkim dylematem bo musze wymysles kolry w calym domku a mam troche tej powierzchni, troche sie boje tej odpowedzialnoscchce walsnie zrobic kolory laczone ale nie wiem jak sie zabrac do tegobuuu tez nie wiem czy chlop czy babka ewa Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: kolor w pokoiku? 09.06.05, 13:08 no własnie my też powoli remontujemy nasze mieszkanko i wybór kolorów to wcale nie takie proste. Nie chcemy malowac pomieszczenia tylko na 1 kolor tylko zawsze łączone. I z przykrością stwierdzam, że za mało kolorów jest do dyspozycji. Tylko różnych odcieni narobili co niemiara. A co mi z odcieni. Niebieski, żółty, fiolet i beż juz odpadają a przeciez jescze trochę ścian do malowania zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
mala67 Re: kolor w pokoiku? 09.06.05, 20:11 a jakie kolorki laczysz z jakimi? ewa Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: kolor w pokoiku? 10.06.05, 07:57 np. niebieski z żółtym(dość popularne połączenie), fiolet z jasną brzoskwinią + delikatne akcenty zdecydowanym rudym, kość słoniowa z ciemnym bordem, brudny róż z lekkim błękitem, pistacjowy z błękitem, fiołkowy z jasną zielenią. Niektóre może na pierwszą myśl nie pasują do siebie ale w odpowiedniej kompozycji na ścianie są bomba. Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: kolor w pokoiku? 10.06.05, 13:15 nie ma za co. powodzenia w artystycznym tworzeniu ciepłego otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majka.majka Re: kolor w pokoiku? 10.06.05, 15:35 A u nas będzie ciemno niebieskie ściany, a sufit i ściana z oknem brzoskwiniowa. Pozdrawiam (28 tydz. się kończy) Odpowiedz Link Zgłoś
agutek76 Re: kolor w pokoiku? 11.06.05, 18:34 ja mam bladoniebieski - dodatki będą żółte , i troche zielonego- to nawet pasuje- wlasnie kupilam niebiesko-zielony budzik )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasikk Re: kolor w pokoiku? 11.06.05, 19:41 ja też chcę niebieski w stronę lawendy - taki spokojny, chłodny do tego sosnowe, ciepłe meble i jakieś zielone i żółte dodatki Odpowiedz Link Zgłoś