Dodaj do ulubionych

Posiew, bakterie itp

14.06.05, 14:07
Dziewczyny, temat niezbyt przyjemny, ale mnie nurtuje. Ile z Was miało już
robiony w ciąży posiew z kanału szyjki macicy? Czy lekarze Wam zalecają
posiewy i przepisują leki na infekcje?
Zastanawia mnie to, bo sama nie mam żadnych objawów, kompletne zero, a z
bakteriami walczę od 8 tygodnia ciąży. Miałam już dwa posiewy, zalecone
globulki z antybiotykiem, teraz antybiotyk doustny i Furagin dopochwowo. I
zastanawiam się, czy to ja mam pecha, czy może po prostu lekarze zalecają
posiewy dopiero w zaawansowanej ciąży albo przy konkretnych objawach? Jak to
jest?
Obserwuj wątek
    • portka1 Re: Posiew, bakterie itp 14.06.05, 14:38
      Ja od prawie "zawsze" miałam problem z prawą nerka, zastój moczu, piasek. Na
      samym początku poinformowałam lekarza i co miesiac robie posiew moczu +ogólne
      badanie, by dmuchac na zimne. Na szczescie nie mam jak dotąd bakterii, chociaz
      od czasu do czasu czuje kłucie nerki..hmmm Aha, Zajadam urosept z przepisu
      lekarza, to wszystko
    • budzik11 Re: Posiew, bakterie itp 14.06.05, 14:39
      Ja żadnych takich badań nie miałam. Na pierwszej wizycie podczas wywiadu lekarz
      zapytał tylko, kiedy miałam robiną cytologię i jaki był wynik. Potem miałam
      grzybicę, ale też nie miałam żadnych badań robionych, przepisał mi po prostu
      Nystatynę.
    • swietlik111 Re: Posiew, bakterie itp 14.06.05, 17:34
      to przy cytologii też wychodzi chyba, prawda? To mi na pewno wyjdzie coś bo
      miałam cytologię niedawno robioną. Nadżerkę mam dużą i bakterie też zawsze były
      i grzybica nawet i nie wiem czy kiedykolwiek się z tego wyleczę, bo żyję z tym
      odkąd pamiętam, widzę po upławach. Ale innych objawów nie mam i mi to nie
      przeszkadza i już nie mam zamiaru nic z tym robić, lekarz też nie straszy. Daje
      mi od czasu do czasu jakieś globulki, ale nie stosuję, bo nie potrafię.
      • naturella Re: Posiew, bakterie itp 15.06.05, 08:31
        No właśnie kurcze nie zawsze wychodzi... Cytologię mam I, a w posiewie wyszły
        mi dwie bakterie, których nie mogę zwalczyć od 8 tygodnia ciąży. Teraz miałam
        drugi posiew i globulki z antybiotykiem nic nie dały. Biorę więc Augmentin i
        globule znowusad
        • swietlik111 Re: Posiew, bakterie itp 15.06.05, 09:10
          nie przejmuj się tak tym, z niektórymi bakteriami żyjemy w symbiozie, jeśli nie
          masz dokuczliwych dolegliwości to nic się nie dzieje smile głowa do góry!!! pewnie
          Twój lekarz jest przewrażliwiony. Już czuję, że mnie by nastraszył mocno smile
          Dobrze, że mój jest spokojny i nie robi szumu z drobiazgów smile)) w sumie
          wszystko traktuje normalnie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka